Israel, falskast i världen?


Israel håller på att marginalisera sig själva mer och mer. Från att ha kallat sig Mellanösterns Enda Demokrati så ger de nu order, precis som andra despoter och diktaturer i regionen.


DN/TT:
”En högt uppsatt israel varnar Hamas och al-Fatah för att enas. Gör de det sänks fredssamtalen, säger han. Den palestinske presidenten Mahmud Abbas måste bestämma sig för om han vill fortsätta förhandla med Israel eller om han vill förnya alliansen med Hamas, sade tjänstemannen anonymt. – Han kan inte få båda på samma gång.”

Israel har konsekvent agerat för att splittra Hamas och Fatah och har lyckats, nu uttalade sig Dick Cheney igår och sade att USA aldrig kommer att tvinga Israel att sluta fred med palestinierna. Och genast hoppade den israeliska administrationen på det tåget och förklarar nu att enighet mellan Hamas och Fatah definitivt kommer att omintetgöra ett fredsavtal mellan Israel och Palestina.

Problemet med detta uttalande, bortsett från dess inneboende omnipotens, är förstås att det aldrig någonsin går att få till stånd ett fredsavtal utan att bägge dessa organisationer/partier är överens. Men israelerna låtsas som att de inte känner till det. Dessutom vet TT det, de som har skrivit den artikel som tidningarna nu publicerat, och varenda reporter på dessa tidningar känner till saken.

Men tidningarna skriver inget om den saken, man publicerar enbart det som israelerna vill att man ska publicera.

DN1 SvD1 Dagen Rawia Morra

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Apartheid, Falskhet, Bluff, Mellanösternkonflikten, Lögner, Bedrägeri, Palestina, Annapolis, Apartheid, Mediekritik, Politik[/tags]


11 svar till “Israel, falskast i världen?”

 1. Hekt objektivt kan man ju ocksa invand att eftersom Israel faktist vagrar att forhandla med Hamas under forevandningen att de ar terrorister (vilket man inte kan forneka att de ar for den delen) sa ar det ju samtidigt logiskt att man inte tanker forhandla med nagon som radslar med Hamas linje? Men du har ju uppenbarligen gjort din egen tolkning som sager att Israel enbart ar ute efter att inte fa till nagon fred. Det kan ju mycket val vara sa ocksa.

 2. Israel är inte precis ute efter fred. De har Abbas där för att skriva på avtal som tar ifrån palestinierna resten av det territorium de har. Marken som de står på! Det är allt, Jinge!

 3. Tommy! Jag börjar allvarligt tröttna på ditt tjafs. Du ska inte tro att du imponerar det minsta på mig. ”Det kan mycket väl vara så oxo” är en gardering från din sida, du vet precis som alla andra att det jag påstår stämmer.

  Jag har inte gjort någon EGEN tolkning som du skriver. Jag konstaterar fakta, inget annat.

  F.ö. gav Hamas upp terror för åratal sedan, i samband med att Intifada II upphörde.

  Det vet du oxo. Gör dig inte till!

 4. Jag börjar förstå hur det där tankesättet fungerar.

  Uppenbarligen kan man aldrig ha samtal med terrorister. När man terrorstämplat någon kan man aldrig ändra sig. Den enda lösningen verkar då vara att döda alla dessa ”terrorister”, oavsett hur många de och deras växande antal sympatisörer är.

  Det är precis det tänkandet som man har fastnat i då man vägrar samtala med Hamas eller någon som i sin tur har en dialog med Hamas. Den enda andra lösningen blir att se till att Hamas och alla som håller med dem försvinner.

 5. Israel ser på enigheten mellan palestinierna som ett hot
  Enigheten betyder en styrka och Israel fruktar detta
  Det vad Israel vill är en lydig man som Abbas som är lätt att manipulera
  Men varken Israel eller Abbas kan tvinga palestinierna att acceptera ett freds avtal utan folk omröstning

 6. För att citera EAK: ”Er tro (om sionismen, min anm.) den bygger på illusionen om den heliga rasen”

  Låten heter ”Ett fritt Palestina” och är helt grym.

 7. Tommy T,

  Hamas är kanske terrorister, med du kommer ordentligt i lä när det kommer till staten Israel.

  Alla hundratals masskrer som staten Israel har begått mot palestinierna förr i tiden kan du läsa om på egen hand. Påminner bara om Sabra och Shatila, Qana 1, Qana 2, Deir Hanoun, Jabalia… etc…

  Hamas har haft goda lärare i Israel.

 8. Exakt! Betel!

  Nu är det inte bara så att man har terrorstämplat allt och alla som vill slåss mot ockupationen: Man låter spöket Usama Bin Laban ge en al-qaida aura över det palestinska motståndet. Snart kommer varenda dumbom i världen att gå på att palestiniernas kamp för sin egen överlevnad är desamma som al-Qaida!

 9. Det är underligt att inte världens politiker säger ifrån till Israel. Det enda nu är väl en total bojkott av landet på alla plan och nivåer. Israelerna har, som du skriver, agerat för att öka motsättningarna mellan Hamas och Fatah, när de lyckas så kan de inte förhandla med bägge. Det är så förbannat genomuselt agerande att dess ledare borde kastas i fängelse på livstid. Tillsammans med Bush och hans kamrater. Det är ett land som satt riktade mord i system.

 10. Den situation som sionisterna under mer än ett halvt sekel skapat i Israel är i dag det allvarligaste hotet mot världsfreden. Det enda vapen vi har är att på alla sätt försöka skapa opinion mot Israels agerande.