John McCain en kriminell mutkolv?


Att opinionssiffrorna håller på att kantra över till förmån för Barack Obama är uppenbart, idag leder Obama med sex procent och mycket talar för att han kommer att stå loppet ut och bli nästa amerikanska president. En starkt bidragande orsak är förstås Sarah Palin som blir hårt åtgången i pressen samtidigt som TV-komikerna har fått ett nytt och tacksamt ämne att skämta om.

Att sedan John McCain lyckades ljuga för David Letterman är något som Dave nämner i varje sändning, flera gånger till och med. McCain ställde in ett besök i Late Show under förespegling att han var tvungen att åka till Washington på direkten på grund av den ekonomiska krisen, i själva verket deltog han i ett annat program och åkte inte förrän dagen därpå. Så kan man inte bete sig utan att det påtalas.

Dessutom så påminner ett antal bloggare dagligen om Keatingaffären (videon) där McCain kritiserades hårt av både presskåren och senaten. Att det inte blev en fängelsedom som ett resultat av denna mutaffär känns märkligt, och det ser ju speciellt illa ut när han försöker göra gällande att han själv är bättre skickad än Obama att trassla upp den amerikanska ekonomin.

Lennart Frantzell/USAblogg.org: ”John McCain håller på att förlora mot Obama och demokraterna och med mindre än fyra veckor kvar har McCain nu övergivit alla tidigare löften om att föra en etisk och proper valkampanj. Nu är det fram med alla till buds stående massförstörelsevapen i en sista desperat Jihadattack som skall lyncha Obama och för alltid göra det omöjligt för honom att vinna. Det enda problemet är att Obama inte är John Kerry eller Al Gore. Som Obama har lovat, om McCain tar till massförstörelsevapen så kommer Obama utan att blinka att göra detsamma. Resultatet är videon här

ovan, från webbsajten Keating Economics och det är ord och inga visor om McCains minst sagt oetiska agerande under den s.k. Keating-skandalen för vilken han blev öppen kritiserad i senaten.”

Jag kan bara konstatera att videon tydligt visar att den mannen under inga omständigheter bör släppas in i Vita Huset. Jag inser att diverse ”konservativa” anser att jag har fel, men se videon och döm själv.

AB1234 SvD1 DN ETC VG Dbl Pol it

Andra om valet:Mittivalet Skick Usaval

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]John McCain, Keatingaffären, Barack Obama, Presidentvalet, USA, Kriminalitet, Mutor, Etik, Förtroende, Politik[/tags]


8 svar till “John McCain en kriminell mutkolv?”

 1. Mutkolvar är de allihopa! Se bara på Bidens inställning till Israel. Är man inte godkänd av aipac så kommer man inte nånstans. Så illa är det!

  Och det är ett systemfel – valkampanjfinansieringen är själva grunden för eländet. Men som tur är lär USAs inflytande i världen minska drastiskt… Korrupta system håller inte i längden.

 2. Vad Biden gör och säger behöver inte vara samma sak, han tog en väldigt pro israel stans efter han blev anklagad för antisemitism. Så jag tror han fortfarande har samma kritiska inställning men nu säger en sak men tänker en annan.

  Nu till McCain så röstar många konservativa på Obama för de litar inte på McCain. Vad som förvånar mig är att många liberaler i sverige verkar stödja McCain, vet de inte att republicaner hatar liberaler.

  De blandar ihop den svenska högern med den amerikanska högern, Demokraterna kan liknas mest med den svenska högern och ingenting i USA kan liknas med svenska vänstern, om man inte kommer till små grupper.

 3. #3 Vergil – Vi har ju nästan ett tvåpartisystem. Vilka andra partier än S och M har egentligen särskilt mycket att säga till om?

 4. Och nu kopplas han även löst ihop med en nazi-anknuten, extremhöger-grupp under Iran-Contras affären. Obama hade tidigt en poäng när han sa att det är svårt att vara fläckfri som presidentkandidat med så lång historia som republikansk senator. Även om man heter John McCain.

  Det måste vara en guldgruva för smutsgrävare på McCains motståndarsida. ”Gå igenom alla skandaler, kuppförsök, korruptionsaffärre och se vad som fastnar på McCain. Vi har nog inte sett allt ännu.

  http://www.cbsnews.com/stories/2008/10/07/politics/main4505539.shtml

 5. Jag tittade på en amerikansk blogg för att se stämningen hos de amerikanska väljare angående MaCcain popularitet , det fanns inte en enda bloggare som försvarade MaCcain utan tvärtom alla vill bli av med honom
  MaCain vägrar att tala om den ekonomiska krisen som har drabbats USA och istället går han till personlig angrep mot Obama och detta kommer inte att fungera enligt de amerikanska väljare
  Amerikanarna kräver av MaCcain att sluta ljuga och att hålla sig till de frågor som amerikanarna förtjänar bättre
  En del tycker att MaCain borde ha gått i pension för länge sedan och de undrar om han kan ena landet som president
  Många säger att detta är ett val för de unga amerikaner och deras framtid och MaCcain är för gammal för att representera de
  Amerikanerna vill att MaCcain ska hålla käften och dra sig tillbaka till en av 12 husen som han har

 6. Palle: Du har helt rätt, det är ett systemfel. Men inte bara i USA utan i hela världen, och det är det monetära system som vi alla är slavar under. Inga miljarder med dollar kan fixa det, inte heller nån nyvald president vem han än månde vara. Det som händer just nu med finanskris å allt är något som varit på väg länge och nu skjuter de bara problemet på framtiden genom att pumpa in ”nya” pengar. MacCain eller Obama har ingen som helst betydelse, samma soppa. Ingredienserna är alltid de samma så det kommer att smaka detsamma.

 7. @peter

  Många granskar Obama och mångaanklaglser kommer upp till ytan och de visar var sig halvsanningar eller lögner i de flesta fallen.

  Saken är att Obama har itne varit politiker lika länge som McCain så han har mindre skit på sig. Det är få politiker som har varit aktiva lika länge i USA som McCain som inte har ton av skit på sig.

  Obamas förbindelser med Ayers, ACORN och Fanny Mae har visat sig inte vara något som McCain ska tala så mycket om. För även han har relationer till Ayers och fått mer pengar av Fanny Mae en vad Obama har, På detta är ACORN inte en lika farlig grupp som visa organisationer som McCain har varit medlem i.