Kattrakande om utskottsplatser


När jag tänkte på de olika utspel som politikerna gör med anledning av Sverigedemokraternas tjugo riksdagsmandat så kom ordet ”kattrakande” upp i huvudet, jag tänkte inte så mycket på ordet förrän jag tittade på min lilla kattsambo som ligger i kattaboet som jag har gjort i ordning bredvid datorn. Kattrakande, det skulle hon inte gilla…

Det är många som spekulerar än hit och än dit om hur politikerna kommer att göra. Problemet är att jag egentligen inte vet om det faktiskt pågår sådana diskussioner eller om det bara är något som tidningarna ljuger om, för mitt förtroende för media har sjunkit dramatiskt under valrörelsen. Tidningarna ljuger och över-
driver, allt för att stödja alliansen, och värst drabbade har Mona Sahlin och Lars Ohly blivit.

Det är häpnadsväckande att ”journalister” ägnar sin tid åt att dra upp vissas försyndelser helt och enbart för att stödja högeralliansen. Visst, jag borde veta det, men lögnerna och hypen har helt saknat proportioner. Tänk vad jag skulle skämmas om jag vore journalist, i framtiden kommer det kanske att bli ett bristyrke om föraktet för yrkeskåren fortsätter att öka.

Men utskottsplatserna då, det är helt självklart att Sverigedemokraterna ska tilldelas platser utifrån sina mandat i Riksdagen, något annat vore en ren skandal. Vill politikerna så kan de väl be Public Service att televisera alla riksdagsdebatter under nästa mandatperiod. Det torde ha avsedd effekt, samtidigt bör vi som betalar deras löner ha en text-TV-sida som visar vilka som har kvittat ut sig, och den sammanlagda tiden de har varit frånvarande.

Björklunds antiskolk-kampanj borde gälla även Sveriges Riksdag. På så sätt skulle vi slå två flugor i en smäll. Folk skulle få information om både SD och de andra partiernas företrädare, något som i bästa fall leder till förändringar 2014, för samtliga partier möjligen.

För övrigt tycker jag
—————————–

att det är bra att polisen nu har gripit två av dem som gav sig på Federley. Att ge sig på demokratiskt valda politiker är ett brott mot både lagar och demokratin.

it , , , , , , , ab12 dn12 svd12 ex12


4 svar till “Kattrakande om utskottsplatser”

 1. Det är ingen risk att journalistyrket blir ett bristyrke. Det vimmlar av människor som gör och säger vad fan som helst för pengar. Det som däremot blivit en bristvara inom journalistkåren är yrkesstolthet, men varför skulle den vara mer värd än solidaritet, humanism, jämlikhet och empati? Alla dessa egenskaper har ju visat sig lättköpta.

  En skarpsinnig väljare från Ale sa på tv att han fått 1000:- mer i månaden av alliansen – det var mer än vad sossarna någonsin givit honom. Okej, om man räknar bort alla välfärdsreformer som gemensam vård, skola och omsorg för alla så kanske det är sant. Jag säger som Kalle Larsson (V) – ”500 kronor mer i plånboken per månad med moderaterna? Grattis, om 40 år har du sparat ihop till en magnetröntgen!”

  Sverige befolkas av människor som tänker som 3-åringar gör när man förmanar dem att vara försiktiga så de inte gör sig illa: ”-Jag kan inte ramla”. De tror visst att de är immuna mot sjukdom, arbetslöshet, ålderdom eller oförutsedd olycka.

  Det är Göran Hägglunds ’verklighetens folk’, familjer där männen själva kan bestämma över hur de uppfostrar sin familj – utan at vi andra ska lägga oss i.

 2. ”Att ge sig på demokratiskt valda politiker är ett brott mot både lagar och demokratin.”
  Det vi inte vet om är om de visste att de gav sig på en politiker eller en kvällsflanör. Det som har kommit från säpo är ju att de inte kan se några politiska motiv. Nått som talar för det är så är att de två gripna killarna har släppts och att det verkar inte vara något större pådrag efter de två andra.

 3. Jag förstår inte hur de tänker de som vill ändra på ordningarna för att inte SD ska få utskottsplatser. I så fall kan ju inte heller V eller KD, de var ju ännu mindre i valet …

  Nej, det var beklämmande att SD valdes in i riksdagen men nu är de där och då går det inte, ur demokratisk synpunkt, att särbehandla dem.