Juholts sista dag


Då är det dags då, idag kommer beskedet som redan har läckt ut, Socialdemokraternas verkställande utskott har gett Håkan Juholt ordern, antingen avgår han idag eller så kommer han sparkas med omedelbar verkan. Han vet att han har förlorat och därför lämnar han beskedet på en pressträff i Oskarshamn i eftermiddag.

Så långt är vi nog tämligen överens med dem som har följt detta mediedrev, och jag tror dessutom att vi är oerhört många som är mycket tveksamma till medias roll i detta. Eftersom jag har skrivit om det ett antal gånger så blir det många kommentarer, både från dem som röstar borgerligt och dem som röstar mer åt vänster. Kritiken mot tidningarna är inget annat än rent – förkrossande. Väldigt många anser att tidningarna och det ”opartiska” SVT har grävt gropen för Juholt och att man gjort det i akt och mening att bli av med honom, och det snabbt. Man har inte vågat vänta eftersom de riskerade att han skulle bli omtyckt.

Dessutom har vissa chefredaktörer uttalat sig på ett sätt som tydligt visar att de är partiska och själva agerar för att (S) ska sparka sin partiledare. När samtliga chefer och politiska reportrar i tidningarna och SVT går ihop så blir det resultat, talet om den tredje statsmakten blir illustrerat på ett vämjeligt sätt. Själv är jag övertygad om att allmänhetens tilltro till pressen har tagit en rejäl skada, något som på sikt i första hand drabbar exakt samma press.

Nu har dessutom socialdemokraterna drabbats av ett svårartat problem. För vem inom partiet vågar ta på sig rollen som partiets ordförande? Jo det är bekant att ett antal högersossar är intresserade av uppgiften, men håller partiet för det? Jag tvivlar, givetvis gläds jag åt att både Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer få betydligt bättre opinionssiffror, kanske kan Sjöstedt bli oppositionsledare vilket givetvis vore bra för landet.

Men tyvärr, det mest troliga är att den högersosse som kommer till makten kommer samarbeta med – Reinfeldt. Jag tror att (S) glatt kommer delta i cementerandet av den borgerliga politiken i den fasta förvissningen om att den enda chansen att komma tillbaka är att man stryker storstadsväljarna, som har höga inkomster, medhårs.

I så fall kommer Kim Jong Reinfeldts våta drömmar uppfyllas i ett nafs, det Socialdemokratiska arbetarpartiet fullbordar sitt eget självmord. Moderaterna kan då fortsätta med sina påhittade arbetslinjer och andra ”reformer” som går ut på att öka klassklyftorna i landet, allt för att motivera de sämst ställda att sänka sina löner och bli fattigare till förmån för dem med feta löner och rejäla aktieinnehav.

I slutänden står Reinfeldt som slagets fältherre, han kom på att det svenska folket är mentalt handikappat, som han skrev i sin bok, och han var smart nog att utnyttja detta faktum. Nu startar väl riskkapitalismens era på allvar, vi pensionärer, de sjuka och de arbetslösa får hålla i hatten, om vi ens har råd med någon. Vi går mot ett kallare och ovänligare Sverige.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab12 svt sr1 dn1 svd12 gp ex1


65 svar till “Juholts sista dag”

 1. Tänker på maffiosos som skjuter ihjäl folk och gjuter in den i betongblock som de sänker i Hudson River. Tänker på förhörsledare som vill ha ett erkännande och som vet att de kommer att få det. De har nämligen alla de verktyg som behövs för den saken. Media är verkligen ett stort problem här i landet.

 2. Bra skrivet Jinge! Ja sossarna är verkligen körda nu om det går som tidningarna tror.

 3. Media har inte gjort något fel – — –han (Juholt) har
  själv bäddat för sitt fall.

   • Media har inte gjort något fel, Juholt har faktiskt ett par riktiga lik i garderoben som gör honom omöjlig. Media spekulerar i tänkbara scenarios hela tiden, så det lugnar inte ner sig, eftersom sitsen är omöjlig, det finns grund för permanent spekulation. Media avsätter däremot inte Juholt, det gör verkställande organ i partiet, och framför allt han själv. han har faktiskt avsatt sig själv genom att öppna munnen osammanhängande. Ett av problemen Palme lämnade efter sig var stämplingen av såna man inte vill bemöta i sak som ”höger”. Partiets konfliktlinjer går mellan stad och land, mellan kvinnor och män, mellan gamla och unga, mellan tjänstemän som ökar och arbetare som minskar eller förlorat sin fackliga anknytning. Åsikterna om friskolor, kraftproduktion, beskattning och förmåner spänner över hela fältet inom partiet, däri ligger problemet. De kan inte enas, deras styrkebälte är bort.

   • Har varit vänstermänniska hela livet.
    Och fortsätter med detta.
    Trots det känner jag mig nöjd om karln lämnar scenen.
    Detta tumult har bara Reinfeldt tjänat på.
    Media granskar ju inte alliansen och deras lögner.
    Och detta har Juholt själv stor del i….

 4. Det verkar som Håkan Juholt faktiskt kastar in handduken och det är bara att beklaga att partiet nu med ganska stor säkerhet delas upp i en vänster och högerflygel. Jag tror inte partiet klarar av att hålla ihop efter alla dessa turer?

  • Vad är problemet med det? Varför måste höger- och vänstersossar vara med i samma parti?

   Tänk om SAP hade låtit nyliberala sossar som Feldt bilda ett eget parti redan på 80-talet? Så många nedskärningar av välfärden och så många privatiseringar vi kanske sluppit!

   Sverige är ju tack vare sossarna ett av de mest nyliberala länderna i världen (se på skolan t.e.x) Och ligger långt ”framför” borgerliga länder som Schweiz.

 5. Det är bara för Alliansen att bunkra upp med popcorn och bereda sig på underhållning när sossarna totalhavererar.

 6. Wow, media är skulden till Juholts fall. Men medge att Juholt hjälpte till. Och nog är sådana s-figurer som Bodström, Östros och Nuder mer kompetenta. Det finns liksom mindre risk för oövertänkta uttalanden från deras sida. Mer stabilitet, mer förutsägbarhet.

  • Mer kompetenta, så fan heller. Sämre talare? Definitivt. För vem lyssnar när B eller C-figurer som Bodström, Östros och Nuder håller tal? Det är ju såna man brukar skicka bredvid till Bryssel för att ta plats bredvid den oduglige Hökmark, Nej, det är medierna som fällt Juholt. Han är slarvig men född politiker och en av få tänkbara partiledare för S. Avgår han i eftermiddag är det bara att beklaga, dolkstötarna blev för många.

 7. Jag tror att sossarna bör fundera på ett delat ledarskap för att minimera risken att en partiledares eventuella misstag ska leda till total katastrof för partiet, och jag tror att kombinationen Sven-Erik Österberg och Jytte Guteland skulle vara en perfekt kombination av erfarenhet och ungdomlighet, och skulle innebär både stabilitet och förnyelse!

   • Jag tror inte Söderberg och Jytte har en gemensam politik. Söderberg skulle kunna vara en sosse av gammal stam, som tar ansvar för energiförsörjningen, Jytte är just den sortens oansvariga miljöpartikramare som förlorade valet 2010 på grundligt impopulär politik. Hon måste lära sig väldigt mycket för att sitta i regering. Han ska väl snart gå i pension, men det är klart, när partiet kallar, hur det kan gå…

    Det är lustigt att du kallar Västmanlandsföreträdaren Söderberg ”höger”, och är Jytte höger för att hon är stockholmare? Jag skulle kalla Söderberg ”vänster”, han har den egalitära landsbygds ”vi bygger landet”-attityden, hon är definitivt ”vänster”, en massa rappakalja av miljöpartisnitt. Han är antagligen för en offentlig ekonomi i balans, det kanske kallas ”höger”, men det har stått sossarna mycket dyrt att underbalansera budgetar till den punkt där de tvingades föra nerskärningspolitik för att få låna pengar alls, så han vet vad obalans kostar medborgarna. Så kul är det inte att skatten går till att betala ränta. Om Jytte har en aning om kostnader och intäkter vet ingen, jag undrar om så värst många vill sätta henne vid rodret för att se efter. Det är roderföringen som fattats både Sahlin och Juholt.

    • ”Det är roderföringen som fattats både Sahlin och Juholt.”

     Dur Al on, du har alldeles så rätt, eftersom det är
     rajraj och media – högerpressen och svt –
     som sitter vid rodret – och nu är i färd med att styra
     rakt mot ett isberg.

     Efter det här är jag helt säker på att jag hinner se råkapitalismens
     totalkollaps.

    • Jaja, är man ordentligt höger så kan man säkert få Sven-Erik Österberg och Jytte Guteland till vänster. Särskilt relevant är det dock inte.

     Sedan bör man kanske inte använda sig av ekonomipolitiska floskler som ”offentlig ekonomi i balans” och ”obalans kostar medborgarna”, ty det blottar avsaknad om kunskapen att ju mindre offentlig skuld desto större skuld inom privat sektor, – där invånarna i landet ingår -.

     Det kostar invånarna åtskilligt mycket mer än om motsvarande skuld ligger inom det offentliga. Lägg därtill att inom den skuldtyngda privata sektorn blåses bubblor upp, som tenderar att brista. Även det får invånarna betala, fast utan att då få något för det.

    • >>>Så kul är det inte att skatten går till att betala ränta.
     <<<

     Som det är nu tvingas många betala av sina inkomster till ränta därför att rajrajregimens förhållanden ser till så enskilda tvingas till i vissa fall svindyra lån för att kunna bo och i övrigt överleva.

 8. ”Enade vi stå,söndrade vi falla” gäller tydligen
  inte längre inom partiet.

 9. Bedrovlig historia.
  Juholts problem är att han faktiskt är socialdemokrat.
  Jan Myrdal skrev en gång om hur socialdemokraterna 1917 splittrades i två fraktioner, varav den ena ville förändra smhället enligt partiprogrammet och den andra ville förändra partiprogrammet enligt samhället. Kommer detta att hända igen? Gissar att Vänsterpartiet kommer att vinna stort, i väljarsiffror, men att chanserna till regeringsskifte minskar.

 10. Media, främst då Aftonbladet, har varit en nyttig idiot för de krafter som har varit emot den riktning, lite mer vänster, som Juholt har försökt föra in sossarna i. Nu kan man upplösa partiet och de som står till vänster i partiet kan gå till vänsterpartiet och de som står till höger kan antingen gå över till alliansen eller gå till miljöpartiet. Men vår käre ledare kan i alla fall sitta lång på sin tron glädjas över sossarnas sammanbrott.

 11. Hur lång tid tror ni det tar nu innan Socialdemoktarterna går ut och uttrycker sitt fulla stör för europakten?
  Nu de gör det för fort så finns risken att folk inser vad som hänt så jag satsar på att de väntar till sista stund och då försöker få det att låta som de kämpat in i det sista för att få en så bra uppgörelse som möjligt.

  • Hur lång tid tror ni det tar nu innan Socialdemoktarterna går ut och uttrycker sitt fulla stör för europakten?

   Det har jag oxo funderat över, säkert oxo hundra nya Jas-plan.. Att ”pakten” tvingar oss byta till Euron passar väl (M) bra för då kan man skita i folkomröstningen och hävda att man har en ”bred” majoritet för beslutet.

   Kim Jong sade tidigare att inte en skattekrona skulle gå till utländska banker, nu blir det hundra miljarder minst enligt Borgs senaste utspel.. Så var det med det..

 12. Antar att rajraj kommmer att, i strid med sin karga och humorbefriade personlighet,
  ta flera glädjeskutt över Håkan Juholts ”frivilliga” avgång.
  Det är hårda tider när det bara är ekonomin
  och den nyliberala pressen som styr landet.

  • Välkommen Bengt!
   Ta gärna med dig alla dina forna partivänner också så att det enda partiet i Sverige som ligger till vänster kan växa ytterligare.

 13. Nu har regimen, med bistånd av media, snart lyckats genomföra ”den enda vägens politik”, som dåvarande statsministern och nuvarande oljebaronen/utrikesministern Carl Bildt en gång uttryckte det.
  Vi får i praktiken en enpartistat där inget val kommer att leda till ett regimskifte.

  • synd att du inte har en redigeringsfunktion.
   Menade en enpartistat där inget val kommer att leda till till ett regimskifte eller någon som helst förändring av samhället, utom möjligen, på kommunal nivå, att lokalbefolkningen kan påverka i detaljfrågor.

    • Har åtminstone hänt mej att jag ångrat någon rad, skriven i ilska, genast efter att jag klickat på ”skicka kommentar”, att jag ångrat några ord som jag inte skrivit eller att jag sett fåniga tangentmissar.

 14. Man kan ju fundera lite över det som hänt. Palme var ju skicklig att föra ut det så kallade budskapet. Men som påpekats i en annan tråd så var han ju tämligen arrogant samt kommen ur de led där man normalt tuffar vidare i rajrajland. Kan det var så att eftersom Juholt inte har de ingredienserna, dvs arrogansen och bakgrunden i överklassen, så ’köper’ en hel del inte budskapet? Förmodligen hade Palmes budskap gått hem lika bra även om han haft en annan ideologisk inriktning tack vare hans förmåga att engagera massorna? Kan det vara så illa att hans budskap inte fallit i god jord om han varit mera en person utan den utstrålning han faktiskt hade?

  Behöver ’det sovande folket’ en stor ledare av rajrajs typ för att följa husse? Det kanske är så illa trots allt att rajraj har rätt i att folket är sovande, och därmed bara följer den med starkast röst oavsett vilket håll det barkar åt? Så var det ju med den lille mannen i söder och hans förmåga att binda folket till sig. Om så är människors oförmåga att engagera sig och tänka själva nog det mest farliga i hela tillvaron vilket också möjliggör stora ledares tillvaro och framfart.

  Det finns många frågeställningar, men ställt utom allt tvivel är i alla fall att pressen fullständigt har förbrukat det förtroendekapital de, eller åtminstone delar av den, haft. Så i likhet med den totala utförsäljningen, eller massakern, av såväl egendom som människor har nu rajrajregimen gått i land med att sänka pressen till en nivå det blir svårt att kravla sig upp ifrån igen om det nu över huvud taget är möjligt.

  • Du har nog tyvärr rätt om Palmes arrogans, jämför även med Carl Bildt. Juholt har tvärtom visat en stor vilja att vara folklig, hederlig, hygglig och bussig men det har samtidigt gjort honom svag och han har inte kunnat säga ifrån när det skett på gränsen till förnedring, t.ex. när Bobbo Krull följde Juholt under en dag i Almedalen som någon sorts hovnarr. Moderaternas propagandaministerie hade aldrig accepterat en narr som gick sida vid sida med Fredrik och sjöng nidvisor till hans ära men Juholt gjorde det. Det är synd, för människan Juholt är långt mer lämpad att vara politiker än människan Reinfeldt även om Juholt tyvärr inte visade sig klara uppdraget i längden.

 15. Vad som nu hänt/händer med S & våra mediers avskyvärda handlande, så leder detta för min privata del att jag från och med i dag definitivt kommer att sluta med att köpa/betala för några papperstidningar överhuvudtaget! Vilket jag faktiskt gjort tidigare – bekvämare att sitta i en fåtölj än att ständigt sitta vid datorn. Men nu är det slut med den här bekvämligheten! Vet inte ens om jag längre får lust att öppna deras webbsidor? Även om det är gratis. Vill nog inte alls riskera att utsätta mig längre för deras hycklerier, ljugande och hjärntvätt.Det kommer från och med nu att kännas som att gräva i rutten skit!! Det finns så många andra bättre kanaler på nätet för att få veta, någorlunda korrekt, vad som händer i Sverige och runt om i världen, om både sport, politik och annat. Vem behöver längre dessa motbjudande mainstream-media, när mycket mera sanningsenlig och korrekt information finns att hämta på diverse bloggar och andra ställen!

 16. Jag har föredragit Alliansen framför de Röd-Gröna. Men anser ändå att så här får det förb***** mig inte gå till. Media skall skildra händelserna – inte styra dem. Och när man har slitit Juholt i bitar och pissat på honom – vem blir nästa byte?

  Samtidigt så är ”Åsa-Nisse” Juholt bara ett symptom på problemen hos Sossarna. Det är inte han som är problemet. Han fick jobbet när vare sig Vänster eller Högersidan kunde ställa upp en ledarkandidat som den andra sidan kunde acceptera. Men en ledare från den fraktion som vill vrida klockan tillbaka till 1970-talet innebar också att vänstersidan stärktes. Det vill säga balansen inom Partiet förändrades. Merparten av Partiets gigantiska apparat tillhör Högersidan och började bli oroliga för sina jobb, sin status och sin försörjning.

  Sedan dess har Media villigt ställt upp som megafoner för högersidan som vill återställa balansen till ”det vanliga”. Och högersidan har försett drevet med ammunition.

  Däremot tror jag inte att en vridning mot Höger hos (s) är goda nyheter för Alliansen. Det öppnar för en massflykt från vänstersidan över till ett plötsligt rumsrent (v). Vilket i sin tur gör att (s) inte längre skrämmer medelklassen och kan ta tillbaka väljare från (m), (mp) och (sd). Givetvis förutsatt att man kan formulera en attraktiv politik. Det vill säga totalt sett blir det en starkare vänsterhalva i politiken.

 17. Sven-Erik Österbergs och Erik Åsbrinks ”insatser” senaste tiden har varit under all rimlig kritik.
  De har gång på gång varit beredda att hellre sänka det socialdemokratiska partiet och Juholt för att nå framgång med sin högeragenda än att tänka på resultatet.

  Med såna partivänner behövs inga fler fienden.
  ”Österbergs partidistrikt krävde Juholts avgång – mitt under VU-mötet”
  Och Åsbrink, som numera arbetar som lobbyist för Goldman o Sachs gick nyss ut med:
  Intern kritik mot S-nej till europakt
  ”Beklagligt och förhastat. Det säger förre finansministern Erik Åsbrink (S) om Håkan Juholts nej till den nya europakten.”

  Vilka svikare!

  • ”Beklagligt och förhastat. Det säger förre finansministern Erik Åsbrink (S) om Håkan Juholts nej till den nya europakten”, rådgivare till om möjligt USA:s värsta råkapitalist.

   Och där har vi pudelns kärna!
   Det var av yttersta vikt att snabbt som ögat bort Håkan Juholt
   och ersätta honom med en högersåsse.
   Annars riskerade rajraj att inte få vara med där makten finns: i EU.
   Vad skulle rajraj annars göra med sin statsmannaattityd
   om han inte fick dansa med de stora?
   För rajraj sk—r fullständigt i oss vanliga svenskar, vi är bara medel för att nå större makt och några halvsovande idioter som betalar skatt så att hans vänner får något att berika sig med.

   Jag tycker inte längre att det häftig att betala skatt.

   Trots min hemvist i Vänsterpartiet så saknar jag redan Håkan Juholt för hans stora kulturintresse, hans tilltro och värme
   för folket och socialismen.

   Och vi har vi en kulturminister som säger
   att kultur är
   förströelse!
   Alla årtusende av mänskliga strävan till trots…

   • För alliansen är kultur till för dem som kan betala för det. Hör också ofta från högerhåll att ”staten kan inte skapa jobb” vilket inte alls stämmer. Lustigt med det då moderaterna vann 2006 för att de sade att de skulle krympa ”utanförskapet”. Detta inte genom att anställa mera människor, bygga studentbostäder, rusta upp vägar och järnvägar osv, nej! Efter valet fick jag veta att den viktigaste reformen var jobbskatteavdraget. Ett utrymme som tog i anspråk medel till en lång rad olika tidigare S-märkta reformer, däribland fritt inträde till museer.

    Nej! Kultur har moderaterna aldrig vurmat för annat än att man slipper patrasket i fin-salongerna. Vi-och-dom-mentalitet genomsyrar moderata samlingspartiet från topp till tå. Dom anser till och med att det är någonting bra, för då eftersträvar patrasket att nå uppåt i klasserna och vara beredda att vandra över lik för att nå dit, så dom också kan titta ned på folket från höjden och ”investera” i kultur.

    ”The american dream!”

    Problemet är bara att en nyliberal nattväktarstat som det slutliga målet är har stora problem med kravaller och social oro! Ty de med makt ser helst att folk vill gärna nå deras position, MEN de vill inte alls lämna företräde till dem. Där ser vi idag i USA där man hårdnackat försöker införa SOPA och PIPA som resultatet av stor lobbyverksamhet i Washington från de stora mediejättarna. Folk får gärna drömma om att ta sig upp ur armodet, men överklassen ser helst att det bara stannar som en dröm hos det breda folklagret!

    Vi måste ställa oss över pengarna. Det är inte pengarna som ska styra människorna. Denna uppfinning som förvandlats till våran förbannelse! När Fredrik Reinfeldt alltid pratar om sparsamhet och att man ska akta sig för visioner, så då pratar han om att pengarna ska sparas till ännu ett jobbskatteavdrag. Dvs öka skillnaderna mellan dem som har och inte har ännu mer. Utöka utanförskapet ännu mer! Det är vad han i realitet säger. Vi måste motsätta oss denna hjärndöda agenda!

 18. Har Aftonbladet något att vinna av den här smutskastning , Journalister på Aftonbladet tror att de har levererat en bra produkt för sina läsare samt hoppas de att Aftonbladets försäljningen ska öka

  Skildringen av Juholt var inte rättvis och den bilden som journalisterna har visat var tvetydig , Det var ingen granskning utan det var ett angrep på personen Juholt och Aftonbladet gjorde saker mycket större än vad de är

  Aftonbladet använder inte samma standard för de andra politiska partier och vem som helst kan förstå att journalisternas mål var att dra uppmärksamhet för sig själva och tidningen Aftonbladet men tidningen har förlorat sin trovärdighet och draget åtlöje efter sig

  Det är ingen tvekan att det är många sossar inom partiet innerkärna som har deltagit i denna smutskastningen och skandal , Socialdemokrater kommer inte att resa upp sig efter detta och väljarna kommer att bestraffa partiet nästa val

  • Många anser att medias drev och skriverier inte alls har med Håkan Juholts avgång att göra.
   – Det är hans eget fel, för han var så otroligt vag och rörig, punkt slut!

   Men att förneka medias makt är lika dumt och korkat som att påstå att reklam inte fungerar.
   – Jag köper då inte Sunsilk shampo bara för att reklamen säger så…
   – Nähä, men vad köper du då?
   – Lustra-creame shampoo, för det gör håret så glansigt och lätt att kamma ut.

 19. Ett litet tillägg och förtydligande av mitt senaste inlägg ovan: Min åsikt är inte alls att jag ser Juholt som en gudomlig och felfri gestalt! Inte alls, han har i likhet med sina kolleger inom politikerskrået på den nivån begått felaktigheter som ju naturligtvis bör påpekas. MEN…inga andra har utsatts för jämförelsevis samma behandling av dessa medierepresentanter, trots till och med värre övergrepp, jag tänker då till exempel bland andra på vår nuvarande utrikesminister Carl Bildt och hans gärningar & ogärningar Men de oerhörda kollektiva och medvetna angreppen Juholt blivit utsatt för av i det allra närmaste HELA det övriga mediasverige och fiender inom det egna partiet, ja det saknar fullständigt historisk jämförelse. Och egentligen kan man ju undra litegrann varför inte Juholt själv tidigare tagit en klar och tydlig STRID mot sina fiender inom & utom partiet? Han blev ju tillsatt i gängse demokratisk ordning på sitt partis kongress, utan att dessa hans fiender inom partiet DÅ motsatte sig detta val av ny partiordförande? På ett sätt – som Jinge tidigare påpekat – har media nu gått långt utöver den roll som medierna SKA & BORDE spela i ett demokratiskt samhälle, som det vi framtill nu haft här i Sverige. Vi har uppenbarligen gått in i en alldeles ny samhällssituation vad gäller medias roll och uppgifter i detta land. Från och med nu är det INTE de demokratiska partierna som själva enlighet sina demokratiskt fastställda program & stadgar som väljer sina partiledare. NEJ! Nu är det EN SAMLAD MEDIA_ & PRESSKÅR som avgör vilka partiledare som DE kan godkänna!! Sverige är efter detta absolut INTE ETT DEMOKRATISKT LAND LÄNGRE! Som vi uppfattat det tills nu.!!! Det är det detta som gör mig personligen så upprörd! Och jag tror inte att jag i dag är ensam om den reaktionen. Och en liten korrigering av min uppfattning om och inställning till gängse tidningar. Det finns faktiskt trots allt fortfarande läsvärda tidningar, på vänsterkanten, såsom tex. Flamman, Folket i Bild/Kulturfront, Proletären och några andra. Som jag hoppas framgick i mitt inlägg ovan avsåg min ilska och avsky GÄNGSE etablerade DAGSTIDNINGAR. Därmed hoppas jag att jag uttryckt mig tillräckligt begripligt i denna fråga!

 20. Oavsett politiskt inriktning så tycker jag nog att den inre kretsen runt Juholt inte betett sig riktigt juste, inte heller media.Rent mänskligt måste denna karusell och alla turer ha varit oerhört jobbiga för Juholt och direktiven om hur han skall/skulle/ agera kommer nog från hans närmaste medarbetare. Sossarna kommer att få det tufft.

  • Hmm, inte riktigt juste?! Jag skulle vilja kalla det ytterligt tarvligt. Sådana kompisar bör man verkligen akta sig för. Vad beträffar media, så har jag redan sagt att de har fullständigt spelat bort sitt förtroende. Murvelskrået är dött. Det finns inget kvar att lita på. Det är bara att skratta rått så fort en murvel uttalar sig, i synnerhet om de påstår sig komma från ett visst håll. Märkligt att de journalister som eventuellt har en yrkesheder inte står upp och protesterar mot dem som tar heder och ära av kåren, kan det vara ås att de instämmer i det tysta?

 21. Tro inte att moderaterna firar – de ser Juholt som sin bästa valarbetare och vill inte gärna se t.ex. Nuder som statsminister (även om propagandaministeriet säkert skulle hitta en strategi för negative campaigning mot honom också tids nog).

  Men visst är det tragiskt att media kan avsätta en partiledare på det här sättet. Anledningen till att Juholt går är väl att man insåg att det blev ohållbart att ha kvar honom som förstanamn i valet och att Greider m.fl. redan gett upp hoppet. Jag tycker att Juholt i grunden hade varit en godhjärtad partiledare med en stor vilja att ställa saker till rätta och det är synd att han inte får den chansen. Sossarna måste vara självkritiska nu och styra upp partiet internt.

   • Jodå det hade de visst, de måste ha något nytt att sätta tänderna i. Det går inte att tugga en seg bit som vägar ge upp hur länge som helst. Och de måste ju kunna visa på hur illa oppositionen fungerar. Alltså kvittar det vem som är partiledare så länge vederbörande inte sitter i husses koppel.

   • De trodde nog helt enkelt inte att VU skulle avsätta honom, eller att Juholt själv skulle tänka tanken att det blev ohållbart, de såg nog den massiva mediekampanjen som en uppladdning inför valrörelsen 2014 där de sedan kunde köra favorit i repris precis som man gjorde med Mona senast. Sossarna brukar ju som bekant inte tvinga bort partiledare före val, få andra partier heller för den delen.

 22. Gissningsvis blir efterträdaren ”politiskt lämplig”, dvs vill ha valfrihet i vården, ”stimulera ekonomin” & ”hjälpa till i europa” etc etc…kanske han som ser ut som en stirrande mört? Aftonblajan tycks ha ”utvidgat” demokratin i landet: ”opassande” politiska vägval ”korrigeras” numera aktivt. Förstår väljarna innebörden av detta?

 23. Visst ska media ha sin skuld men helt ärligt är det ju medlemmar i socialdemokraterna som dukat bordet för media. Sedan kan man verkligen fundera över vad Juholt haft för klåpare till rådgivare under detta tumult. Istället för fundera ut hur de ska vinkla debatten till sakfrågor tycks det mesta ha handlat om dolkstötar och interna strider. Socialdemokraterna tycks ha hanterat detta som en problemklass i årskurs 9. Förmågan att sätta sina frustrationer, bitterhet och stolthet åt sidan för att fokusera på att ta sig ur stormen enade är inte imponerande för vuxna individer. Det är inte Juholt som medverkat till att jag aldrig någonsin kommer rösta på socialdemokraterna igen. Det är hur det hanterats av flera andra i kärnan i partiet. Människorna högt uppsatta i partiet har själva helt utan Juholt visat att de är långt ifrån kapabla att vara ansvarsfulla nog att leda ett land. Kanske är det ett symptom av att de i stort sätt föds in i partiet och påminner i dagsläget om en dysfunktionell familj som borde gå i familjeterapi. Den dagen den dysfunktionella familjen byts ut kanske Socialdemokraterna får min röst.

  • Jag håller med. Media har matats med nyheter om Juholt från socialdemokraterna (journalister är inte speciellt benägna att ta reda på saker själv, de skriver hellre av ett pressmeddelande, översätter en artikel från en engelskspråkig tidning i google translate etc). Här har tidningar/journalister matats hela hösten av historier om Juholt och de har nappat, de har varit del av socialdemokratins interna maktstrid. Socialdemokraterna håller på att äta upp sig själv i den här maktstriden.

  • Håller med dig Beck. Det var ju HJs uttalande om inriktning med hans inledning om kultur och mänsklighet som gjorde det intre(s)sant att komma lite närmare (s). Men med så usla kompisar och rådgivare så sprack det. Säkert många fler som skippar tankarna på det partiet fortsättningsvis. Rajrajiansen med sd lär väl ta de flesta rösterna och de som blir över går kanske vänsterut om de inte sjunker ned i ikeasoffan.

   Det är nu så man börja tänka bäst att skita i politiken, det blir inte bättre än så här, endast sämre och man själv mår illa av att bara hetsa upp sig och hata hela tiden…

 24. Ja vad ska man säga. Jag har alltid röstat på Vänsterpartiet och kommer så alltid att göra. Trots att jag inte har mycket till övers för karriäristerna i (S) politikeradel så är det här direkt skamligt att skåda.

  Det spelar ingen roll vem som väljs till partiledare efter Juholt då partiet brottas med samma typ av interna strider som präglade Vänsterpartiet innan Ohly tillträdde och fick ordning på det hela låt vara med tillfälligt vikande väljarstöd.

  Jag menar att det viktigaste för (S) blir att INTE välja en ledare som ska gå hem hos media och väljarkåren utan istället en hårdhudad person med hårda nypor som kan få en stopp på det sönderfall som idag präglar partiet. (S) främsta problem är inte Juholt utan istället de interna stridigheterna och det faktum att man p g a dessa fortfarande inte kan visa upp ett trovärdigt alternativ till Kim Jong Reinfeldts regim.

  • Ja det är sant! Ett parti bör kunna ha öppna diskussioner inbördes och inte dessa ständiga mediala påhopp på Juholt. Att sossarna har en aktiv högerfalang som aktivt motarbetar sin partiledare öppet mig veterligt utan interna diskussioner är någonting som skadar partiets anseende gravt.

   Det känns synnerligen unket att aftonbladet gottar sig i sitt verk och nu dessutom sätter ut en lista på sossar som man tycker ”passar”.

   Så tredje statsmakten är alltså det femte allianspartiet som rycker ut nu när jobbskatteavdraget har tappat sin ”charm”?

   Fredrik Reinfeldt står i riksdagen och överlägset frågar vem som är oppositionsledaren! Fy sjutton vad jag avskyr hela den karln! Klarar inte alls hans överspända attityd och hans svar på Juholts fråga gällande förskingringen av våra gemensamma tillgångar var drygt och förolämpande!

   Juholt nämnde en Ip-adress:

   http://www.stockholmsrean.se/

   Mycket intressant! Och detta var inte något våran ”kära” statsminister kände till? Den ”fullkomlige” ledaren vet tydligen inte ens vad de ledande gör inom det sk. ”enda arbetarpartiet”. Skulle snarare säga ”enda billigttillkompisförsäljningspartiet”.

   Jag kan inte fatta att det finns folk som tycker han gör sitt jobb som statsminister bra?!?! Vad har de i huvudet? Sågspån?

 25. Kim Jong Reinfeldt och flera av hans vapendragare har redan deklarerat att de ska vinna valet både 2014 & 2018. Hur kan de vara så säkra på det månne? Är det kanske på grund av den så kallade demokratin?

  Jag bävar för vad som nu kommer hända med sjuka, gamla och arbetslösa. Det kommer bli etter värre. Är det snart dags för avrättningar? Eller har sådana redan inletts?

  • Vi kan väl konstatera att allt mindre görs för att hålla sjuka, gamla och arbetslösa vid liv.
   Människovärdet i vårt f. d. Sverige har devalverats.
   Oljebaronen och hans gäng har fått sitt ”paradigmskifte”.
   Att göra något åt eländet vid valurnorna verkar hopplöst.
   Om något kan ändras till det bättre kommer det att ske ”på gatan” och ”på golvet”.

 26. HELVETES JÄVLAR!!! Juholt avgår!
  En skammens dag för den svenska f. d. demokratin.

  • Och den sista spiken i kistan för det Svenska Socialdemokratiska Arbetarpartiet.

   • Det behöver det inte alls vara. Juholt var en olämplig ledare alldeles oavsett medias brutala hantering av honom. Det finns nu en chans för (S) att plocka fram en bättre LEDARE som inte tolerar skitsnack i vare sig media eller ännu värre inom de egna ledaen på det sätt Juholt gjorde.

    Det är nu upp till (S) var man ska ta vägen. går man högerut så lär det snart vara över då Vänsterpartiet under Sjöstedt blivit ett parti som jag är övertygad om att den stora massan (S)-väljare inte längre är lika främmande att gå över till.

    (S) måste ta fram en egen politik och då en politik som är ett tydligt ALTERNATIV till ’den enda vägens’ politik som kim Jong Reinfeldts Allianz står för. ’Allianzen fast snällare’ som man försökt med enda sedan Sahlin tog över fungerar INTE.

    • >>>Vänsterpartiet under Sjöstedt blivit ett parti som jag är övertygad om att den stora massan (S)-väljare inte längre är lika främmande att gå över till.
     <<<

     Undrar jag om inte den den stora massan fortfarande är så präglade av kommunistskräcken att de inte vågar? Misstänker, usch vad man blivit präglad av Fru Melass uttryckssätt, att sd istället kommer att få ökat antal väljare. Förvisso ä(v)en (v), men kanske inte i den mängd som vore naturligt med tanke på massan människor som inte längre kan känna sig hemma…

 27. ”Någon jävla ordning måste det ändå vara i ett parti” sade CH Hermansson.
  Jag instämmer helt.
  Socialdemokraternas väljare röstar inte på en alliansen-light politik utan på ett samhälle där inte våra gemensamma tillgångar mer eller mindre skänks bort till, föga riskbenägna, riskkapitalister eller stjäls för att under buller & bång säljas till oss, som t. ex. ”Folkaktien Telia”, som fick arbetare att köa timmar innan banken öppnade för att sedan finna sig blåsta.
  Trolgen vill väldigt få socialdemokrater att farmor ska behålla sina blöjor till dess att pisskvoten är uppfylld.
  Inte många vill att ordning och säkerhet på gator och torg upprätthålls av privatanställda s. k. ordningsvakter med minimal utbildning men en övertro på den auktoritet söm bärande av uniform och batong ger. Vi föredrar nog utbildade poliser, därmed inte sagt att dessa alltid är felfria, tyvärr.
  Troligen vill inte heller så många att skolor ska drivas i det primära syftet att generera vinster att stoppas undan i div. skattesmitarparadis, så inte heller sjukvården.
  Jag är så gammal att jag minns samhället då vi fortfarande hade ett samhälle, inte en nattväktarstat.