Israel har kommit överens med Israel och Israel

Idag läser jag den förvånande uppgiften att den Palestinska myndigheten och Israel skulle ha godtagit ett förslag på vapenvila. Det är en uppgift som är förvirrande, den palestinska myndigheten förhandlar inte för Gaza eftersom den styrs av quislingen Mahmoud Abbas och hans mutkolvar till medarbetare. De står alla på Israels lönelista, och dessutom på USA:s


AB
: ”Frankrikes president Nicolas Sarkozy sade på onsdagen att Israel och Palestinska myndigheten har godtagit en plan för vapenvila i Gaza. – ”Presidenten är mycket tillfreds med att Israel och Palestinska myndigheten har accepterat den fransk-egyptiska plan som president Mubarak lade fram i går kväll i Sharm el-Sheikh”, hette det i ett uttalande från Sarkozys kansli i Paris.”

Eftersom Abbas står på Israels lönelista liksom Mubarak, så borde TT, som har skrivit artikeln som Aftonbladet tagit in, ha skrivit att – Israel och Israel har godtagit den plan för vapenvila som Israel lagt fram.

Det är helt enkelt fråga om usel journalistik.

it DN12 SvD1 VG1 Dbl1

Bloggat: Svensson 4:e Int FFF Rawia Motbilder

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Abbas, Mubarak, Israel, Palestinska myndigheten, Fatah, Hamas, Palestina, Gaza, Quisling, Hamas, Politik[/tags]

  31 comments for “Israel har kommit överens med Israel och Israel

 1. 7 januari, 2009 at 16:50

  Mycket fyndigt!

 2. lasse wilhelmson
  7 januari, 2009 at 16:51

  Journalistik?

  MVH

  Lasse W

 3. Rawia Morra
  7 januari, 2009 at 16:59

  :-D :-D :-D

 4. KAS
  7 januari, 2009 at 17:12

  Ni fattar ju ingenting ju, hörde Ni inte att Carl Bildt sa på TV i går att alla fredsförhandlingar skulle ske med den palestinska presidenten (Mahmoud Abbas), det är dags att man visar lite vördnad för det svenska valresultatet och våra folkvalda politiker på samma sätta som vår utrikesminister lär ut via sitt sätta att vara. Det kommer att sluta illa om vår utrikespolitik skall skötas av bloggare, så Jinge mera blommor, katter och vårnad för statsmakten på bloggen, tack.

  • 7 januari, 2009 at 17:24

   Vördnad heter det KAS! :P Det kommer strax en bloggning om en hund, ta det lugnt… :P

 5. Kvinna
  7 januari, 2009 at 17:35

  Kas,

  Abbas presidentperiod är slut på fredag! Men det hade Bildt glömt :-D

 6. Feyze
  7 januari, 2009 at 17:38

  Bildt sa att han inte ville underminera abu mazens, abbas makt. Men abbas makt är borta. På fredag är det hamas som tar över presidentskapet lagenligt. Det är de som har majoritet i palestinska parlamentet.

 7. Sara G
  7 januari, 2009 at 17:42

  KAS, dina slutsats är otroligt dum, för det är stor skillnad mellan vår syn här i Sverige på ärkemoderaten och Bushs vän Bildt och den ”fria” och ”obundn omvärldens tilltro till den uppköpte Abbas. Trots allt!
  Det är inte samma läge för dessa två just nu, förstår du – och därför blir din jämförelse både haltande och urkorkad!

 8. fa
  7 januari, 2009 at 17:46

  ”President” Presidentens mandat är redan slut, ännu en gång bryter han mot demokratin genom att inte hålla något nytt presidentval. Men jag är stolt över att Hamas inte ger sig. Bort med blockaden!

 9. Arebir
  7 januari, 2009 at 17:55

  Vad vi lär är att man inget lärt!

  Man låtsas att förhandlingar mellan parterna pågår – trots att den ena parten inte deltar. Och snart kommer man också säga att parterna är överens…. Man får tycka vad man vill om Abbas och Hamas men ska man få konkreta resultat så måste man förhandla med de parter som är del av konflikten – en självklarhet för alla normalbegåvade individer! Eller hur Calle ?!

  Vad vi nu ser är ett fascinerande, om än tragiskt skådespel där ”parterna” utan att blinka kan blanda bort korten för alla inkl. sig själva. Och resultatet är detsamma som alltid. Västvärlden skålar för ”freden”, diktaturerna i Arabvärlden får ytterligare en frist och den Israeliska ockupationen fortsätter!

 10. Sigge
  7 januari, 2009 at 18:04

  ”Abbas presidentperiod är slut på fredag! Men det hade Bildt glömt :-D”

  Skämtet Abbas har inget med detta att göra, israel har startat krig mot Gazas demokratiskt valda representanter, Hamas. Skall de förhandla något så skall de förhandla med dem och Gaza, inte lydregimen i vad som återstår av västbanken…

 11. Martin
  7 januari, 2009 at 18:23

  Sorgligt att det korrupta Fatah får vara med vid förhandlingsbordet och påstås företräda det palestinska folk som röstade fram Hamas i det demokratiska valet.

  Fatah har sedan länge tagit emot blodspengar från Israel, man har sålt sitt folk och fyllt sina egna fickor. Ett avtal mellan Fatah och Israel betyder ingeting eftersom Fatah saknar rätt att förhandla för det palestinska folkets räkning.

  Alla förhandlingar är bara en rökridå och samtidigt fortsätter det vanvettiga mördandet av civila palestinier i en takt som får en att tänka på Nazi-Tysklands framfart i Warsawagetthot under 2:a Världskriget.

 12. 7 januari, 2009 at 18:33

  Vad fan säger man nu. Tragiskt. Helst hade jag velat gå runt här i filtofflor, stoppat fingrarna i öronen, nynnat nananananana. Tyvärr funkar ju inte världen så utan vi får se Israels slakt på människor!

 13. KAS
  7 januari, 2009 at 18:42

  ”Sara G” ursäkta för att min skrivning var så dålig så satiren inte kunde skymtas i min min ”haltande och urkorkade” skrivning.

  Hoppas att du mår bra ”Sara G” nu när du trampat ner mig i dyn :)

  KAS

  Jinge även vårdnad var en ordlek.

  • 7 januari, 2009 at 18:45

   Jag har inte sagt nåt?

 14. Nadia
  7 januari, 2009 at 19:22

  Arebir #10
  ”Vad vi nu ser är ett fascinerande, om än tragiskt skådespel där “parterna” utan att blinka kan blanda bort korten för alla inkl. sig själva. Och resultatet är detsamma som alltid. Västvärlden skålar för “freden”, diktaturerna i Arabvärlden får ytterligare en frist och den Israeliska ockupationen fortsätter!”

  Vilken bra sammanfattning av något så tragiskt som pågått i så många decennier.

 15. Kvinna
  7 januari, 2009 at 19:58

  Försökte läsa aftonbladet! Rekalm för McDonalds och sedan representant för mördarstatens utrikesdepartement som visar att man släpper in lite förnödenheter till det belägrade och svältande Gaza!

  1.5 miljoner människor behöver VÄLDIGT mycket mat! Vem försöker aftonbladet lura?

  Vad förbaskad jag blir!

 16. Jullis
  7 januari, 2009 at 20:24

  Läs kommentarsreglerna, eller syns inte de i Israel? / Jinge

 17. Veronica
  7 januari, 2009 at 20:39

  TRor du att det blir annorlunda för att du byter namn Ulla? Eller Vera eller vad man ska kalla dig? Hur känns det att spamma bloggar på order av Israels utrikesdepartement? / Jinge

 18. Ted Lind
  7 januari, 2009 at 21:50

  Roligt att se att ni till och med dissar aftonbladet. Sveriges kanske terroristvänligaste tidning. Upptrappningen är Hamas fel, självklart måste ett land få försvara sig mot konstanta attacker. Att sedan Hamas är så jävla inkomputenta så de inte kan tillverka raketer som ens skulle kunna träffa en ladugård infifrån är självklart inte Israels problem.
  Hade sedan Hamas slutat gömma sig bland civila så hade befolkningen i Gaza sluppit väldigt mycket lidande.
  Kolla på hur det var innan Israels tillbakadragande, snacka om att Hamas har dragit ner Gaza i skiten…

 19. Arne,
  7 januari, 2009 at 21:56

  Trupperna på Internet manövrers med ett tillägg till webbläsaren som heter,
  ”Megaphone Desktop Tool” som man laddar ner och sedan får man order om var man ska sprida sin propaganda.

  GIYUS.ORG – Give Israel Your United Support
  http://giyus.org/

  • 7 januari, 2009 at 22:04

   Jojo ”Arne”. Men jag har skrivit om det flera gånger…

 20. alex
  7 januari, 2009 at 22:00

  Jag tycker inte att det passar sig att judar skriver så om judar! / Jinge

 21. lasse wilhelmson
  7 januari, 2009 at 22:03

  Ted Lind 21

  Israel är inget land. Det är en entitet som saknar legitimitet som stat i landet Palestina. Sug på den du …

  MVH

  Lasse W

 22. 8 januari, 2009 at 04:45

  Du är ju helt körd,Hamas offrar sina egna landsmän till ingen nytta.Det är Hamas som är boven i dramat.

 23. shalom
  8 januari, 2009 at 05:41

  Vill bara tipsa om fri tillgång till Al Jazeera, BBC och andra kanaler via http://www.livestation.com

 24. Sara G
  8 januari, 2009 at 09:53

  Strålande och väl underbyggd slutsats, Classe-gubben!
  Tog det lång tid att komma fram till den?

  Skämt åsido, det verkar som om du har missat det mesta av konflikten och inte funderat längre än näsan räcker med den information du trots allt borde ha!
  ”Boven i dramat” är sionismen, en riktigt rasistisk ideologi, vars slutgiltiga mål är ett stor-israel fritt från palestinier.

 25. Kalle
  8 januari, 2009 at 10:13

  bomber börja falla och massor av civila människor springer in till närmaste byggnad för att ta skydd, vilket blev FN’s skola och israel bombar den upp i luften.

  så jäkla lågt att spränga upp civila som försöker ta skydd Även om det fanns 1-2 hamas bönder.

  knappast att misilerna som israel skickar e mål som dom prickat in. det faller ju fan misiler ner som regnar ner över hela ömrådet o ränsar allt levande. search and destroy skulle jag gissa att soldaternas order är.

  pff.. använder hamas som bortförklaring för att de sett nått ljus nånstans i närheten. rena bullshiten. palestina ingår i judarnas ”promised land” och jag e nästan 100 på att detta kommer fortsätta, döds siffran kmr stiga till 1000-2000 kanske fler det vet man aldrig om världen bara fortsätter att vända ryggen till det här.

 26. Petter
  9 januari, 2009 at 16:17

  Det är klart att Fatah inte representerar intressena som Gazaborna har. Fatahs al-Aqsa var den huvudsakliga kränkaren av vapenvilan och Gazas al-Aqsa organisation stödde inte vapenvilan. Det gick tom så långt att Hamas arresterade al-Aqsa-medlemmar. Allt det stöds av Israeliska myndigheters rapporter.

  Och det blir al-Aqsa män som blir palestinska myndighetens nya poliser så fort Abbas får kontrollen över Gaza.

 27. Petter
  9 januari, 2009 at 16:37

  Ted Lind

  Det förklarar inte varför inte Israels motoffensiv våren 2008 var lika stark som operation Cast Lead. Den offensiven gav inte ens något slut på raketbeskjutningarna, de slutade först med vapenvilan. Al-Aqsa, Al-Quds och Badr Forces (en raket) bröt mot den dock. Men det var en lugn period utan några skadade.

  Upptrappningen kom först efter en mycket klumpig markoperation av Israel inne i Gaza där de i direkta strider dödade en ”Hamasman”. Redan flera veckor före vapenvilan officiellt gick ut gick Livni ut och sade att någon ny vapenvila inte är möjlig och att vapenvilan inte längre bör gälla. Att det var Israels skapade 4 november-incident som står bakom upptrappningen erkänner dom själv i bland annat The Six Months of the Lull Arrangement.

  Perioden våren 2008 var minst lika kraftfull när det gäller raket och granatattacker mot Israel som upptrappningen i december. Det var 2278 raketer och granater som hade skjutits mot Israel perioden 6 mån före vapenvilan. En mycket värre situation än den i november och december i sin helhet. Mellan 4 nov och 17 dec hade det skjutits 171 raketer och 120 granater mot Israel. Dvs i princip var varenda månad innan vapenvilan värre än under den perioden Livni sade att hon vägrade gå med på ny eller förlängd vapenvila. Totalt sett blev december ungefär som april tidigare samma år i antalet raketattacker.

 28. Petter
  9 januari, 2009 at 17:29

  Jag har bara presenterat fakta slutsatser får ni dra själv. Någon analys är det inte meningen att jag ska komma med.

  Nu är det ju dock så att det skulle regna raketer över Israel även om Hamas skulle sluta existera inkl deras militanta gren. Islamisk Jihad, PRC, al-Aqsa och PFLP är fullt kapabla att fortsätta med sina raketerattacker. Allt är inte Hamas fel eller ansvar. Alla militanta i Gaza är paramilitärer precis som våra egna polisstyrkor t ex är. Alla militanta skjuter självklart inte raketer. Men jag tror inte att vi skulle gilla vid en konflikt att de bombar polismästerens hus och polisstationen i centrala stadskärnan hos oss. Palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor består åtminstonde till en del av benådade och frisläppta al-Aqsamän vissa blir släppta eller benådade mot att de måste gå med i PNAs säkerhetsstyrkor. Givetvis kan det inte existera något självstyre överhuvudtaget i Västbanken (Judea och Samaria officiellt) utan rörelsefritt oavsett. Vissa av dessa al-aqsamän börjar slåss mot Israel igen. Al-Aqsa har stått bakom de senaste självmordsbombningarna inne i Israel. Hamas har slutat med sina. Al-Aqsa är terroriststämplat av EU såväl som Israel.

Comments are closed.