Israel varnar för oproportionerligt våld


Hamas, världens länder och FN har krävt att Israel skulle öppna gränsen mot Gaza i samband med vapenstilleståndet. Det har man gjort, man släppte in ett antal lastbilar med filtar och madrasser som samlats in bland palestinierna på västbanken. Man har inte alls tillgodosett palestiniernas behov av mat och andra förnödenheter. Och givetvis, som ett brev på posten, så börjar några skjuta raketer in över Israel igen. Det går inte att undvika tanken på att just det var avsikten med att inte tillgodose Gazabornas behov av mat, mediciner och annat livsnödvändigt.

DN: ”Israels premiärminister Ehud Olmert varnar för att ett ”oproportionerligt” svar är på väg om raketattackerna från Gaza fortsätter, rapporterar Reuters. Det samtidigt som minst två raketer slog ned i södra Israel på söndagen. Anfallen har onekligen upprört Israels premiärminister Ehud Olmert som talade om att ett ”oproportionerligt” och hårt svar kan vara på gång om det fortsätter att regna raketer över södra delarna av landet. – Vi kommer att agera i enlighet med de nya reglerna som kommer att försäkra om att vi inte kommer att dras in i ett krig med oändliga attacker mot den södra gränsen”

– Vi kommer att agera i enlighet med de nya reglerna, säger Olmert.

Han undviker att berätta att dessa regler är något som den israeliska regeringen själva hittat på. De finns inte i någon av Genèvekonventionens regelsamlingar eller andra av krigets lagar. De är också ett brott mot palestiniernas mänskliga rättigheter och visar enbart på den Israeliska nonchalansen visavi palestinierna.

Jag funderar på om jag ska göra en sammanstäl-
lning av Israels alla förbrytelser mot mänskligheten och mot folkrätten i stort. Visserligen är det ett hästjobb, men det skulle bli ohyggligt mycket lättare att vara bloggare med en sådan lista. Jag skulle kunna publicera listan varje dag.

Med i den skrivelsen skulle givetvis det finnas en fråga till vår svenska regering. Vad gör den för att sätta stopp för Israels brott mot mänskligheten? Hur skulle det vara om Carl Bildt gjorde som Turkiets


Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdo?an

premiärminister Erdogan, sade till på skarpen? Carl Bildt skulle säkerligen mötas av tiotusentals freds-
vänner på Bromma den dagen han kommer hem efter ett sådant möte.

En oerhörd massa människor börjar nu tröttna på de svenska politikernas flathet gentemot Israel. När kommer våra politiker säga till Israels regering?

Andra om: , , , , , , , , , , , , , it DN123 Dagen SvD123 AB Dbl

[tags]Israel, Terrorism, Statsterrorism, Fosforbomber, Krigsförbrytelser, Genèvekonventionen, Folkrätt, FN, Mänskliga Rättigheter, EU, Gaza, Marionetter, Sionism, Politik[/tags]


27 svar till “Israel varnar för oproportionerligt våld”

 1. Under Andra Världskriget satte den tidens rasistiska ockupationsmakt Tyskland press på svenskar som Karl Gerhard och Torgny Segerstedt som opponerade sig mot vad som skulle bli Förintelsen av 6 miljoner judar.

  Idag får de av oss som opponerar oss mot att 6 miljoner palestinier hotar att förintas utstå liknande personangrepp av personer som Magnus Sandelin.

  Våldet och ockupationsmakterna har alltid kunnat hitta villiga medlöpare…

 2. FN bör gå in med fredsbevarande styrkor i Israel och på Vädtbanken och i Gaza. Sedan bör bägge sidor demilitariseras helt. Ingendera sidan bör få ha beväpnade soldater eller paramilitära styrkor förrän minst tio år efter senaste skottlossningen/raketskjutningen.

 3. Skrattar: Carl Bildt?Han vet precis spelreglerna. Så snart han skulle säga till på skarpen skulle drevet gå igång: En skandal/ ett skelett ur Bildts garderob skulle ”plötsligt” dyka upp på nyhetsredaktionernas bord. Så skulle hans karriär vara avslutad. Och hans karriär är ju mycket viktigare än miljontals palestiniers liv. Eller hur? Dessutom är dom ju bara muslimer, varför offra sig för sådana?

  Mona Sahlins vilja/lust att protestera är ju botad, som Ni vet sedan hon istället för att först hälsa på Israels överhuvuden först besökte Orient House och Arafat när hon var nere där för åratal sedan. När hon kom tillbaks så drog ju Tobleroneaffären över hennes liv – ett resultat av ett ”plötsligt” uppdykande av information hos nyhetsredaktionerna. Så henne kan man ju glömma. Och detta har förstås lärt landets politiker att sitta rakt i leden när det gäller Israels uppföranden. Karriärer är ju mer värt än liv.

 4. Säga till på ”skarpen” och sen köpa Israels vapen så att man kan döda kurder i sitt eget ”krig mot terrorismen” är inget jag kallar mod, snarare hyckleri.

 5. Man blir mörkrädd. Agera i enlighet med de nya reglerna, säger mannen. Man har nu fått så mycket kritik så man har skapat regler som säger att man får mörda palestinier. Var det inte du som frågade om ett land kan bli vansinnigt Jinge? Israel tror att de är gud och kan agera gud.

 6. Såhär är det:
  Under 60 år har palestinierna levt under förtryck, terror och blodbad efter blodbad utförda av sionisterna.

  Under dessa 60 år har det bildats motståndsrörelser som aktivt bekämpar mot förtrycket och terrorn för att få sina rättigheter och frihet tillbaka!

  Alltså ur orättvisa och förtryck och terror föds det frihetskämpar i massor..
  Sannerligen efter dessa händelser i Gaza samt allt det som händer på Västbanken så kommer det bara göra att allt fler väljer att stödja frihetskämparna och generation efter generation kommer vilja bli frihetskämpar.

  Tror sionisterna verkligen att det dem håller på med kommer tysta ner Hamas och resten?
  Sionisterna vill utplåna palestinierna och det är därför det har gått mer än 60 år och de bara visar om och om igen att de INTE vill ha fred.
  De vill bara ha något att skylla på hela tiden(Hamas då..) för att kunna ”rättfärdiga” sina brott.
  De som väljer att tro på dessa sionistpropaganda är sionister själva eller riktigt omänskliga och blinda.

  Hamas har gång på gång visat att dem är villiga till samtal och olika lösningar, men då sionisterna väljer våld före allt annat hela tiden, ja då i h*lv*t* väljer Hamas oc hresten att kämpa tillbaka med våld också.

  Vad säger egentligen EU och resten om att ÄVEN de kristna i Palestina stödjer Hamas och väljer hellre dem än Fatah?
  Det pratar fader Manuel om i The daily star
  http://www.thedailystar.net/story.php?nid=73531

  Är dem då några fundamentala extrema islamister och barbarer som sionisterna försöker proppa in i världens hjärnor??

  Ja, väljer man bara att öppna sitt sinne mer så märker man väldigt snabbt vad sionisterna är ute efter–> utplåna Palestina helt och hållet.

  Men, som vi har sett under dessa 60 år så vet jag och även alla andra att palestinierna är ett starkt och tålmodigt folk, och förr eller senare är palestinierna vinnarna i denna eviga striden. Så är det bara.

 7. Jag blir inte klok på den där Bildt. Varför ormar han sig hela tiden? Aldrig ett enda ställningstagande av värde. Man skäms ju som Svensk.
  Det enda förklaring jag kan hitta är att Carl siktar på nåt toppjobb där ingen stor beslutsfattare hindrar hans utnämning. Reta inte upp någon är då en helt logisk strategi. Om han siktade på sitt eftermäle som utrikesminister skulle han agera helt annorlunda. Eller hur? Samla moralisk goodwill istället för mesig smidighet. Inte vill han bli hågkommen som en mes!
  Vad är han ute efter? EU- president? Chef för världsbanken? Generalsekreterare i FN? Att komma med i Kissingers privata testamente?

 8. ”FN bör gå in med fredsbevarande styrkor i Israel och på Vädtbanken och i Gaza. Sedan bör bägge sidor demilitariseras helt.”

  En ganska vanligt förekommande lösning på det här problemet som skulle kunna funka, OM det inte vore för att FN är genomkorrumperat av israels medlöparregimer i väst. Rasstaten har nog inga problem med att överlåta en del av morden och förtrycket av Palestinier på aggressionspakten NATOs medlemsstater (som i Afghanistan och Irak). Att överlåta andra kriga och spilla blod för deras sak är vad israel är bäst på.

  Men några ”fredsbevarande trupper” inne i landet lär vi inte få se, inte ens NATOs, förrän alla band med denna blodiga israeliska regim klippts av och en speciell tribunal för rasstatens brott mot mänskligheten upprättats. Men en sådan förutsätter ju också att representanter för deras lydregimer i väst ställs inför rätta..

 9. En oerhörd massa människor börjar nu tröttna på de svenska politikernas flathet gentemot Israel. När kommer våra politiker säga till Israels regering?

  Det ser inte ut som om någon kommer resonera på något annat vis än i form av cirkulära meningslösheter. Så här säger exempelvis Karel Schwarzenberg i Haaretz:

  No extremists – or else

  – ”I hope that the population of Israel will be wise enough not to vote for extremists and bring them into the Knesset,” he says with regard to the expected election of Likud MK Benjamin Netanyahu as prime minister in the approaching elections and the impressive gains made by Yisrael Beiteinu MK Avigdor Lieberman.
  – ”A policy that will permit the expansion of the settlements – especially after what has now happened in Gaza – will be disastrous for Israel’s standing in Europe and presumably in the United States as well. Wars do, of course, have psychological repercussions, but it is my fervent hope that the moderate parties will, after all, be the ones that win in the election.”

  Senare kommer det ett förtydligande från hans ambassadör Zantovsky:

  […] regarding the upcoming parliamentary election in Israel: ”I hope that the population of Israel will be wise enough not to vote for extremists and bring them into the Knesset.”

  The minister empowered me to acknowledge the direct quote about extremists. However, he emphatically denies and rejects as an unwarranted interpretation that it be linked to any particular political party or any particular politician (…) Prime Minister Olmert, Foreign Minister Livni, Defense Minister Barak and the leader of the opposition Netanyahu.

  Netanyahu är altså helt OK? Som nyss har lovat att utvidga bosättningarna ytterligare, ni vet dom som redan nu växer med 60% årligen i tider när dom egentligen inte växer alls …

  Vad ska man säga åt sådana trollerier?

  Joe Labero for President! :-/

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1059120.html

 10. Israels dagar är räknade. När t.o.m Turkiet, Israels sista muslimska vän, kritiserar Israel mycket hårt, så inser jag att man kan börja räkna ner för de dagar, månader eller eventuellt år som Israel kommer att finnas kvar.

  Och har man väldigt extrema tankar om det som kommer att ske, kan man se den gnista som kan starta tredje världskriget. (Läste någon blogg om det).

 11. Vad det nu är som Bildt väntar sig så är det absolut något särdeles luckrativt – för han kan sko sig han har vi sett flera exempel på genom åren!

  Det är också skamlig av Carl Bildt att resa ner till Jerusalem och talar så förbindligt med de israeliska krigsförbrytarna – och liksom bara i förbifarten nämna något kritiskt om israels krigsföring och övervåld mot palestinierna. Bara som hastigast och parantetiskt, verkar det som…

 12. Nu skapar Israel regler för hur de får mörda palestinier. De har antagligen bestämt att de får användfa oproportionerligt våld så att de när de får kritik kan säga – vi följde reglerna!

  Detta är sjukt, det är ett sjukt land.

 13. mammamarie kom med en konstig konspiratorisk kommentar som inte är bra eller trovärdig.

  I övrigt måste vi se de små framsteg som görs i kritiken mot Israel.

  På 60-talet fanns den knappt. Började poppa upp på 70-talet.

  Israel är sin egen värsta fiende.

 14. Uffe, visst fanns kritiken mot israel på 60-talet. Men det var mycket tuffare att uttrycka den än vad det är idag eftersom den som var kritisk på den tiden jämställdes med nazister. T.ex. var Giuo och Garthon redan då kritiker och fick en hel del skit för det.
  Många som kom hem från FN-uppdrag och som sa något kritiskt om israel fick ofta en stämpel att inte vara pålitliga och trovärdiga.
  Så nog fanns kritiken.

 15. raketerna idag kom från al-aqsa brigaderna som är en militärunit tillhörande PLO.Ytterst förvirrande.Nu har olmert varnat för att han ska slå tillbaks och förberda sina soldater.Slå mot hamas säger dem.Har dom inte fattat att det finns andra grupper?Nethanjahu sade att man skulle hållit på längre och hårdare.Är det bara dessa partier som dom har?Som att välja mellan pest och kolera.Om dom nu ska ut och mörda kan det bli inatt.Dom brukar slå till på efternatten innan morgonbönen.Såg det i direktsändning under massakern.Det är fruktansvärt.Dessa satans mördare.”They are not only warcriminals – they are fools”

 16. Okej. Kritiken fanns väl. (Själv är jag född 76 så jag talar ju inte ur egen erfarenhet.) Självklart fanns den. Framförallt i mellanöstern.

  Men det jag menar är att den är betydligt starkare idag. Det var svårare att föra fram den då, färre som lyssnade. Och nu går jag på bla Gahrtons egna ord.

  Idag är ”konflikten” väldigt mycket i medierna, även om det fortfarande brister väldigt mycket i rapporteringen så går det inte att blunda.

 17. catarina,

  Al-Aqsa brigaderna förnekar uppgifterna att de skjutit raketer mot apartheidstaten:

  According to a statement sent to Ma’an, neither its affiliated armed wings, including the Al-Aqsa Brigades, fired projectiles toward the western Negev in Israel.

  “This happens all the time. Whenever a faction doesn’t claim responsibility, they are always claimed to have been fired by people affiliated with us,” the statement said.

  Meanwhile, the Hamas-led Palestinian government in Gaza on Sunday accused Israel of falsifying projectile launches to sabotage Egyptian truce efforts, a spokesperson said.

  Varken Hamas eller någon annan palestinsk motståndsgrupp har alltså sagt sig avfyra raketerna. Däremot är det känt att Israel brytit mot vapenvilan genom att åtskilliga gånger angripit palestinier i Gaza, vilket dock inte nämns i svensk media.

 18. Hamas får välan sluta med sina fyrverkeriuppvisnisningar, till att börja med!

  Läste du inte vad alandalus skrev?? / Jinge

 19. Väldigt korrekt och aktuellt om Erdogan. Jag var inne på samma spår i går, men då tänkte jag mer på Fredrik Reinfeldt.

  http://xxxxxxxxxxx

  Du har antagligen rätt när du använder dig av Bildt då hans ord förmodligen väger tyngre än Reinfeldts utanför Sveriges gränser.

 20. Leif,

  problemet är inte Hamas raketbeskjutningar utan det är israelernas dagliga förtryck och terror mot palestinierna som är problemet.

  Man kan inte bara titta på symptomen, utan på ORSAKERNA till det.
  Vad är sjukdomen? jo, israel.
  Symptomen av israel terror och förtryck är frihetskämpar som kämpar för att få frihet och att få sina rättigheter.
  Det är en självklarhet att en befolkning i frustration i slutändan börjar skjuta raketer mot ockupationsmakten!

 21. Jag har ikväll mejlat SVT pga av deras nästan partiska inställning till händelserna i Gaza, både under och efter massakern i Gaza.

  Jag har krävt att de ska skärpa sig i rapporteringen och vara mindre Israel-vänliga och försöka rapportera mer ur palestiniernas synvinkel.

  Har klagat tidigare också, men utan större framgång.

  Svensk media suger fett alltså.

 22. Men, Bildt kan väl inte säga något även om han skulle vilja. Vi ska ju numer tala med en EU-röst, och vad jag vet så har EU inte kritiserat Israel!

  Vi har ingen utrikespolitik numer alltså. Den tiden är förbi då man kunde vara lite stolt över den svenska hållningen i fall som Gaza. Nu är det de stora pojkarna nere i EU som bestämmer, och de bestämmer som USA bestämmer.

 23. Stefan, om tillräckligt många ”ligger på” media hela tiden så är jag övertygad om att det så småningom ger resultat. Jag har ringt och mailat P1 under ungefär en månads tid, och idag fick jag höra en liten, men dock värdefull ändring i sättet de refererar till parterna i ekot. Så, fortsätt att påpeka bristerna för dem – och övertyga många fler att göra det samma!

 24. Ordet ”raketbeskjutning” verkar oerhört effektivt och tycks stoppa all vidare hjärnverksamhet hos alltför många. När ska det gå in i skallen att Hamas skjuter för att försvara sitt territorium mot israels övervåld och dagliga attacker – under sextio år nu.
  Lite historiestudier skulle inte skada…
  Det går bra att gå in på http://Palestinagrupperna.se så finns där det som behövs för att kunna bilda sig i ämnet, och inte som nu skriva vad som helst om palestinierna och tycka till utan tillgång till fakta.