Jag kanske är smygmuslim?


Nyhetstorkan tycks ha drabbat Sydsvenskan alldeles särskilt hårt när de publicerar en liten notis om en hemlös amerikan som tror att Barack Obama är – smygmuslim.

SDS: ”Jeff Stonestreet, 61, hemlös, arbetslös, Statesville, North Carolina. – Mina föräldrar uppfostrade mig till att tycka att det är en medborgerlig plikt att rösta, så det har jag alltid gjort. Jag kommer att rösta på McCain. Obama känns som en smygmuslim.”

Den helt briljanta motiveringen är intressant eftersom den sannolikt säger en del om amerikaner och hur vissa av dem ser på det kommande presidentvalet. Personligen skulle jag rösta på Obama om jag vore amerikan, men bara därför att det inte finns något bättre alternativ, inte för att jag är imponerad över hans politiska framtoning.

Men jag inser också att jag själv skulle betraktas som smygmuslim i landet i väster. Visserligen är jag förtjust i både fläskkotlett och whiskey, jag gillar hundar även om mina favoritdjur är katter, och värst av allt – jag är en fullständigt övertygad ateist. För att ytterligare förklara varför man skulle se med misstro på mig kan jag berätta att jag är definitivt en motståndare mot det korståg som USA:s tok-religösa president startat, dessutom anser jag att palestinierna har rätt till åter-
flyttning och ett Palestina grundat på 1967 års fredsöverenskommelse.

Med andra ord så skulle väl amerikanerna se mig som en militant islamistisk extremist och presumtiv terrorist trots brännvin, fläskkotlet-
ter och ateism.

Obama

SDS1 AB Dagen DN1 SvD Motbilder/Islam Magnus A/Marathon Tobias L/Åldersnoja it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Obama, Smygmuslim, Islan, Brännvid, USA, Presidentval, McCain, Islam, Nyhetstorka, Mediekritik, Politik[/tags]


14 svar till “Jag kanske är smygmuslim?”

 1. Att en enskild person skulle anse att Obama är smygmuslim är kanske underligt i sig, men det skrämmande är att en opinionsundersökning visar att tolv procent av amerikanerna tror att han är muslim – inte ens smygmuslim uten en alldeles äkta muslim.

  Kanske blandar de ihop Obama med Osama, kanske tycker de att namnen är tillräckligt lika för att visa på ett ursprung i samma kultursfär – vad vet jag?

  För övrigt borde det ju inte spela någon som helst roll. Fast det är lite märkligt att människorna ”over there” inte har bättre koll på läget. Vad fyller deras huvuden? Superbowl?

 2. Det värsta är att han hade haft ännu mindre chanser att bli president om han varit ateist istället för ”smygmuslim”.

 3. CB,

  Det som fyller och kväver deras huvuden är fett. Om trenden fortsätter kommer varenda amerikan att vara FET om ett par decennier.

 4. När man väl lyssnar på hans tal, så låter han ju endå rätt så progressiv, obama vill säga. Han låter som en sosse nästan, det för att vara usa är något så grymt radikalt.

  Det jag rent personligen är mest fascinerad av gällande obama är just hans PR. Det är något som vi i (V) borde ta efter. För vad han gör är att inge hopp om förändring samtidigt som han aktiverar vanliga människor – för förändring.

  Men sen huruvida det är snack eller inte, skiter jag i, för det går inte att förändra usa.

 5. CB #2

  ”Att en enskild person skulle anse att Obama är smygmuslim är kanske underligt i sig, men det skrämmande är att en opinionsundersökning visar att tolv procent av amerikanerna tror att han är muslim – inte ens smygmuslim uten en alldeles äkta muslim.
  Kanske blandar de ihop Obama med Osama, kanske tycker de att namnen är tillräckligt lika för att visa på ett ursprung i samma kultursfär – vad vet jag?”

  Vad snackar du om, människa?!

  Du talar om amerikanernas brist på kunskaper samtidigt som du själv visar kraftiga brister i det du säger.
  Menar du att personer som heter Osama eller Usama är muslimer, nämligen ”äkta muslimer” enligt ett väldigt känd namn – alltså, namn på en känd terrorist? Det får du ta tillbaka om du menar att ”äkta islam” definieras på så sätt!
  Sen Obama är född som muslim, människa som har konverterat till kristendomen, men har behållit sitt namn som den är – Obama, vilket är muslimskt namn.
  Enligt islam, räknas han inte som muslim för att han har konverterat.

 6. Vad gäller nyhetstorkan på SDS, så är det en ”artikel” i en daglig serie, där man frågar vanliga amerikaner på gatan om hur de ska rösta i presidentvalet och varför. Sammantaget ger artiklarna en rätt så intressant och heltäckande bild över amerikaners syn på politik. Dock brukar dessa artiklar inte hitta ut på webbtidningen.

 7. ”Men jag inser också att jag själv skulle betraktas som smygmuslim i landet i väster. Visserligen är jag förtjust i både fläskkotlett och whiskey,”

  Jinge jag känner personer som anser sig vara muslimer som äter fläskkött och dricker whiskey ibland. Motiveringen är att i dag med dagens hygien i livsmedelsindustrin är griskött inte längre farligt för människan (innehåller tydligen någon sorts bakterier eller någon annat som jag nu inte kommer ihåg som påverkar vår hälsa bla genom försämrade lungor hos dom som sköter om dem) när det väl gäller alkohol så är argumentet att vi vet alla att det är farligt för vår hälsa i stora mängder men att ta ett glas några gånger per år när man känner för det är helt okej. Att ta hand om sin hälsa ligger till grunden och att idag lever vi i ett mera utvecklat samhälle att göra det.

  ” jag gillar hundar även om mina favoritdjur är katter,”
  Känner även här muslimer som har hund, flera hundar också. Min egen faster är en av dem och hon är så pass troende att hon ber flera gånger om dagen. Samma argument här har hon. Idag lever vi liv där vi kan ta hand om vår hälsa och våra djurs hälsa för att må bra.

  : )

  Visst är det skrämmande med USA, inte rösta på Obama för att han är muslim. Säger mycket om kärnan i det ruttna samhälle som håller på att sprida sig till en stor del av en annars så rätt fin frukt..

 8. CB #11
  Anledningen att jag skrev kommentar #8 är att du satte ihop ”äkta muslim” med Osama/Usama. Ingenting annat.

  Nadja, #12
  Det att muslimer & judar vägrar att äta griskött handlar inte om hygien ”som idag är välutvecklad” (som du säger): ”Motiveringen är att i dag med dagens hygien i livsmedelsindustrin är griskött inte längre farligt för människan…”
  Oavsett hygien, är grisar besläktade med människor, (inre organer kan doneras från en gris utan problem till människans kropp, t.e.x hjärta). Så är det idag liksom för ett par tusen år sedan.
  Den andra:”Känner även här muslimer som har hund, flera hundar också.”
  Ärligt talat meningen är löjlig.
  Du talar precis som att det är förbjudet för muslimer att ha en hund. Nej, så är det inte.
  Man kan ha 10 hundar om man vill, men hundarna ska leva utanför hemmet, i kojor, utanför huset, precis som man gör IDAG i hela syd-öst Europa och USA.

 9. Det är väl ändå inte löjligt Ida när vi har personer som tror på fullt allvar att ALLA muslimer som anser sig utövar sin religion vägrar ha hund. Jag vet att så är inte fallet och då ligger det väl på sin plats att påpeka det. Hur kan det vara löjligt?

  Min faster är troende muslim och hennes hund i Irak bodde i lägenheten, hennes hund i sitt flyktingland i dag bor även han i lägenheten. Min bästa väninna i Irak hade hunden inne men han tyckte det var roligare att springa omkring i trädgården så då fick han bo där i sin egen lilla koja.

  ”Det att muslimer & judar vägrar att äta griskött handlar inte om hygien “som idag är välutvecklad” (som du säger): “Motiveringen är att i dag med dagens hygien i livsmedelsindustrin är griskött inte längre farligt för människan…”
  Oavsett hygien, är grisar besläktade med människor, (inre organer kan doneras från en gris utan problem till människans kropp, t.e.x hjärta). Så är det idag liksom för ett par tusen år sedan.”

  Ida det är inte jag som hävdar. Detta är argument som dessa muslimer själv gett mig. Jag tänker inte gå in på detaljer men faktum är att alla dessa religiösa böcker kan tolkas på många sätt av oss alla. Vissa har valt tydligen att se det från ett perspektiv att vi ska ta hand om vår hälsa som ett budskap. Det tycker jag låter bra!

 10. Många av dom förhållningssätten till att leva enl. vissa religioner när det gäller mat m.m. är förlegade.
  Det är t.ex. trikiner som gör att man ska avstå från griskött.
  Anledningen till att man inte tycker om manlig homosexualitet är att det inte producerar några soldater, och samma anledning till att man är emot kondomer.
  Det är också därför man helst vill föda män, och inte kvinnor, för män är mer värda i armén.
  Kvinnlig homosexualitet är inte reglerat (i alla fall inte i bibeln) då kvinnor anses inte har nån sexualitet.
  Alkohol och droger är för att man inte ska berusa sig och tappa vettet.

  Det finns vissa förhållningsregler jag tycker är vettiga (t.ex. att man inte ska vara girig) och det är för mig helt löjligt att man fokuserar så på homosexualitet men bryr sig inte om girighet och avgudadyrkan som man tillämpar överallt.