Katter och folkpartister är konstiga


Alla kattsambos vet att katter är ytterst märkliga varelser. Hade de varit elaka och bitska kunde man tro att de var folkpartister hela gänget.

Idag är det en grå-grå-grå dag med ett idogt regnande med smatter på fönsterbläcket. Inte ens lilla Felin känner för att sitta i fönstret och titta ut. Hon lägger sig i stället på ett armstöd och tittar på husse. Som om det skulle vara kuligare..

För någon timme sedan upptäckte hon en ny lukt på vardagsrumsbordet. Det var en av husses biblioteksböcker som luktade något konstigt. Då satte hon igång att ”flema” d.v.s. lukta genom sin öppna mun. Hon använder sig då av ett lukt- och smakorgan som kallas det Jacobsonska organet, något som vi människor inte har någon motsvarighet till vad jag vet.

Då hon ids vara uppe och promenera runt i lägenheten så går hon och då och då sparkar till en bordtennisboll. Efter att ha demonstrerat fullständigt ointresse för samma boll så anfaller hon den sedan plötsligt i 300 knyck..

Eller en annan favoritsysselsättning, lukta på husses bok och förpassa den centimeter

för centimeter mot bordets kant, för att sedan se jätteförvånad ut när den ramlar ner i golvet.

Sådant måste ligga i alla katters gener..

Håll med om att katter i alla fall är väldigt mycket sötare än folkpartister, och att man kan tycka om katter..


5 svar till “Katter och folkpartister är konstiga”

  1. ”det Jacobsonska organet”

    Finns det hos katter också? Annars kallas ju ormars tunga, som ”smakar” på luktenmolekylerna, för samma sak. Är du säker?

  2. Nejdå Annika! Jakobsonska organet använd främst för feromoner. Snart kommer du väl och påstår att katter är sociala djur oxo.. :-)