Jag mötte Liemannen


För första gången har jag mött Liemannen idag, det kostade mig hundra spänn. Han ville nämligen ha betalt för att spara mig till en annan dag, fast nästa gång, sade han – då kostar det en femhundring.

Det är tydligen hårda bud även för liemän, så det är inte bara politiker som har det kärvt och måste låta sig mutas. Jag läste just att Mona Sahlin lät sig bjudas på Stockholm Open i tennis, samtidigt så morras det tydligen inom vänstern och flera distriktsordförande i olika delar av landet kräver att det rödgröna samarbetet ska avslutas. Sådant ger mig hopp om partiet eftersom jag själv har samma uppfattning.

F.ö. verkar det vara allmänt gurgel inom partiet, många säger att Jonas Sjöstedt bör övertalas att efterträda Ohly, visserligen anses han stå till höger inom partiet men hellre det än att plocka in någon rookie som inte går i land med uppgiften. Personligen tycker jag att Sjöstedt verkar bra, han är lugn och formulerar sig väl. Möjligen kan han dessutom avhålla sig från att göra ”up yours” åt meningsmotståndare i TV-debatter, jag vet inte.

Men, och det tycker jag är en viktig synpunkt, något måste göras och det bör ske så fort som möjligt. Vi vet inte, den politiska situationen är utomordentligt instabil och vi kan drabbas av ett nyval redan till nästa höst, allt behöver vara klart redan under våren. /. ./ (Bilden är från Skansen idag)

it , , , , , ex123 ab123 svd1 dn123 svt


6 svar till “Jag mötte Liemannen”

  1. Något kryptiskt bloggpost måste jag säga – träffade du din hjärtläkare i dag eller vad?

    • Jaså, tyckte du att den var kryptisk? Nää, jag fotade den där Liemannen på Skansen idag, och jag pratade oxo med honom, så långt är allt sant. Någon läkare har jag inte träffat på månader…

  2. Jag tolkade bara liemannen som en variant för att halka in på ett nytt ämne, eller om det är ett kärt gammalt ämne kanske :-)

  3. Tjänare Jinge, den gamle retstickan är tillbaka.

    Det är inte bara du som möter liemannen. Om man läser SSU,s inlägg på SVT Debatt inser man att det inte blir någon förnyelse där. Det står inget reellt i hela artikeln. Om du tänker på utsagan ”… det framtida stora samhällsprojektet skulle vara” så är det exakt vad som håller på att lägga hela vänstern i graven. De där ”stora samhällsprojekten” tillhör det förgångna och hör trettio och fyrtiotalen till. Alla organisationer går samma väg. De blir till, de växer, kulminerar och dör bort om de blir för stora eftersom stora organisationer inte klarar av att förnya sig. Möjligen kan V klara sig om man får en tid i vila, ro och karantän utanför riksdagen. Utanför realpolitikens värld kan de möjligen finna de idéer som kan utformas till politiska program som någon tror på.

    Att upprepa tanken på ”stora samhällsprojekt” är bara att tända på ett hus som redan brinner.