Kristdemokratisk fejkblogg?


Många som tidigare har sett den berömda Hoax-bloggen som gjordes av den ”Svensk-Finska församlingen i Sundsvall” har säkerligen saknat den lite skruvade humorn som dess skapare bjöd på.


Nu har det dykt upp en ny Hoax
i form av en blogg som kallar sig ”Sanningen måste fram” och som sägs vara en kristdemokratisk blogg. Idag spekulerades det i radions P1-morgon kring denna blogg, och i vad mån den var till för att putta ner (KD) under fyraprocentsspärren eller inte.

En av dem som bidragit till att lyfta fram bloggen i ljuset är Emanuel Karlsten på tidningen Dagen. Han har skrivit om den på sin egen blogg i tidningen: ”Jag skrev om den för några veckor sedan och spekulerade i om fejkbloggen hade ett PR-syfte. Och att det i så fall var på bekostnad av både KD och kristna. Jag undrade också hur man skulle hantera saken från KD-håll. Sedan dess har det varit ganska tyst utåt sett. Men KD har lyckats pressa bloggen att ta bort deras variant av loggan. Det hjälper föga. Hela tiden växer fejkbloggens besöksantal.”

Den enda kristdemokratblogg som jag känt till sedan tidigare är den extremistblogg som drivs av kristdemokraten Hans C Pettersson i Malmö, en man som tillsammans med Svenska Dagbladets Per Gudmundson troligen måste anses vara landets ledande islamofober.


Att en annan aktör än Svensk-Finska församlingen i Sundsvall dyker upp på scenen är förstås skojigt, men som också framkom i inslaget i P1-morgon så måste författaren vara någon som är välorienterad inom den kristdemokratiska retoriken. Det skulle inte förvåna mig det minsta om det är någon tidningen Dagen närstående som vet mer än vad veder-
börande vill berätta.

i Andra om: , , , , , , , t N24 Dagen P1-morgon

[tags]Emanuel Karlsten, Dagen, Kristdemokraterna, Hoax, Skämt, Ironi, Bloggosfären, Politik[/tags]


5 svar till “Kristdemokratisk fejkblogg?”

  1. Skulle vara kul med en liknane muslimsk blogg, men det skulle nog bli rätt mycket gnäll om ”mörka syften” och ”islamofobi” då…

  2. Man gjorde tidigare en ”muslimsk blogg” som var totalt antisemitisk. Men många saker stämde inte och Mattias Gardell har upptäckt brister som graverade han i en av sina artiklar (kanske jag hittar den). Man skrev bl.a. dåliga ord om kung Dawid och Abrahams son Isak, utan kunskaper att alla dessa personer räknas i islam som profeter!
    Man forskade djupt på 3 liknande ”muslimska antisemitiska sidor” och upptäckte massor av felaktigheter.

    (Det var år 2003 när man gjorde rapport om enorm antisemitism bland muslimer och ovan nämnda sidor användes som material inom forskningen).

  3. Vill ni verkligen se kristen humor så bara måste jag rekomendera Edward Currents youtube kanal den är helt underbar.