Israels ständiga förbrytelser mot FN


Israel fortsätter med sina brott mot palestinierna, den etniska rensningen och den totala noncha-
lansen mot Förenta Nationerna och alla resolutioner de fattat mot landet. Landet beskrivs allt oftare som ett av världens mest rasistiska länder, något som har kulminerat under de två konferenser om rasism som FN arrangerat. Man har delvis bojkottat dessa konferenser och förmått USA, landets enda sponsor, att agera för att osjälvständiga stater som Sverige skulle avstå från att lyssna till personer som Israel anser misshagliga, som t.ex. Irans president Mahmoud Ahmadinejad, vars kritik av landet betraktats som särskilt misshaglig.


DN:
”Inte sedan 2003 har så många israeliska vägar, bostadsområden och hela samhällen på det ockuperade Västbanken byggts som nu, några månader efter att premiärminister Benjamin Netanyahus Likudledda högerregering tog makten i Israel. Det rapporterar den israeliska tidningen Haaretz i sin nätupplaga på torsdagen, strax efter att USA riktat skarp kritik mot Israels bosättningspolitik. Expansionen av bosättningar och deras infrastruktur tog ny fart redan under Ehud Olmerts Kadimaregering i höstas. De fick extra skjuts vid årsskiftet då uppmärksamheten såväl i Israel som i omvärlden var riktad mot Israels månadslånga krigföring i Gaza.”

Nu fortsätter man att expandera bosättningar och vägbyggen efter att man försökt bomba Gaza till ruiner. FN ställer ekonomiska krav eftersom Israel särskilt bombade anläggningar, som t.ex. skolor och sjukhus, uppförda av världssamfundet. Man har tidigare bombat institutioner, läkarmottagningar och t.ex. elverk som svenska skattebetalare hjälpt palestinierna att uppföra. Det är en sorts kollektiv bestraffning som strider mot folkrätten och det utgör tyvärr en medveten politik från den israeliska regeringens sida.

Det är utomordentligt märkligt att Sverige böjer sig för de israeliska kraven på tystnad. Visserligen har vår nuvarande regering en mycket ryggradslös attityd gentemot USA, men självbevarelsedriften borde rimligen leda den svenska utrikesministern att höja rösten mot Israel, men uppenbarligen är han tillsagd att hålla tyst. På längre sikt kan det inte vara någon

vettig politik eftersom alltfler röster höjs för en total bojkott av Israel.

Personligen anser jag att landets ambassadör borde förklaras som persona non grata i Sverige som ett första led av utrikesdepartementets åtgärder. Sedan borde allmänheten att uppmanas att bojkotta israeliska produkter, som t.ex. de olika frukter som ofta odlas på ockuperad mark. Nästa steg vore rimligen att avbryta alla affärsförbindelser med landet och verka för att hela Europeiska Unionen ska göra samma sak.

En nation som sätter i system att bryta alla internationella lagar och överenskommelser som Genèvekonventionen och FN:s Mänskliga rättigheter borde inte få ha någon plats i världssamfundet innan de beslutat sig för att följa FN:s resolutioner.

i Andra om: , , , , , , , , , , , , t DN12 SvD12 AB1 Dbl1 Dagen

[tags]Israel, Apartheid, Mänskliga rättigheter, Bosättningar, Vägar, Genevekonventionen, Mellanösternkonflikten, Palestina, Gaza, Ban Ki-moon, Skadestånd, Palestina, Politik[/tags]


19 svar till “Israels ständiga förbrytelser mot FN”

 1. Natanyahu vill ha en palestinsk stat men utan händer och fötter , han vill ha en stat som bara kan andas genom livsmedelindustrin som kontrolleras av Israel

  Natanyahu vill at den palestinska statens kropp ska inte kunna ha förmåga att röra på sig och utvecklas som alla andra , han vill ha en palestinsk stat som är delade i fyra delar och inte integrerade inom geografiska gränser , han forsätter att bygga bosättningar för att skapa fakta på marken som gör det svårare för palestinierna att ha en egen stat med livskraft

  Natanyahu och Lieberman har kommit överens att fortsätta expandera genom att riva ner palestinska hus särskilt i östra Jerusalem , 38 palestinska hus ska rivas trots protester från omvärlden även från USA

  Natanyahu säger om Israel inte får bygga bosättningar då ska palestinierna inte ha rätt att bygga heller

  Galningar och fascister i Israel vill ha konfrontation istället för fred , Det fred som Natanyahu och Liebrman vill kommer aldrig att accepteras av palestinierna och vad som gäller nu är att den palestinska myndigheten måste avgå so att det palestinska folket kan ta till vapen mot Israel , Abbas är inte mannen som vill befria palestina , han är en del av problemet

  ?

 2. DN:s bild är missvisande. Den visar ett antal uppställda baracker medan man i verkligheten bygger hela byar av fina villor, ofta med simbassänger och liknande. DN-bilden ser ut att föreställa ett mer eller mindre mobilt läger.

 3. riksha @3

  Om han har seriösa planer på att bygga upp en palestinsk stat, då måste han vara medveten om stor fara.
  Vanliga bloggare hotas, utpressas och trakasseras för enkla artiklar – så kan vi tänka oss hur mycket kommer man att springa runt om en president!

  …USA-s president!
  Oj..!

  Han borde inte vara så fredlig.

 4. israelerna har aldrig och kommer aldrig bry sig om några FN-resolutioner eller mänskliga rättigheter. De styr världen och när situationen ser så hopplös ut så kommer Hamas och co att få mer stöd och den beväpnade kampen mot den sionistiska terrorist”staten” kommer att ses som den enda utvägen…
  Ur orättvisa och förtryck föds det frihetskämpar!

 5. tips:
  bojkotta sodastream och alla sodastreamtillbehör (dom är alla tillverkade i israel)

 6. Vi är fler som bojkottat varor från Israel i årtionden men det har inte påverkat varken Israel eller politiker. Vi känner oss maktlösa men fortsätter.

 7. Jag kan ännu inte fatta att just israeler beter sig som nazister. Uno

  Varför egentligen inte? Ögonblicket är alltid nytt och har inget minne, och en bra affär är ju alltid en bra affär. Varför hålla på å jiddra om priset som en annan arab – om man nu kan få hela paketet fritt levererat och alldeles gratis …

 8. Riksha! Med artikeln du länkade till måste väl the Guardian nu klassificeras som antisemitisk enligt den argumentationslogik som driver Demirbag-Sten och andra i den proisraeliska lobbyn. Dock är the Guardian en högt respekterad tidning som ofta citeras i internationella sammanhang och de kritiserar faktiskt Israel. Kan en omsvängning vara på gång?

 9. Om Obama jobbat på ICA skulle hans ”Change” bestått i att uppdatera rutten köttfärs och på Systembolaget skulle han hälla upp gammalt härsket vin i nya flaskor.

  Från riksha’s länk här ovan framgår att Obama nu får lära sig att att den ständigt pågående Israeliska ockupationen och fragmentiseringen av Palestina är att betrakta som ”institutionsuppbyggnad”…
  Det Palestinska problemet upphör givetvis när det reducerats och hyfsats till en institution!

  Vårt eget problem är väl den allmänna acceptansen av lobbyverksamheten som saklöst kan reducera all demokrati till diktatur.
  Lobbing är inget annat än en politisk utveckling av mcgängen och maffians metoder för hänsynslös maktutövning och borde uppmärksammas och förbjudas i alla dess former –oavsett de ger sig på enskilda bloggare eller hela den amerikanska kongressen.

 10. Idag läste jag följande:
  ”På missionsstationen levde döpta indianer under självförvaltning. Det fanns en indiansk kommendant, en polischef och till och med en milis, och så länge de var alltigenom hörsamma lät man dem leva som om de vore fria.”

  Ur Världens Mått av Daniel Kehlmann.

  I dagsläget ser jag ingenting som talar för att palestinierna kan undgå liknande öde.

 11. Bör man vara förvånad över Israels beteende när staten är grundad på terrorism, när t ex deras utrikes minster var en Mossad agent och hennes båda föräldrar var medlemmar i terror gruppen Irgun och fadern även kom in i knesset?

 12. Det är väl tredje generationen kriminella typer som styr USrael nu – så något större hopp om att det moraliskt sunkiga skitlandet, förlåt Jinge, kommer att ändra sin inriktning finns inte. Man ärver rasismen och arrogansen, och såvitt jag kan utläsa så finns inte en tillstymmelse av humanism och rättvisa hos knessets män.
  Det är nämligen kört!

 13. För sådana som du Jonathan var och är Mossad och Irgun ”Barmhärtiga Samariter” som dödade en massa terrorister :-D

  • ?

   Alla som följer kommentarsreglerna får kommentera. Etnicitet eller religion spelar noll roll.