Israel mördar för att vinna valet


Nu börjar det bli alltmer tydligt för var timme som går. Alla i Gaza är offer och det utan urskillning. Bilden till höger visar en kristen kvinna som fallit offer för den israeliska aggressionen, ett krig som för varje blir allt tydligare. Kriget handlar inte om att sätta stopp för ett antal extremister som skjuter hemmabyggda raketer, kriget handlar bara om att vinna valet i början av februari.

Lögnerna som sprids av Israel är inte heller speciellt listiga. Man har t.ex. ett flertal gånger talat om att man går in i Gaza för att förstöra de raketramper som finns där. Problemet med ett sådant uttalande är att det inte finns några raketramper, och att det aldrig funnits några. Söker man på nätet efter bilder så hittar man ett antal svartmaskerade män som skjuter raketer ifrån en bärbar ställning, en anordning som inte är större än att en enskild person kan bära minst tio stycken utan att anstränga sig.

Det, liksom mycket annat, är inget annat än des-
information. Man har helt andra motiv, och i slutet av Rapportinslaget nedan så berättar Bo Inge Andersson om dessa.

Att oskyldiga människor blir offer för det israeliska våldet har alla förstått. Det heter att man är ute efter Hamas, en grupp som enligt George W Bush hade ”tagit makten på ett olagligt sätt”. Såvitt Carl Bildt kunde bedöma saken så var det ett helt korrekt val som Hamas vann, och han var ändå val-
observatör på platsen. Men det var länge sedan någon på allvar lyssnade på Bush, och nu är det två veckor kvar av hans katastrofala regeringsperiod.


En dödad kristen kvinna i Gaza

Kanske kommer invasionen av Gaza hålla på till valet i Israel är över. Den mycket obehagliga effekten av detta överfall på oskyldiga människor är nämligen att Olmert, Livni och Baraks opinionssiffror stiger som en raket i Israel. Visserligen har det varit demonstrationer mot kriget, men på ett generellt plan så är Israels judiska befolkning mycket nöjda med att armén nu ger sig på Gazaborna.

Tänk ändå om man hade uppfyllt de FN-resolutioner som gällt Israel. Då hade inte Gazaborna varit inspärrade i sitt fängelse, då hade elektriciteten, mat och oljeleveranser fungerat. Hade det funnits en palestinsk stat så hade inga palestinier ägnat kvällar och nätter åt att bygga raketer. Men det är klart, då hade inte heller Livni, Olmert och Baraks parti Kadima funnits heller…

DN12 SvD12 VG11 Dbl123 Pol AB it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Etnisk rensning, Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


21 svar till “Israel mördar för att vinna valet”

 1. Eftersom man inte får ljuga här, och du försökte få in en lögn så raderade jag alla fyra tramskommentarerna. / Jinge

 2. Sionistene i USA, Israel og Europa har alltid planlagt å ta hele Palestina og har snart nådd målet. Derfor har Israel alltid søkt provokasjoner for å holde konflikten ved like, slik at de kan begrunne stadig mer kontroll over stadig mer territorium. Alle palestinere skal kastes ut eller drepes. Men Israel ønsker å gå frem i takt med sin evne til å manipulere opinionen i verden og sin evne til å kuppe internasjonale “godkjennelser” over hodet på palestinerne. Til slutt ønsker Israel å skrive historien om at palestinerne aldri eksisterte. Utryddelse ikke bare fysisk, men også historisk – enda bedre enn tyske nazister altså. Da må man ikke drepe før man har demonisert og umenneskeliggjort motparten i tilstrekkelig grad – en smal sak for jødiske interesser som styrer alle hovedmedia i USA, det eneste landet som virkelig teller for dem i hele verden. Men alle andre media globalt bearbeides også konstant med indirekte og direkte trusler. Plutselig ser folk en avis de trodde de kjente lukke all kritikk mot Israel og skjelle ut mødre som gråter over sine jødedrepte barn. Fullstendig perverst og svært farlig for oss alle.

  Sionistenes taktikk og strategi i 125 år: to skritt frem, ett skritt tilbake, to skritt frem…….. Snart er de fremme.

 3. Prof. Michel Chossudovsky på Global research ser snarare det hela i ett längre och mer utstuderat perspektiv enl. ”Dagan-planen” som sharon tidigare påbörjade vars syfte är att göra livet så outhärdligt för ursprungsbefolkningen att de till slut flyttar och lämnar över sin mark till ockupanterna..

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11606

  Efter att ha följt aggressionen live på nätet har israel nu kommit till ett läge liknande Libanon där man inte har några mål kvar att bomba (utan framgångar) och därför ökar bombardemanget urskillningslöst till civil infrastruktur och allt som överhuvudtaget rör sig, en mördarmasskin ssom skjuter i blindo. Som i Libanon kommer detta att fortsätta med fruktansvärda siffror tills västmakterna (USA) till slut säger stopp. israel kommer inte att vinna någonting på det här och västmakternas ledargarnityr står än en gång, öppet, med bloddrypande händer för denna skamfläck i mellanöstern.

 4. så tragiskt…………
  så sjukt.

  man har hört det förut om att palestinierna är muslimer, hamas är muslimer… etc
  Den sionistiska megafonen ha lyckat dupera sanningen om det palestinska folket, och en del av denna sanning är att det drabbar alla och inte bara muslimer.

 5. Detta gick att läsa i the independent här om dagen, skriven av Johann Hari:

  ”Before it falls down the memory hole, we should remember that last week, Hamas offered a ceasefire in return for basic and achievable compromises. Don’t take my word for it. According to the Israeli press, Yuval Diskin, the current head of the Israeli security service Shin Bet, ”told the Israeli cabinet [on 23 December] that Hamas is interested in continuing the truce, but wants to improve its terms.” Diskin explained that Hamas was requesting two things: an end to the blockade, and an Israeli ceasefire on the West Bank. The cabinet – high with election fever and eager to appear tough – rejected these terms.”

  Så låt oss komma ihåg att de är Israel som vägrar gå med på vapenvila. Lika så ska vi komma ihåg att de var Israel som bröt vapenvilan redan i november.

  Roland tack för länken. Det där var en vändning som jag inte hade en aning om. Gas utanför Gaza som är under Palestiniernas kontoll…. tills ja, Israel väljer att ta över…

 6. foto #4

  Ja, man kan höra från sionister att ockupationen drabbar bara muslimer och att Israel har ”problem med muslimer”!
  Kristna palestinier håller man borta från sin retorik. Och ibland håller de hela palestinska folket från sin retorik genom att säga ”terrorister”, samtidigt som man förnekar palestiniernas existens.

  ..sen vill man att ett ockuperat folk erkänner sionismens rasism och aprtheid!

  • Jag tog bort hans text Nadia. Han började spamma och skrev en massa skräpkommentarer. Han hamnade i spamfiltret så nu slipper jag se texter, de far direkt till den binära världsrymden, helt utan att passera GÅ. Missbrukar man kommentarsmöjligheten så hamnar man där.

 7. David Hertl #5

  Du har kommit här att påpeka om att en bloggare begränsar ditt yttrandefrihet samtidigt som vi talar om EN STAT som har förbjudit journalisternas närvaro i Gaza för att bomba i fred!

  …Har du någon gång aggerat för den här begränsning av yttrandefrihet? Eller den när man misshandlar, hotar, trakasserar och ibland mördar journalister..?!

 8. Okej Jinge då vet jag : )

  Såg just på palestinagruppens blog att mellan 10 000 och 15 000 Israeler deltog i Tel Aviv demonstrationen igår. Att stödet ökar ”enormt” till nuvarande sittande politiker kanske också är en propaganda lögn som mycket annat.

  • Jag upptäckte att det var ett supertroll Nadia. Kör med olika identiteter… :P

   Spamfiltret räddar oss alla från sådan skit.

 9. Länken som Roland gav till tidningen Pakistan Daily innehåller även många andra intressanta artiklar och inlägg. En med frågeställningen om vad vi skulle få se om vapen i Gaza kastades i havet:

  ”Would Gazans enjoy the same freedoms as other nations? Would they be able to open their sea port to foreign ships and rebuild and operate their airport? Would they be able to import and export and carry on trade and develop their economy and prosper like other countries?

  Would they be allowed to exploit and develop their offshore gas field? Would their fishermen be allowed to fish in unpolluted waters? Would their young people be able to come and go and take up places at foreign universities?

  Would Israel clear out of Gazan airspace permanently? Would the Israeli navy cease its piracy and stay out of Palestinian territorial waters? Would you and I be able to visit Gaza direct? ”

  Skribenten fortsätter med att han ser Israels agerande på andra platser och då blir svaret ”Fat chance. None of this would suit Israel. So Gazans would be no better off. Their tormented half-existence would continue. ”.
  http://www.daily.pk/world/middle-east/9005-this-is-not-about-rockets.html

 10. Israels propaganda slår igenom i de flesta nyhetskanaler. Saknar man kunskap om konflikten är det lätt att bli manipulerad.
  Själv åkte jag på en källkritisk nit i går och postade i god tro en kommentar på din blogg om M Sahlin och ett påstått uttalande av henne om Gaza. Jag hittade länken här:
  http://peter.karlberg.org/articles/2009/01/02/mona-sahlin-om-gaza Jag kollade aldrig upp datum på den länk som anvisades. Jag ber tusen gånger om ursäkt och hoppas att ingen av dina läsare lät sig luras.

 11. Vi talar alla om att det skall bli fred, men vill Israelerna verkligen ha fred? Allt de gjort de senaste 125 åren, har pumpat upp hat och vanmakt hos det Palestinska folket och också hos många nationer runt omkring, som kanske idag verkar oberörda. Gamla försyndelser kanske inte diskuteras ofta, men de glöms inte bort.

  Tänk er en tvåstatslösning med ett fritt Palestina. Ett land fritt att utvecklas ekonomiskt, skapa sina egna allianser och utnyttja sitt välstånd till de ändamål som det prioriterar. Skulle detta kännas komfortabelt för Israel?

  Absolut inte. Ett Palestina om utvecklas ekonomiskt och politiskt skulle bli mycket starkare än idag. Med politisk frihet, skapa allianser med t.ex. Iran och kanske ingå militärsamarbete. Detta skulle bli ett stort hot för Israel, speciellt i ljuset av alla gamla försyndelser. Det är logiskt att detta inte är en önskvärd utveckling för Israel.
  Det vi ser idag är således ”the state of affaires”. Israel är i en omöjlig återvändsgränd och det finns ingen långsiktig lösning. Ett svindlande perspektiv.

 12. Etter freds avtalen gikk ut, sendte hamas ut raketter.. De var de aressive.. Og de ville heller ikke ta til diskusjon. Da sitter israel med et valg igen… Hames var folkevalgt, men er fortsatt merket som en terror organisasjon både av EU og USA.. Bak dette sitter IRAN og trekker i tråder..

 13. de enda Israel lyssnar på är enbart USA ingen annan lyssnar de på eftersom de ser USA som en garant för deras existens o säkerhet.
  oavsett hur mycket det protesteras runtom i världen av både ledare o vanliga medborgare så är det fortfarande USA som Israel lyssnar på och lyder.
  alltmer framstår Sionismen som en sjuk rörelse som bygger på sjuklig idéologi som e väldigt rasistisk som bygger på en ras en religion.

 14. LÄNGE LEVE DET PALESTINSKA MOTSTÅNDET!

  Förresten, Jinge. Denna text: ”Men det är klart, då hade inte heller Livni, Olmert och Baraks parti Kadima funnits heller…” har några fel. Barak tillhör inte Kadima.

 15. Til de som klager på manglende ytringsfrihet fordi Jinge sletter upassende kommentarer:

  Deres ytringsfrihet er ikke identisk med bloggeiers publiseringsplikt.

  Mer komplisert enn det er det faktisk ikke.