Kungafjanteriet fortsätter


Bröllopet är överstökat, möjligen blir det ytterligare någon vinkning från balkongen, för TV-sändningarna lär fortsätta till efter midnatt. Jag kikade in på TV-sändningen ett par gånger och konstaterade att de ser ut att gilla varandra, fattas bara annat. Gifter man sig så är det väl en förutsättning. Nu kommer väl nästa jippo i höjd med valet i september, då kommer det att basuneras ut att kronprinsessan är gravid, sedan sätter tokerierna igång igen.

AB: ”Kronprinsessan gifter sig med Daniel Westling, med rötter från Ockelbo. Ers Kungliga Höghet Prins Daniel. Sådant hände i sagorna, men knappast i en monarki som tar nedärvd duglighet allvarligt. Vi har inte ett statsskick. Vi har en barnbok. I sagorna skulle Daniel dessutom ha varit en herdepojke. Personliga tränare är strängt bannlysta. En annan dag skulle frågan vara given. Vad ska vi med en sådan monarki till?”

Att kvällspressen slagit alla bottenrekord vet vi alla, det är helt enkelt inte möjligt att de kan sjunka lägre. Jag har blivit förvånad varje dag när jag kollat in deras hemsidor, och Sveriges Television har dragits ner i träsket av programplanerarna som gjort en totalt ensidig hyllning av kungahuset, hoppas att någon anmäler SVT till granskningsnämnden. Det har i långa stycken varit så pinsamt att man rodnat av skam, Ebba von Sydow kanske har blivit gamla tanters favorit samtidigt som hon gjorts till kungafjanteriets ansikte nummer ett.

Jodå, det finns äldre kvinnor som är negativt inställda till monarkin men ingen har, oavsett ålder, släppts fram i TV om de inte haft en liten svensk flagga i händerna. DN påstår att en halv miljon var ute på gatorna, en uppgift som kommer från polisen. Det är också en märklig myndighet, när de räknar demonstranter så dividerar de alltid med fem. När det gäller det kungliga multiplicerar de med fem, minst. Av TV-bilderna från kortegen syntes det att det var mycket folk, någonstans mellan femtio och sjuttiofem tusen enligt min bedömning.

Att fyra säkerhetspoliser joggade med de nygifta i kortegen var rätt läckert, även om man är en duktig löpare så är man antagligen rätt seg efter fyra-fem kilometer. Ingen av dem skulle vara i stånd att brottas med en stark buse efter halva vägen. En av dem tog av slipsen, vi som såg det ska kanske vara tacksamma över att han inte fortsatte sin striptease. Men som sagt, kungafjanteriet fortsätter och när parets första barn föds så blir det en kronprinsessa eller en kronprins, sedan blir det hemma hos-reportage i massor från Haga slott. De som kommer göras av Sveriges Television har väl Ebba von Sydow som programledare.

i , , , , , , , , ab1234 dn1234 svd123 t


36 svar till “Kungafjanteriet fortsätter”

 1. Ebba von Sydow är verkligt pinsam, hon är så dålig så att det är larvigt!

 2. Läste någonstans att flera anmälningar för okritisk rapportering om monarkin i samband med bröllopet kommit in till granskningsnämnden. Låt oss hoppas att vi får se några fällningar, också!

  • Vilken garderob har du bott i? Har det varit något annat än ifrågasättande av statsskicket förutom den direkta rapportering från bröllopet? Varför inte anmäla bevakningen av fotbolls-VM, eller samtliga OS för att vara okritiska? Vad det kostar, dessutom, för oss som ger blanka fan i fotboll och vuxna som hoppar över pinnar.

 3. ”Efter behandling av ärendet i ett ”hemligt utskott” förordade regeringen den 17 augusti 1810 att Bernadotte skulle utses till tronföljare. Dagen därpå, den 18 augusti, bifölls propositionen först av de tre ofrälse stånden, och sedan även av adeln. Den 25 augusti 1810 justerades valakten och successionsordningen. Bernadotte fick som kung namnet Karl XIV Johan.”

  Vår första kung av släkten Bernadotte är alltså FOLKVALD av vår dåvarande Riksdag.
  Demokrati är roligt! . lite småkul fakta som många folk glömmer. ;-)

   • Regeringen lade fram förslag, och riksdagen röstade igenom. Och 4 stånden i riksdagen representerade folket. ergo folkvald. 8) Demokrati in action. Sen hur dom kom fram till en snubbe som bara år tidigare stått redo att invadera Sverige är ju en annan saga. Historia är kul.

    • Du menar att ståndsriksdagen var – demokratisk? Du är ta-mig-fan dummare än tåget. Ett gammalt ånglok måste te sig som en intellektuell gigant i jämförelse med dig. Adel, präster, borgare och bönder var demokrati? :-) :-)

     Har man inte mer omdöme än så har man nog inte mycket annat heller…

 4. Risken är väl att vi får flera veckor av meningslösa efteranalyser av bröllopet i kvällstidningarna medan de väntar på att Vickan skall bli på smällen.
  SVT:s okritiska fjäskande för kungahuset nådde idag oanade höjder. Public service?? Nä, rena rama motsatsen.
  Man borde skrota TV-licensen då inte SVT uppfyller kraven på opartiskhet.

 5. Det är en märklig upplevelse att se gamla tanter som knappt har råd att äta sig mätta på sin pension proklamera att dom avser att åka in och deltaga i firandet, det är både rörande och inte så lite beklämmande, man undrar hur dom ser på världen egentligen ?

 6. Kära kääära vänner! Tack för att ni gett mig min prins! Man smäller av! Ingen har frågat mig om det är okej att hon gifter sig med honom! Inte för att jag bryr mig, men det är lågt att försöka få sympati genom att nedvärdera oss och låta oss tro att vi har något att säga till om! Bläk! Och man frågar sig om Madde anmält till försäkringskassan att hon inte varit på jobbet på flera veckor för att hon har kärlekssorg! Vem fan har inte gått till jobbet med kärlekssorg? Cancersjuka tvingas gå till jobbet, varför inte hon! Nä, fy vad pinsamt det är allting! Vinka på ni, era parasiter!

 7. På måndag säger jag upp min TV-licens och ansluter mig till alla licensskolkare!
  Helgen var ett lågvattenmärke utan motstycke för SVT!
  Public Service, opartiskt och kritisk granskande … jo jo … Hamiltons fjatande sa ju allt om den föresatsen!

 8. Massiv hjärntvätt utan dess like! Jag flydde ut på landet och det var knappt en enda bil ute. Alla satt klistrade framför dumburken…

 9. Hörru Jinge, går du inte händelserna i förväg när du utser deras eventuella avkomma till kronprins-essa? Det förutsätter väl att C16G kolar vippen först och Vickan blir drottning? Att ha två exemplar samtidigt av kronprins-essa är väl ändå mer än vi behöver!

  Först republik, sedan kan dom fjanta på bäst dom vill med successionen när hela skiten är bolagiserat och privatiserat.

 10. Hovet har brassat på ordentligt med med titlar åt Daniel – prins, hertig och riddare. Fint som snus! Men hur ska det gå för Daniel när knugen och Calle-Philip dressar sig i sina fina uniformer? Ska han tvingas stå där som en annan civilist? Dom kunde väl ha sett till så att han också fått lite guldgaloner att drapera sig i. Svärfarsan brukar ju uppträda i armens paltor och svågern i flottans. Så varför inte flygets – kanske inte som general direkt men överstelöjtnant eller något ditåt skulle säkert klä honom.

 11. SVT och hela jävla Public service har gått och blivit hovleverantörer, Royal Service.

  När man till och med flyttade ut aktuelltstudion till en plats med utsikt över slottet inser man ju att något är fel.
  Därtill: Hovet har ju hänvisat till SVT när det gäller att få bilder från bröllopet. När Reuters bla bojkottade det hela var det alltså för att SVT hade ensamrätt på skiten. Hur kan det då bli objektiv journalistik? Hovet och SVT samarbetar och då förstår väl vem som helst att SVT kommer att fjäska. Finns det någon kvar på SVT med hedern i behåll? ”Svenska folket är hänryckt” fick jag veta av en annan ”journalist” på SVT.

  Råkade felzappa vid ett par tillfällen och kommentatorn fick in att kungen minsann inte fick vila på måndag. Han hade åtaganden. På en måndag! Har ni hört på maken? Han skulle träffa Carl Bildt och få en uppdatering. Sånt ingr i Kungens åtaganden, att vara uppdaterad om Sveriges utrikespolitik. Kanske kan denna uppdatering förklara vilka fina länder som fick vara med och beskåda jippot.

  Nu hyllas Daniel för sitt fina tal. Och vad hade man förväntat sig? Hur mycket hjälp fick han? Inte lät Hovet Daniel bara köra sitt eget race? Daniel älskar Victoria! Fantastiskt. Ja, tur fan är väl det.

  • Ja olika opinionsmätningar dränks ju vi i nästan dagligen nuförtiden. I olika ämnen och med olika tillförlitlighet dock mest ICKE särskilt tillförlitliga, då ju många mätningar har ett direkt politiskt syfte för att gagna beställaren. Den här senaste om förtroendet för kungahuset bland valda delar av folket och som visar ett konstant sjunkande stöd för monarkin, sätter jag viss tilltro till, det är sannolikt så utslaget över HELA folket i ALLA delar av landet. Att det nu i går var en mängd människor ute på Stockholms gator i samband med prinsessbröllopet, behöver inte alls motsäga den opinionsundersökningen. Ty säg att det var 100 000 ute på stan (antalet 1/2 miljon enligt vissa tidningsuppgifter tror jag inte en sekund på, polisens uppgifter i dessa sammanhang är konstant otillförlitliga, och att förstora detta antal är ju naturligtvis även det ett led i det politiska spelet). Och antalet 100 000 stockholmare längs gatorna uppgår ju till c:a max 10% av invånarna i den regionen och DET stödet har nog monarkin bland just dessa 100 000 människor och förresten var nog många ute på sta´n av ren och skär nyfikenhet utan att vara direkt övertygade rojalister.

   • Exakt. Och det KAN ha varit 100 000, men inga 250 000 som polisen surrade om. Den siffran är politisk…

 12. När det blir republik tror jag att Vickan bli Sveriges gymdrottning i stället. Med sitt kontaktnät och Vickans charm skulle paret Westling kunna driva en gymkedja med filialer i hela Europa och tjäna storkovan, mycket roligare än att vara kung och drottning.

 13. Min annars antirojalistiska syrra ringde mig igår och sa att hon ändrat sig angående monarkin – menade att den enar oss som folk och nation. Tror inte att hon är ensam att tänka så idag.

  För övrigt har Jinge dålig koll angående säpo-springarna. Den som sprang först, till höger om ekipaget, tog inte alls av sig slipsen. Det var en kvinnlig säpo som aldrig satt på sig nån slips.

 14. Problemet är givetvis den där jävla Eva Hamilton, en urblåst snygging som ända sedan hon tillträtt som chef för SVT har haft siktet inställt på att tävla med skräpkanalerna om tittarna, resultatet ser vi nu, kungafjäsk och pinsamma programledare.

  För att inte tala om vadom hänt med alla seriösa teknik- och vetenskapsprogram, bedrövligt.

  Hela SR är för övrigt nu så inavlat, programledarjobben verkar ju för fannärmast gå i arv, de allra flesta, från Cecilia Gralde till den hopplöst pinsamma Annika Lantz har ju haft en förälder på företaget.

 15. Efter att ha suttit och glott på äckligheterna känns det precis som om man har förätit sig på smågodis. Hur osmakliga får saker och ting bli?
  Svenska befolkningen beter sig som en riktigt fåraktig boskapshjord!
  Tittar på när en torparättling genom ett enda trollslag omvandlas till prins – som om det vore magi!
  Det är bara ett feodalt urgammalt trick hur man får in nya gener i en urålderlig, helt onödigt och förlegad maktstruktur.
  Sagan om Svinaherden, ni vet…

 16. Jag skulle tro att en hel del åskådare var där för bara en sak, sin nyfikenhets skull. Flera av mina vänner från andra länder var där bara för att titta på och förundras sig över det. För många av dem var bröllopet lika värdefullt som att titta på aporna på Skansen
  Men visst är det så att polisen och rojalister har blåst upp siffrorna och de vill inte se att många av åskådarna gick dit för att enbart se ”apspelet”.

 17. Jag hatar monarkin, men gillar parader.

  Hade jag varit i stockholm hade jag alla gånger varit på plats för att få se pompan och ståten.
  Och för att drömma om den dag när vårt valda statsöverhuvud (president, kung eller vad man än vill kalla honom) kan få åka så pampigt till jobbet.

  Jag gillar också båtar och kan inte se mig mätt på en roddbåt som framförs på ett sätt som skulle platsa i Monty Pythons ministerie för konstiga gångarter.

  Men bortsett från det: Leve republiken!

 18. Det har framförts massvis med kritik mot monarkin och bröllopet den senaste tiden men att ge sig på svt bli ju lite lamt. Detta var en rapportering av vår framtida statschefs bröllop och inte ett debattprogram. Tycka vad man vill om monarkin men man måste kunna skilja på äpplen och päron.

  • Det är just det allt handlar om – skillnaden mellan äpplen
   och små gråa obetydliga päron.
   Det finns trots allt de som tänker i mera demokratiska och rättvisa termer…

 19. Jag fattar inte varför polisen måste ljuga om antalet. Visst, det var mycket folk ute men ingen kvarts miljon!

 20. Det kan ju kännas överdrivet, men å andra sidan så handlar det inte bara om ett bröllop, utan även PR för Sverige. Det är ju det Kungafalmiljen är numera: En PR maskin. Det rapporterades om detta i många stora tidningar världen över och vi fick, tro det eller ej, positiv publicitet.

  Så vad som kan kännas som bortkastade pengar kan även ses som en investering.

  Jag är en sportfåne själv, men jag måste nog instämma med den som skrev att dom inte var intresserad av OS eller VM. Det är väl lite samma sak. Det visas varje år på TV. Nog kan jag stå ut med att kungabröllop visas. Det finns lyckligtvis andra kanaler att titta på.

  • , utan även PR för Sverige. Det är ju det Kungafalmiljen är numera: En PR maskin. Det rapporterades om detta i många stora tidningar världen över och vi fick, tro det eller ej, positiv publicitet.

   Snack! I majoriteten av världens tidningar stod inte en rad, i EU var det ett antal länder som rapporterade, men i t.ex. USA nämns det inte i de allra flesta bladen. Så PR…? :-)