Jan Guillou – Kolumnisten


Jag tillhör den grupp människor som sätter stort värde på Jan Guillou och hans kolumner i Aftonbladet.

Bortsett från att han är lite ojämn så blixtrar han ofta i vassa och fyndiga formuleringar och få är det väl som utsätts för hans vassa penna som inte känner sig rejält rakade efteråt. För ett tag sedan skrev han om bloggar och många bloggare tog så illa vid sig att de började tala om – bojkott. Själv kunde jag inte annat än skratta för det han skrev var sant till 100 %

Han skrev nämligen att allt viktigt kommer i tidningen. Och det är precis det som händer om en bloggare kommer med något som är både nytt och viktigt. Men vissa bloggare fortsätter nog att bojkotta Guillou men de kan inte beskylla honom för att ha fel.

Jag tillhör inte den kategorin bloggare. Just nu ligger ett antal av hans samlade kolumner på mitt bord i form av boken – kolumnisten. Det är en mycket lagom läsning, man kan läsa en kvart och sedan pyssla med något annat för att återkomma till boken dagen efter.

Ta detta som ett julklappstips till dig själv eller någon annan. Boken är från 2005 så du kanske måste vända dig till någon av internethandlarna, men gör det, det är den verkligen värd.Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Jan Guillou, Böcker, Kolumnisten, Guillou, Aftonbladet, Politik, Julklappstips[/tags]


2 svar till “Jan Guillou – Kolumnisten”

  1. Du kritiserar ju ofta kommentarer på andra ”rasistiska” bloggar. Borde du inte reagera på den senaste kommentaren på Bulten i bo. DEn är ju vedervärdigt rasistisk.

  2. ? Jag har inte läst den och därför kan jag inte. Men vad har det med Guillous bok att göra?

    Uppdatering: Nu har jag läst och kommentrerat. Bultas måste ha missat den, bortrest? Samma kommentar lades in på min blogg och på flera andra som jag känner till. Men på bloggar som modereras kom den inte igenom och på andras försvann den direkt. Nazzesvinen firar julafton när bloggaren är borta. Därför modereras alla kommentarer här, alltid.