Hoppas att Malena Ernman vinner


Igår skrev jag att jag tror att Norges Alexander Rybak kommer att vinna den tävling som halva Europa kommer att titta på ikväll. Jag kommer också att se den, jag skiter i töntstämpeln och kommer dessutom att rösta, och jag röstar på Malena Ernman och inte på Norge trots att de har en mycket bra låt.

Jag minns uppriktigt sagt inte om jag någonsin låtit mig fascineras så till den milda grad att jag röstat, det kan bero på att minnet är kort men intensivt, men det kan också bero på att jag inte haft någon TV sedan vintern 2001/2002. Jag har tidigare hävdat uppfattningen att Snälla snälla borde ha vunnit, idag vet jag inte. Jag tittade på programmet med Malena Ernman på nätet i förmiddags och blev mycket imponerad, något som säkerligen har bidragit.

Hon gör ett mycket bra intryck, en klok och vettig tjej som dessutom är så förnuftig att hon skaffar en karl som stannar hemma med barnen när de är små. Han tar en paus i sin egen skådespelarkarriär för att låta hustruns karriär gå före, ett minst sagt klokt val, av bägge.

Det verkar också som låten, La Voix, växer hela tiden. Jag har kommit på mig själv med att gnola på den trots att jag verkligen inte kan gnola i flera oktaver. Det ska bli intressant att se hur Malenas framgångar kommer att påverka operaintresset, för det tror jag att det kommer att göra. Men vad skulle hända om hon gick och vann? Då skulle det krävas

mängder av TV-framträdanden och konserter i alla möjliga länder, skulle hon kunna ställa upp på det?

I vilket fall som helst så ska jag olja tummarna inför kvällen. Det vore buskul om hon vann, hon och låten är värda det. Sedan får det vara hur töntigt som helst i vissas ögon, vem bryr sig?

i Andra om: , , , , , , , , , , , , AB12 DN12 EX12 SvD12 Dbl t

[tags]Malena Ernman, Eurovisionsschlagern, Moskva, Kultur, Musik, TV-underhållning, Pseudohändelse, Hype, Tävling, Pop, Opera, TV, Politik[/tags]


10 svar till “Hoppas att Malena Ernman vinner”

 1. Ladbrokes ger just nu 34 x pengarna och Unibet 50 x om Malena vinner tävlingen.
  De har nog aldrig lyssnat själva så här finns chansen göra ett klipp…

 2. Siden du er svensk selv så kan du nok dessverre ikke gi stemme til Malena

 3. Malena är STOR, inte bara som sångerska, och kan därför bjuda på sig själv med en härlig humor och distans!

  Men vi får väl inte rösta på Sverige i kväll Jinge? Tar du flyget med mig till Copenhagen nu så röstar vi därifrån?! Fort får det gå!!!

  • Malena var ok, men hon var bättre i Globen. Israel stort fiasko, ngn av tjejerna sjöng falskt.. :-)

 4. I Israels låt var det falsksång i format, fel på medhörningen? Mycket plastig föreställning, för många låtar. 350 mille för en kvälls TV-underhållning? Vansinne! Kanske därför ryssarnas artist fick sätta på sig en gardin då hon uppträdde? Kanske var därför hon ropade på mamma? Bosnien – Hercegovina helt ok. Mycket skit. Vi hade kunnat sända 4-5 låtar dit minst.

  • Rätt åt Israel när de skickar en politisk låt, en låt som bygger på en lögn, de har givetvis kunnat göra något åt konflikten om de bara velat, men de har andra planer… :-(

   Tyvärr lyfte aldrig Malenas låt.

   Men Alexander Rybak gjorde det bra, bästa låt!

   Programledarna sa att det var den bästa festivalen på många år, illavarslande. Mest skit tycker jag.

 5. Nej, nu är du orättvis Jinge. Det här var faktiskt riktigt bra. Massa bra låtar. Jag är dock lite deprimerad. Inga invändningar mot att Norge, Island och Azerbadjan hamnade i topp. Ej heller mot UK, Frankrike eller Bosniens fina placeringar.

  Däremot så vägrar jag faktiskt förstå mig på vad Grekland gjorde på övre halvan? Det var seriöst en av de allra sämsta bidragen. Till och min svensk-grekiske OCH homosexuella vän (relevant eftersom den enda poäng jag kunde se med låten var att det framfördes av en smörig kille) sågade bidraget. Förstår inte vem som kan ha röstat på skiten.

  Lika förvånad är jag över vår plats. Tidigare år har jag kunnat köpa det dåliga. Visst- The Ark var bra, men lite för provokativt och naket. Klart vi inte fick några röster utanför Benelux och norden… Katoliker kan ju inte rösta på det där… :) Pernelli var ju bara kass. Men nu hade vi en klockren låt. Jag har ju lärt mig att opera var folkligt i Sovjet. Borde vi då inte fått lite fler röster. Jag förstår faktiskt inte alls.

 6. När Dita Von Tese skulle vara med så var jag nästan sugen på att starta på TV:n Men jag avstod även denna gång och det gör att jag har svårt att bedömma om rätt låt vann. Men det gjorde den förmodligen. Ett stort grattis till broderfolket Norge! Sverige verkar vara något mindre dåliga förlorare i år men det märks ju tydligt hur vi glider längre och längre bort från den Europeiska gemenskapen. Vi är inte längre ledande på någonting. Snarare udda och avvikande…