Hur många fångar bad Reinfeldt George W Bush att släppa?


Idag har de borgerligt ägda tidningarna hyllningsartiklar över Fredrik Reinfeldt som nu tagit av sig T-tröjan och satt på sig mer passande kläder.

Han har enligt uppgift bett kineserna släppa tretton politiska fångar, och det är ju bra. Nu väntar vi bara på att få höra hur många politiska fångar som statsministern bad George W Bush släppa när han var på besök i Vita Huset. Eftersom USA har så många fler politiska fångar utspridda i olika länder så var det kanske hundra som han ville att USA skulle släppa?

Jaså inte en enda? Inte ens svenskan som sitter i fängelse i Kalifornien? Varför det, är det någon skillnad på USA och Kina för Reinfeldts del? AB DN1 SvD1

Andra om: , , , , , , , , ,


[tags]Reinfeldt, Mediekritik, Högerregeringen, Partisk, Kina, USA, Val 2010, Ensidig, Politik, Statsbesök[/tags]


25 svar till “Hur många fångar bad Reinfeldt George W Bush att släppa?”

 1. Jag förstår att du inte anser Sahlin för borgerlig, men det är hon. Betong- och högersosse ut i fingerspetsarna.

 2. Rheinfeldt sa en annan sak när det gäller tex utanförskapet. Om man minskar bidragen och sänker skatten så ökar sysselsättningen. För så hade minsann Bill Clinton gjort…

  Det kastar upp-och-ner på alla ekonomiska teorier och då kan man avfärda det mesta av logiskt tänkande…Sådana samband existerar inte.

  Men att Alliansen ser upp till USA råder ingen tvekan om. Det finns mycket gott hos krigsförbrytaren tydligen ?!?

  T-tröjan var ju en tankemässig katastrof för övrigt. Det är viktigt hur man klär sig när man reser utomlands. Värdlandet kan bli mycket förolämpat över ett sådant agerande.

 3. Ja Mona är högersosse,vilket är väldigt beklagligt! Persson var/är också högerssose som inte heller varit bra för Svergie. Därför är det av yttersta vikt att vi går radikalt åt vänster nästa val!

 4. Kina är inte involverat i något krig, men USA, UK, Frankrike och andra västerländer för krig mot terrorismen, och i krig tar man motståndar-soldater till fånga.

  I Kina fängslar man människor som protesterar mot systemet. USA och sina allierade fängslar terrorister som hotar massmord av 1000-tals oskyldiga människor.

 5. Du är juh pantad. Är aftonbladet en borgerlig tidning? Detta är enda gången jag sett aftonbladet skriva bra om våran statsminister.

 6. Ja, om du ser Annika Östberg som ”politisk fånge” så förstår jag att du tycker USA har en jävla massa politiska fångar!

  Tolkar jag dig rätt om du tycker att Reinfeldt behandlar Kina aningen styvmoderligt?

 7. Source: WikipediaWikipedia: Netikett, bildat i analogi med engelskans netiquette, etikettregler för skriftlig kommunikation på Internet, i till exempel datorpost, diskussionsgrupper och chattar. (Och numera även bloggar)

  Tänk först, skriv sedan

  På Internet gäller samma regel som i korrespondens på papper. Innan du skriver ett e-postmeddelande eller inlägg i en diskussionsgrupp/forum, tänk igenom vad du vill säga.

  § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas direkt.

  Mata inte trollen!

  Din kommentar får inte innehålla:

  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsmöjligheten som brevlåda till Jinge.
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.

  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller ingår det i något slags yttrandefrihet. Följer din kommentar ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att visas så snart den godkänts.

 8. Är det någon överhuvudtaget som nämner alla hundratals kvinnor och barn som sitter i israeliska fängesler? Fast de är kanske inte riktiga människor i Reinfeldts ögon.

  Sami al-Arian friades av en grandjurry i USA på alla åtalspunkter trots att USA hade tagit dit ett helt lass med Mossadagenter som skulle intyga att välgörenhetsorganisationen som han samlade pengar för sysslade med terrorism. Inte ett endaste bevis hade man förutom Mossadagenterans utsagor som berättades bakom ett draperi.

  2005 skulle han alltså ha släppts. Idag sitter han fortfarande i fängelse. Han beordras att vittna i ett mål som han inte har en aning om. DET riskerar han tio års fängelse för, för försvårande av rättvia.

  Om han vittnar och de tycker att han inte berättat hela sanningen (om sånt som han inte har minsta aning om) kan han bli dömd för 30 års fängelse för mened!

  DET är en fråga som Reinfeldt borde ställa till Bush: Varför sitter professor al-Arian i fängelse fortfarane?

 9. Personligen hoppas jag att Reinfeldt åker till Kuba och lämnar över den pärm med namn på fångar som finns på svenska Amnestys kontor.

 10. Ja Pontus, du har ju aldrig ansetts vara klassens ljus, och det betraktas du inte som här heller. Men du kanske inte tycker att några tusen fångar spridda över Kuba, Afghanistan, Irak med flera länder ÄR politiska fångar…? :-)

  Jag tror f.ö. att du ska försöka att undvika att tolka mig, det har du aldrig klarat förut heller.

  Jack H! Märk väl att det var Sovjetunionen som befriade Europa. MEn du har gått på myten…

 11. John:

  jag tycker att du förenklar saker och ting lite väl häftigt. Västvärldens (med USA i sptsen) unilaterala och frontlösa ”krig mot terrorism” har inte bara orsakat många oskyldiga människors direkta lidande i form av koncentrationslägret i Gitmo, Air CIAs transporter av lyckligt lottade till diktaturfängelser samt de grova övertrampen av mänskliga rättigheter i länder med Amerikansk militärnärvaro (involverade i sk kriget). Den har indirekt omvandlat ett flertal länder till fängelser för deras invånare, där varje dag är en bokstavlig överlevnadskamp och där vardagshandlande utgör en på liv och död utmaning. USA och västvärlden har ett förflutet i detta spår – peka INTE fingret åt andra. Det är INTE mindre allvarligt att lemlästa andra än sitt eget folk.

 12. Mona! Sist jag hörde en siffra så var det 10 000 palestinier av olika kön/ålder som sitter i israeliska fängelser.

 13. Jinge,

  Du har rätt. Idag är det ca 11750 palestinier som sitter i israeliska fängelser, lyckligtlottade som inte avrättats istället. Men det finns bland dem hudratals kvinnor och barn. Så om man inte vill tala om ALLA palestinska fångar, tycker jag att åtminstone barn och kvinnor kan man väl ha tillräckligt med heder för att tala om! Så varsågoda alla svenska politiker som känner sig manade att försvara friheten och mänskliga rättigheter. Börja med att kräva frihet för barn och kvinnor!

 14. Det är nästan så att man tycker det är kul med bitterheten i många av era inlägg.. Även om F.Reinfeldt är M och statsminister så bad han dem släppa politiska fångar!? Vilket är bra.. Givetvis är de, det, och lika givet är att enorma orättvisor västvärlden kontra resten fortfarande kvarstår. Sverige är ingen supermakt, för er som trodde det. Och till er som är övertygade om att alliansen vill bedriva en USA-älskande politik kan jag bara säga/undra/fråga/såga; ni har aldrig levt i USA och sett och levt med hur saker fungerar där.

 15. Fredrik: ”…ni har aldrig levt i USA och sett och levt med hur saker fungerar där?”

  Kul fråga, den implicerar att man inte kan kritisera USA för landets unilaterala och koloniala approach utan att ha bott och arbetat i landet? Nej du SKREV inte det, men så tolkar jag givetvis din kommentar.

  Vad USA har gjort för ont i världen tänker jag inte ta upp, men jag konstaterar att en miljon irakier dött till följd av de lögner som fabricerades på löpande band före kriget. Dessutom, min dotters make är amerikan (SF/CA) och deras barn är amerikanska medborgare. Så mina kunskaper om landet kommer inte enbart från de böcker och tidningar jag läst.

  Sedan inleder du hurtigt med att hävda att det finns bitterhet i våra inlägg, med det menar du säkert kommentarer. Mja, det kan stämma. Det finns två st f.d. Irakier som kommenterat detta inlägg, sammanlagt tre med klart ursprung i Mellanöstern. Skulle alla som brukar kommentera här yttra sig så skulle du ha fått se på bitterhet.

  De har garanterat orsak att vara både bittra och hatiska.

 16. Jag tycker vi ger Fredde cred för att han vågade ta upp frågan med sineserna, en vacker torsdag får vi kanske i en framtid se honom göra någonting liknande med jänkarna ?

  För övrigt tycker jag Fredde har snyggare ben än Måna. Synd att han inte anlände Kina iförd Hawaiishorts.

 17. Freddie-boy fortsätter sin föregångare Calles exempel på att vara rysligt klädd när man besöker stater man som moderat inte riktigt tycker passar; jag glömmer aldrig den hemska oljerock som adelshalläningen, svensken och eurrrropén Bildt var iklädd när han besökte Jeltsin=)

  Någon klädsmak har moderater aldrig haft (heller).

 18. Mona Sahlin försökte plocka populitiska poäng genom att kräva att Reinfeldt skulle nämna 4 namn, så nämner han hela 13 personer vilket är betydligt mycket fler.

  Detta visar ju att Alliansen är mer rakryggade än sossarna som inte vågar kritisera eller fördöma diktatorer och diktaturer de förser med svenskt bistånd.

 19. Ja den rakryggade Reinsvälten tog fram sin lista först efter att Mona Sahlin fört upp agendan på massmediernas bord här i Sverige. Att han inte offentliggjort sin (obefintliga!) lista tidigare krystade han bort med att mötet med Kinas ledare då kunde blivit inställt??

 20. Hur många politiska fångar håller USA nu? Någon som vet? Jag har hört uppskattningar om cirka tretusen, framförallt i Afghanistan och Pakistan, den lilla gruppen lär vara på Cuba.

 21. Det är tydligen skillnad på att vara i regering och opposition. 1995 besökte minister Mona själv Kina. Hon hade med sig en lista på 70 000 namn på personer som protesterade mot förhållanden på kinesiska barnhem.

  Men Mona lämnade aldrig över listan. Det ansågs inte lämpligt att de skulle besväras med detta. Istället såg hon till att svenska ambassaden fick ta hand om listan.

  Sahlin hoppades alltså att Reinfeldt skulle lyckas där hon själv misslyckats. Vad som hände med namnlistan är höljt i dunkel. Det var synd att Sahlin inte påminde Reinfeldt om den innan avresan så kanske han kunde ha tagit upp den också.

  Mona missade för övrigt en chans att överlämna listan eller synpunkter kring de fyra namnen under den kinesiska presidentens besök i Göteborg.

  Sist men inte minst så har Göran Persson klargjort att han inte ångrar någonting. Detta angående hands berömda uttalande där han 1996 berömde kinas ”stabilitet” och dess betydelse för den ekonomiska utvecklingen.

 22. Reinfeld var ute efter att genom sin klädsel påvisa för de kommunistiska ledarna att han är boss för ”det nya arbetarpartiet.”
  Helst hade han velat, i solidaritet med de kinesiska ledarna, vara iklädd blåställ och skyddshjälm, men Filippa tyckte att det skulle bli för varmt och otympligt att bära under den långa resan – och vägrade.
  T-tröjorna blev en kompromiss.
  De trettio företagarna som medföljde var inte inblandade i konflikten, utan bar som väntat Versace- och Armanikostymer…

  .

 23. För övrigt hade inte Reinfeldt tagit upp frågan om de mänskliga rättigheternas efterlevnad i Kina och krav på befrielse av de tretton!? fångarnas befriande om inte trycket här hemmavid hade blivit så otroligt starkt. Han kunde helt enkelt, hur gärna han än ville, komma undan.

 24. Regeringen Reinfeldt gör skillnad på diktaturer och USA vänliga diktaturer! Skulle han våga kritisera Pakistans diktator?? Skulle han kräva frisläppande av politiska fångar i bla Israel, Egypten, Tunisien, Saudi, Yemen och Jordanien? Är fångarna terrorister kanske? Nuförtiden blir alla som kritiserar en regim som är USA vänlig terroriststämplade! Men det är lättare att hoppa på ett land när man har USA i ryggen.