Joschka Fischer lobbyist för Israel/USA


I förrgår lät Dagens Nyheter Joschka Fischer skriva en kolumn i tidningen, en kolumn som förbereder Europa på ett bombkrig mot Mahmoud Ahmadinejad och hans Iran.


Joschka Fischer flaggar för krig:
”Det iranska ledarskapet hyser fortfarande missuppfattningen att israeliska hot mot landets kärnenergi-
anläggningar är ett uttryck för inhemska svårigheter som premiärminister Ehud Olmerts regering möter. Detta är helt enkelt fel. Olmerts regering har allvarliga problem, men de är inte skälet till att läget mellan Israel och Iran är på väg mot ett avgörande. Tvärtom finns konsensus i Israel rörande Irans möjliga kärnvapenrustning och regionala hegemoni. Alla parter är överens om att blir det inte en diplomatisk lösning, måste ett iranskt kärnvapeninnehav stoppas i god tid och med alla nödvändiga medel.”

Det finns också några försonliga formuleringar, men klart är att man nu börjar bearbeta den internationella opinionen för ett, i första hand Israeliskt anfall mot Iran. Fischer skriver i artikeln att Iran inte ska tro att Barack Obama låter bli att delta om Israel behöver hjälp att döda Iranier. Nej just så skriver han inte, han talar om att bomba de anriknings-
anläggningar som Iran har. Men i praktiken är det samma sak.

Det verkar som om media nu börjar förbereda läsarna alltmer för ytterligare krig. Frågan om Iran verkligen utgör ett hot mot Israel är såvitt jag vet inte klarlagd. Om, jag säger om, risken för att Iran skulle lyckas göra en atombomb och att de då planerade att utplåna Israel så vore väl saken klar som korvspad. Men Iran har extremt svåra miljöproblem och de hävdar själva att de behöver kärnkraften för att på sikt bli av med de allt farligare luftföro-
reningarna. Det är ett rimligt argument och eftersom Iran är ett självständigt land så har inte omvärlden med saken att göra.

Mahmoud Ahmadinejad, Iran

Däremot måste landet underkasta sig de inspektioner IAEA vill göra, oavsett vilka anläggningar de vill se. Det tal där Mahmoud Ahmadinejad sägs hota med att utplåna Israel, det är översatt av Memri, apropå det jag skrev om Gudmundson i morse. Persisktalande i Sverige översätter det inte på samma sätt…

DN12 SvD SDS HD Dagbladet Motbilder om FRA Svensson om FRA i t

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Mahmoud Ahmadinejad, Iran, Joschka Fischer, Lobbyist, Israel, USA, Kärnvapen, Uran, Kärnkraft, Politik[/tags]


10 svar till “Joschka Fischer lobbyist för Israel/USA”

 1. Varför påminner detta så mycket om förberedelserna för Irakkriget och demoniseringen av Saddam Hussein? Irans Ahmandinejad är möjligen en obehaglig typ, men det är nog annat som spelar in, tex olja?

 2. Jag tycker det är bra att antal kärnvapens förande länder beskärs i regionen. Låt oss därför titta närmare på det enda land som vi VET har tillgång till kärnvapen nämligen Israel! Fast det är klart att det blir svårt att anfalla ett land som har kärnvapen; det är liksom hela iden med ha tillgång till massförstörelsevapen – hota med dem i självförsvar!

  Jag har ett åtgärdsprogram angående detta:

  1.) Skrota Israels kärnvapen
  2.) Upphäv raslagarna och inför en konstitution
  3.) Återgå gå till 67års gränser.
  4.) Frige alla ca 11 000 fängslande Palestinier

  Det finns också ett stöd för detta i Israel och USA. Nu behövs bara att EU och Ryssland hjälper till lite på traven.

 3. Lite of topic här men jag ser att du har reklam för Svenska dagbladet och då bestämde jag mej

  Hoppas de på SvD läser detta: att en vänsterkille startar en prenumeration på en högertidning på grunda av en vänsterbogg … He he Var är världen på väg :-)

 4. Jaså var det reklam för SvD? Mja, det gör mig inget alls. SvD är landets bästa tidning tycker jag, det är bara på ledarredaktionen de inte är så lyckade, om man säger så… :-)

 5. Nja … Jag håller inte med ledarredaktionens åsikter men jag kan tidvis gilla Maria Abrahamsson attacker : -) Jag gillar hennes temperament och passion för sina frågor. Hon verkar uppriktigt sagt inte gilla lögner?

  Den är en bra tidning som ofta får kritik! Oförtjänst kritik.

  Du känner väl till att en avhandling vid Göteborgs Universitet utsåg SvD som den mest nyhetsneutrala tidning; sedan, en tidning som kan RETA Ulf Adelsohn måste man bara köpa

 6. Det är många som engagerar sig i Mellanöstern just nu, Så här skriver EI om Obamas besök.
  Är det någon mer än jag som vet att Barack Obama är syssling till guds gåva till mänskligheten, George W Bush, på sin vita mors sida?

  ”WHAT OBAMA MISSED IN THE MIDDLE EAST
  By Ali Abunimah, The Electronic Intifada, 24 July 2008

  Every aspect of Barack Obama’s visit to Palestine-Israel
  this week has seemed designed to further appease
  pro-Israel groups. Typically for an American aspirant to
  high office, he visited the Israeli Holocaust memorial and
  the Western Wall. He met the full spectrum of Israeli
  Jewish (though not Israeli Arab) political leaders. He
  traveled to the Israeli Jewish town of Sderot, which until
  last month’s ceasefire, frequently experienced rockets
  from the Gaza Strip. However, Ali Abunimah comments,
  Palestinians received very little of the Senator’s
  attention…”

  http://electronicintifada.net/v2/article9708.shtml

 7. Antikrist här här!

  ”Antikrist kommer att ha politisk, ekonomisk och religiös makt. Han skapar lagar som beskyddar grym orättvisa och laglöshet.

  Han vill bli åtlydd och dyrkad och vill tvinga alla under sig. Han får oerhörd makt över massmedia och yttrandefriheten stryps.

  Antikrist kommer att vilseföra massorna. Villfarelsen blir så stark, så att många kristna leds vilse. Antikrist samlar till sig många som har ett sken av gudsfruktan men inte vill veta av dess kraft.

  1 Joh. 2:18-29, 1 Joh. 4:1-6,
  2 Joh. 7-11,
  2 Tess. 2:1-12,
  Matt. 24:15-28,
  1 Tim. 4:1,
  Upp. 13, Upp. 19:19,20,
  Dan. 7, Dan. 9:27, Dan. 11:21-39, Dan. 12.”

  Ta Er i akt för Antikrist!