Jag har blivit med kalhygge


Eller i alla fall en rejäl uthuggning i skogen utanför mig. Man ska bygga fem-sex hus till här inom ett par års tid.

Eftersom jag har ett par webbkameror liggande så klurar jag nästan på att låta andra än de närmast sörjande få ta del av bygget också.

Men idag var jag ute en sväng och passade då på att granska marken. Intressant eftersom området bitvis varit mycket svårtillgängligt. Men det mest intressanta var att det samlats en stor mängd trastar.

Men den märkligaste pippin är ett par gröngölingar utan rött på huvudet. Vad betyder det då?

Ja det kan vara gråspett även om den inte normalt förekommer här. Ung gröngöling? Mja, de ser så utfärgade ut så det ser inte ut som några direkta tonåringar precis. Men osvuret är bäst ända till jag har en bra bild på en av dem.. Tills vidare får de väl gälla för ”grå-grönhåriga” gröngölingar..

Uppdatering 050719: Det ÄR gröngölingar..


8 svar till “Jag har blivit med kalhygge”

  1. Lustigt att just du skulle komma med en idé om att kameraövervaka ett byggarbetsplats efter allt prat om ett storebrorssamhälle. Jag misstänker skarpt att det inte heller är tillåtet.

  2. Asch.. Man skulle inte se några personer på bilderna. Bara byggmaskiner och kranar och hur husen blev större och större. Det är inte 5-6 meter dit ska du veta..

  3. Tyvärr tror jag att det är för mycket folk för ett par Kattisar. Det hade nog funkat bra om det legat mer avsides.

  4. har ett par nånstans här i närheten h-by strand :). och det häckar ormvråkar ute vid hässelby golf. annars är det lite tunnt. var länge sen jag var i skådartagen.

  5. Jag är själv ingen skådare. Men jag gillar dessa flaxande varelser och är nyfiken på dem.