Jag är trött på Gud

Varenda morgon när klockan är kvart i sex så släpps Gud fram i radions P1, idag i form av en präst som inledde med att berätta hur Gud skapade dag och natt och Adam och Eva som sin avbild.

Jag kan inte låta bli att fundera över det faktum att dessa gamla sagor sprids av Public Service, dessutom utan en deklaration innan programmet där det förklaras att det handlar om – sagor. Det är möjligt att det är korrekt att de som tror på detta ska få ha speciella program med predikningar, men att inte nämna att det är vidskepelse i påannons-
eringen tycker jag är helt fel. För att inte irritera alla icke troende i onödan så vore det annars rimligare att lägga över den sortens sagostunder på webbradio, en kanal som man aktivt måste uppsöka om man vill höra på tramset.

Nästa steg är givetvis att flytta televisionen till en webbkanal, kan man visa PlayRapport så kan man väl ha en PlayGud?

Det mest makabra är att kyrkan är skild från staten. Det borde rimligen betyda att kyrkan i alla dess olika former själva skulle få betala för utsändningen. Det ska inte ligga på licens-
betalarna av vilka merparten är icke troende. Gud får väl skaffa en sponsor, eller så får hon väl utföra något slags underverk så att de religiösa får pengar från annat håll?

gud

Om inte annat så kan väl kyrkan sälja ett antal kyrkor. Dessa är normalt så glest frekventerade att man utan större problem kan sälja nio av tio. Det skulle betyda ett väsentligt kapital-
tillskott till driften samtidigt som man kan friställa en massa personal, man kanske till och med skulle uppnå lönsamhet i verksamheten?

Kom inte dragandes med att jag ska byta radiokanal så jag slipper höra eländet, det är Gud som ska byta radiokanal.

Dagen23 it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Religion, Vidskepelse, Manipulation, Gud, Trolldom, Andar, Väsen, Pensionärer, Politik[/tags]

  7 comments for “Jag är trött på Gud

 1. Martin A
  28 juli, 2008 at 13:36

  Jag har retat mig länge på att gudslarvet får sändas i P1. Tiden kunde användas vettigare!

 2. Aewheros
  28 juli, 2008 at 14:00

  Svenska Kyrkan äger dessutom fortfarande en massa skog och mark som man inte direkt kan tycka att de behöver för sina religiösa aktiviteter… sälj av den.

 3. nature
  28 juli, 2008 at 17:00

  Efter att ha gått igenom en tung kris i mitt liv, allt föll samman och isär för att sedan liksom åka ihop igen på något konstigt vis, så tyckte jag mig finna något i mej – ett ljus eller klarhet, men vet samtidigt inte om man kan kalla det för gud?

  Tog mig i vart fall till ett kloster och bodde där i nästan en vecka! Men det var samma visa om och om och om igen. Jag blev trött på en gång av detta eviga upprepande och detta tjat om Jesus hela tiden. Samma visa om igen hela tiden, att folk orkar lyssna? Det var liksom inget utbyte mellan prällarna och besökarna – ingen publikkontakt så att säga! Inga extranummer.

  En intressant detalj var att de bad för folken i Irak, Afghanistan, några länder i Afrika samt FOLKEN I MELLANÖSTERN. Vilka folk tänkte jag? Det framgick inte? Judarna eller Palestinierna eller bägge? Och vad bad de för, eller emot? Jag tänkte fråga prällen men sket i de!

  No more church for my man.

 4. Torsten
  28 juli, 2008 at 19:54

  Nja, det här, bland annat, är väl just vad ”public service” är bra för.
  Det finns mängder av radiotid, främst på P1 & P2, som iofs skulle kunna ”användas bättre” men istället används till program för smala lyssnargrupper såsom sjöfarande (även vintertid), samer, konstmusikintresserade, fågelskådare, radioteaterdiggare och religiöst troende.
  Det är ett demokratiskt ansvar att dessa grupper får sitt lystmäte i radio. Ingenting att häckla utan faktiskt något att slåss för.

 5. Patrik Johansson
  28 juli, 2008 at 23:12

  Om gud är en ”hon”, så är hon väl rimligtvis ”gudinnan”?

  Freja kanske?

  Eller Afrodite?

  Jag skulle nog gilla en kärleksgudinna, istället för ”våran gud” som ständigt genomsyrar oss med ”synd”. Tyvärr har ”bokens folk” blivit hjärntvättade under de hundratals år de varit tjänare åt denna grymma ”gud”.

  Själv tycker jag att vissa ”synder” är roliga och njutsamma! Vill inte heller ha religiösa sagor i radion. Mänskligheten borde väl idag ha upphöjt sig över sitt flockdjursbeteende, där man tvunget måste följa en imaginärt universellt superväsen?

 6. Patrik T
  29 juli, 2008 at 11:58

  Patrik Johansson
  ”Mänskligheten borde väl idag ha upphöjt sig över sitt flockdjursbeteende, där man tvunget måste följa en imaginärt universellt superväsen?”

  Har det blivit bättre med 9 miljarder alfahannar på jorklotet???

 7. Sara G
  30 juli, 2008 at 10:32

  En otvivelaktigt mångfasetterad varelse, gud!
  Dömande såväl som förlåtande.
  Men det märkligaste och mest förvirrande av allt är att han är både allseende och allsmäktig…
  Men det mest förunderliga är ändå är att han i samtliga fall, på mindre än en nanosekund, oavlåtligt tittar på hur oskyldiga barn går både en brutal och fruktansvärd död till mötes.

  Ändå så ingriper inte fanstyget!

  ”…ty sådana hörer himmelriket till.”
  Tänka sig!

  Vad könet på den mannen är
  finns inget tvivel om!

Comments are closed.