Heter jycken verkligen Bo?

Är man nyhetsfreak så bjuds det ständigt på en blandad kompott. I dag så handlar en hel del nyheter om Barak Obama, en man som jag litar lika mycket på som en ordinär skallerorm. Visst, det är möjligt att jag har fel, han kanske är lika pålitlig som en svensk huggorm. Och mediebilden av honom är varierande. Å ena sidan så lättar USA på restriktionerna mot Kuba, å andra sidan inte tillräckligt mycket. Men i pressen talas det mer om Bosse, familjen Obamas nya – hund.

Dagbladet.no: ”Familier som i årevis har vært skilt fra sine familier kunne tirsdag bestille flybilletter for å reise den lille strekningen som skiller Cuba fra Miami. Charterselskaper basert i Florida har de siste dagene drevet en frenetisk virksomhet for å legge til Cuba på sine reiseruter etter at president Obama sin administrasjon besluttet å lette endel av restriksjonene på reiser og transaksjoner med Cuba.”

Att döpa en jycke till Bo ogillas säkert av alla som heter Bo i Sverige, och det är ett betydande antal. Nu kommer deras fruar, sambos, kamrater, släkt och vänner säga – Sitt vackert Bo, och det med ett försmädligt leende på sina läppar!

Alla Bo kommer att tröttna på den sortens skämt redan under denna vecka. Antagligen drar de också slutsatser om den amerikanske presidenten. Jag menar, vad är det för fel på Fido? Det heter väl ändå inga människor?

Annars så är utvecklingen av de amerikansk-kubanska relationerna det som är intressant, inte något rikes första hund. Folk uttrycker sitt missnöje med det faktum att restriktionerna upphävs helt och hållet, sådant är det lätt att hålla med om. Samtidigt


kan vi konstatera att Nordkorea utsätts för allt hårdare restriktioner för att de, som de själva hävdar, skjutit upp en kommunikationssatellit. Har USA en annan uppfattning om vad det var för sorts raket så borde de lägga korten på bordet.

Men vi kanske inte ska vara så gnälliga? Vi kan ju konstatera att Bosse är den enda levande varelse som tillåts lasta ur sina fekalier på Vita Husets gräsmatta. Tur det, för skulle alla tillåtas göra det skulle huset försvinna på några sekunder…

Andra om: , , , , , , , , , , it Dbl AB1 DN1 HD Sds Svd1

[tags]Bo, Hund, Obama, USA, Vita Huset, Kuba, Restriktioner, Nordkorea, Satellit, Hundägare, Politik[/tags]

  6 comments for “Heter jycken verkligen Bo?

 1. Martin
  15 april, 2009 at 13:05

  Tror inte det blir så mycket bosse skämt. Det är trots allt i USA och det roliga är ju att de döpt hunden till BO = Body Odor. Så mycket svett-skämt lär det väl bli. :)

 2. 15 april, 2009 at 13:24

  Inte nog med att det finns Bosse bildoktor nu finns det Bosse hund med men jag tycker nog att Bob hund hade kanske varit bättre :-)

 3. 15 april, 2009 at 15:06

  Frågan är om USAs lättade restriktioner mot Kuba ska ses i ljuset av Obamas milda och tillmötesgående personlighet eller om det ska ses i ljuset av politiska möjligheter på Kuba. När ni Fidels bror tagit över stafettpinnen (för den delen ett stort svaghetstecken för det röda kuba att de inte löste det på något annat sätt)så finns det förmodligen en del förhoppningar om att marknadsekonomin ska släppas lös i landet. Detta underlättas av en förändrad politik från USA. Förövrigt kan man hoppas på att Raul svarar med att lätta sina egna reserestriktioner.

 4. Iham
  15 april, 2009 at 16:54

  kanske BO = Barack Obama ?

 5. Mr Biz
  15 april, 2009 at 22:15

  Nog är väl en svensk huggorm mera att lita på än Shimon Peres knähund? – dvs Obama..

 6. Micke W
  15 april, 2009 at 23:24

  Jinge, du har nog missat att även i Sverige så heter hundar likadant som människor.
  Se bara på Markolio hans hundar heter Nisse och Hugo.

  Fido och Karo är säkert döda vid det här laget.

  /Micke W

Comments are closed.