Kommer snöstormen till Fjollträsk och Haninge?


Det är det jag undrar just nu, ser man till vad väderspåmän/kvinnor kvinnor tycker och tror så ligger det i farans riktning om man säger så. Själv så ska jag ut i vädret i svinottan i morgon, man kanske borde valla skidorna redan ikväll?

Det jag mest oroar mig för nu är om nederbörden blir kvar eller inte. Just nu så är det isigt på gångvägarna och det inte är sandat mer än på vissa ställen. I bästa fall blir det regn och inte snö, men fryser det på i det läget så kanske man borde ha gjort slag i saken och skaffat isbroddar.

Det blir förstås problem för vissa seniorer, och jag tror att det är många som drar sig för att gå ut om det finns risk för att halka. Men egentligen borde jag sätta sele på min katt och låta henne få en promenad i morgon, hon har aldrig någonsin trampat i snö, det skulle säkert bli en kul ”Dagens Bild” i morgon, fast jag undrar om jag verkligen skulle kunna utsätta henne för det obehaget, det verkar snudd på djurplågeri även om många andra katter är ute i snön och försöker fånga smådjur. Fast själv hoppas jag på en helt snöfri vinter, det vore riktigt trevligt.

it Andra om: , , , , , , sr svt ab ex dn svd gp


13 svar till “Kommer snöstormen till Fjollträsk och Haninge?”

 1. Stadiga skor med ett dussin metalldubbar under varje sula samt ett antal gummidobbar rekommenderas – de har tagit mig igenom de senaste tre vintrarna till belåtenhet!

  Sluta gärna med det där fjollträsk-fjolleriet förresten … .

 2. Säger som länets snöröjjarentreprenörer: Va?! Snö igen, vi ploga ju bort den redan förra året!

  Har man bott i Luleå är man kräsen. Där kom en meter snö på natten mellan 01 till 04 på morgonen, när man på morgonen skulle till skolan så dög lågskorna aldeles utmärkt på den välplogade gångbanan. Irriteras här i sthlm av att Malmvägen blir 1.5 m smalare, Sveavägen har 1.5 körfält i varje riktning på vintern, gångbanorna plogas kanske, nån gång när man har tid, om inte folk redan trampat en stig.

  Måste vara värsta sortens dumsnålhet, vad kostar det Stockholms företag när folk inte tar sig till jobb i tid. Vad kostar halkskadorna landstinget. Vad kostar bärgning av fastkörda bussar landstinget? Dumsnålheten är verkligen politikers paradgren.

  • Finns lite mer än en gata i stockholm så inte så konstigt att det tar mer tid att ploga där

   • Rimligen borde en tätare stad som Stockholm ändå är kunna skottas fortare, fler folk minre yta, men som med det mesta så får man vad man betalar för. För det finns ingen förklaring till varför Sveavägen hade 1.5 körfält i vaje riktning flera veckor efter snöfallet. OK att man inte kan ta allt första natten det snöar, men de jobbar ju bara den natten det snöar, det som inte blir klart den natten det skiter man i. Men det är klart, förra året hade man fönjudit dumpning nere vid kajen utan att ordna fram allternativa snödepåer. Så det blev extra mycket snö kvar i stan.

   • Snälla tomas, det finns mer än en gata i lule oxo. Skillnaden är att de där uppe vet vad snö är och vad dåligt allt fungerar om man inte kan ta sig fram…
    Som sagt, hur mycket kostar de små besparingar man gör på att inte röja sthlms gator?!
    Jinges betäckning fjollträsk passar återigen synnerligen väl lixom martins uttryck dumsnålhet.

 3. Regnat lite sedan 1800,ingen speciell vind. Ökar väl lite under natten.

  Storm?

  Näh,inte i Götet,möjligen högt vatten.

  ;)

   • Norrmännen har riktigt kompetenta prognosprogram, enda gången jag vet att dom brukar kunna bomma är när det gäller att förutsäga hastigheten på lågtryck under tidig höst, då kan det revideras fram och tillbaka så att det blir fel. Oftast brukar den ursprungliga prognosen hamna närmast verkligheten.

    Den här är ganska behändig oxå, ger info närmast i realtid, medelvind, maxvind, temp, nederbörd:

    http://trafikinfo.trafikverket.se/litmenu/litmenu.htm#id=310

     • I högra kanten har du ’knappar’ som du kan välja temp, nederbörd, medelvind och maxvind med. Dessutom kan du dubbelklicka enskilda punkter på kartan och få upp några timmars historik.