Israel har en GarniSion säger DN


Idag presenterar media nyheten att palestinier ska ha utfört en attack med en lastbil lastad med sprängmedel. Denna attack ska ha utförts inne i Gaza mot israeliska soldater.

DN: ”Attacken ägde rum tidigt på torsdagsmorgonen svensk tid vid Erez. Israel har en garnision med soldater på platsen som är en viktig övergång mellan Gaza och Israel.

Senare meddelade Jerusalem Post, som anger arméradion som källa, att ingen person ska ha skadats vid explosionen.”

Att Dagens Nyheter stavar garnison som ”GarniSion” är förhoppningsvis bara en lustig blunder. Men lustigheten känns lite fadd med tanke på att de inte skrev något om den attack som utfördes av israelerna mot civila i Gaza igår. Tre civila palestinier dödades och många skadades. Bilderna visar två av de skadade.

Det är intressant att konstatera att tidningarna inte rapporterar om dessa dåd mot civila palestinier när man samtidigt rapporterar om en händelse – där ingen skadades. Det verkar som om den bok som Olle Svenning skriver om i Aftonbladet gäller Dagens Nyheter. Man har kanske förläst sig på den?

Olle Svenning i AB: ”Kritiker av Israels ockupationspolitik skrivs in som antisemiter. Medier som visar bilder på palestinska barn som dödats av Israels militärmakt anklagas för att utnyttja antisemitiska klichéer. De dödade i Jenin kallas ”civila omkostnader”. I några associativa meningar kopplas Sions vises protokoll och historierevisionister till den antiglobalistiska vänstern.”

Själv har jag inget förtroende kvar för staten Israel, det är absolut noll. Det betyder också att det inte bekommer mig det minsta om jag blir kallad antisemit för att jag visar bilder på krigsoffer. Ordet har helt mist sin betydelse. Här visar jag två från igår, det finns många fler. Tidningarna visade många bilder från Vietnam men då var förövarna inte Israel. Idag är det fria ordet inte lika fritt så nu blir det bloggar som visar det som alla egentligen borde se. I stället får vi oss freudianska felskrivningar till livs som GarniSion…


Ett levande barn drabbat av israelisk eld


Ett annat barn som också har drabbats

Med vad rapporterades i tidningarna om detta och deras skadade kamrater, och tre dödade civila?

Vad är det för sorts nyhetsvärdering som gör att palestinska offer förtigs medan en incident som drabbar mortparten, utan skadade, blåses upp?

DN1 SvD1 AB Rawia Svensson Motbilder

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Mellanösternkonflikten, Israel, Palestina, Mediekritik, GarniSion, Ensidighet, Partiskhet, Politik[/tags]


14 svar till “Israel har en GarniSion säger DN”

 1. Det är sant att dessa bilder kommer från gårdagens israelisk attack mot Gaza
  Attacken har dödat tre civila och skadat många bland de bebisar som bilden visar
  Sveriges media brukar inte rapportera om Israels massaker och detta är ett sjukt beteende och som är obotligt , man kan fråga sig var är journalisternas moral och etik , de tycks inte känna till dessa ord , de undergräver sin trovärdighet och sitt yrke
  Dessa journalister vill jag kalla för Israel tjänstefolk , de lyder order av herren och de har förlorat sin heder
  Man böjer sig för sionisterna på samma sätt som man böjer sig framför den heliga graven

 2. Det är en sådan tydlig och uppenbar form av rasism som svenska tidningar och de flesta västliga media använder sig av genom att förtiga av merparten av de brutala mord som israelerna, helt iskallt och imperalistiskt, utför mot civila palestinier, kvinnor, åldringar och hjälplösa barn.
  Samtidigt som man kan läsa med braskande rubriker att någon israel närapå blev skadad, eller kunde eventuellt ha blivit
  av någon hemmagjord bomb.
  Min tro är att regimen israel så småningom kommer att implodera, för så mycken ondska kan inte i längden inte härbärgeras inom ett lands gränser, utan att en stor katastrof inträffar.
  Förr eller senare. Förmodligen genom egen försorg.

 3. Förhoppningsvis slipper vi detta snart, om Israel och alla arabländer kan sluta fred och Israel kan avsäga sig sin status som judisk stat och bli mångetniskt. Då kan palestinierna bli medborgare i en stat liknandes Bosnien-Herc.

 4. för någon timme sedan har Israel öppnat eld igen mot palestinierna i Gaza , en palestinier har dött och 14 skadaes
  Det får vi se om någon svensk tidning kommer att skriva om det

 5. JAg har sagt det förr och säger det igen: Tack för dessa inlägg.

  Tyvärr grips jag alltid av en känsla av hopplöshet när sådana här saker lyfts fram så tydligt. Har alltid betraktat DN som en prima informationskälla. Börjar nu så smått förstå att det existerar vissa små brister…

 6. ”Israel och alla arabländer kan sluta fred och Israel kan avsäga sig sin status som judisk stat och bli mångetniskt”.
  Vad svamlar du om Youssef?? Tror du verkligen Israel vill ha ”fred” med arabländerna?? Då faller deras sionistiska dröm ihop! Deras stat som är uppbyggd på rasistiska grunder skulle rasa ihop! Vill sionisterna verkligen bo vägg i vägg med en arab?? Guds utvalda folk skulle springa tillbaka till lugna Europa! bortsett från de palestinska judarna som verkligen är värda att bo kvar! De har ju sina hem och sin sanna historia att luta sig emot!
  Sen undrar man (som arab)ifall man verkligen vill ha en granne(en israel)som har mördat halva ens släkt??

 7. 8# moe skriver:”Sen undrar man (som arab)ifall man verkligen vill ha en granne(en israel)som har mördat halva ens släkt??”

  Jag tror att de flesta varken orkar eller kan leva sida vid sida med sitt barnas, sin mammas, sin fars eller sin systers eller brors mördare.
  Det behövs en lånvarig och djup försoningsprocess till det.
  Folke Bernadotte tog just upp vikten
  av försoning i punkt 7 i sin sista rapport tre dagar innan han kallblodigt mördades av terrorister.
  Folk som inte ville ge freden en chans, utan tvärtom…

 8. Idag har Israel arresterat den amerikanska professor Norman Finkelsien på flygplatesn Ben Gorion och förbjudit honom att resa till de ockuperade områden , Han ska utvisasa från Israel imorgon och får inte komma tillbaka till Israel under de närmaste 10 åren
  Professorn Norman är en amerikans medborgare och arbetar inom organisation B-Tselen som är motståndare till den israeliska ockupationen
  Norman har vid flera tillfällig kritiserat Israels behandling av palestinierna

 9. ”Det behövs en lånvarig och djup försoningsprocess till det”
  Hur lång ska försonningsprocessen vara?? 70 år?? Israel kräver fortfarande ersättningar av länderna som var med och stödde förintelsen! trots att de skyldiga ledarna i dessa länder har för länge sen avlidit! Och de är inte ens nöjda med det!
  Ersättningarna ska gevitvis betalas till de drabbade familjerna och inte till staten Israel, som är dagens svar för dåtiden Tyskland!

 10. moe, och jag menade att den försoningsprocessen ovillkorligen måste ske inom sionismen. Först.
  Sionisterna måste en gång för alla med skärpa inse vidden av allt ont de gjort, all ondska de spridit ut i form av lögner och svek, inte bara mot palestinierna, utan mot hela mänskligheten genom att ta upp nazi-Tysklands solkiga och stinkande mantel.

  Aldrig mer, sas det…

  Och slutligen, Finklestiens arbete kan inte tystas ner.
  Alltför många har läst vad han skrivit.
  Han kommer som Vanunu att bli en hjälte i historieskrivningen.

 11. Jag tror att Gazaborna föredrar att gasas ihjäl i gaskammare än som nu, skjutas och eller svältas ihjäl.

 12. Max, för att inte tala om det värsta, att bli sååå förödmjukad och såå bespottad att man väljer att spränga sig själv i luften!