Vad ger du din katt för mat?


För en stund sedan var jag uppe i Haninge Centrum för att komplettera skafferiet. När jag ändå var på plats tänkte jag att jag skulle köpa lite kattmat. Jag brukar normalt inte kika på de dyraste burkarna med gåslever, eller vad det kan vara, men idag gjorde jag det. 9.95 ville de ha för en sort, en liten ask med 100 grams innehåll. Dessutom skröt de om att den oxo innehöll grönsaker.. :-(

Utan att göra anspråk på att vara något mattesnille listade jag ut att det blir ett kilopris på 99.50 Kollar man runt på det svenska oxköttet så kan man hitta färskt oxkött till betydligt lägre pris. Idag kostar färsk fläskfilé 59.- kilot. Fryst oxfilé kostade i veckan 69.- kilot i en annan affär inne i stan.

Katter är utpräglade köttätare och äter grönt bara då de behöver kräkas upp hår som de har i magen. Men det tycks ha gått kattmatstillverkarna helt förbi. Dessvärre är jag rätt säker på att många köper den dyraste kattmaten därför att de anser att deras små felina vänner är värda det. Och det är de med största sannolikhet, men då ska man köpa den mat som katten mår bäst av.

För böfveln, spara lite pengar och köp det bästa köttet du kan finna åt misse i stället!! När jag köper biff och liknande så får alltid min misse ett hekto –finskuret- kött. Klart billigare och bättre än snofsiga fabrikens kattmat..


4 svar till “Vad ger du din katt för mat?”

  1. Jättefin layout på din blog! Letar just efter en ny layout till min egen blog. Vi får se vad det blir så småningom.