Hebron, judiska extremister och megafoner


Jag har aldrig riktigt förstått varför Israel inte gör något åt de judiska extremister som ockuperar ett antal kvarter i Hebron på Västbanken. Nu finns massor av videos på nätet som visar när en judisk man skjuter en palestinier, och det är långt ifrån första gången när det gäller Hebron.

I normala fall bryr sig inte den israeliska ockupationsmakten om dessa hatiska bosättare, men när de skulle tömma ett av de hus som bosättarna ockuperat blev de plötsligen kallade nazister och blev själva utsatta för stenkastning. Det normala är annars att de extrema judiska bosättarna ger sig på oskyldiga palestinier, oavsett ålder faktiskt. Palestinska barn riskerar att råka mycket illa ut i närheten av dessa bosättare.

De brukar sabotera palestiniernas olivlundar och jag vet inte hur många palestinier som blivit skjutna till döds. När bosättarna dödar en fåraherde och hans fårskock så får det sällan någon uppmärksamhet i svenska media. En underlig detalj som är värd att lägga märke till är dock att europeiska media rapporterar betydligt mer om denna judiska skandal än svenska media. Det finns med andra ord skäl att fråga sig varför t.ex. de största norska tidningarna lägger ut långa videos på sina hemsidor som beskriver det som, i svenska Rapports inslag, bara får ta några sekunder.

En sak som möjligen förvånar mig ännu mer är att Israels regering låter detta fortgå. Från israeliskt håll talar man ofta bekymrat om en alltmer tilltagande antisemitism, och oavsett vilken inställning man har när det gäller Mellanösternkonflikten så kan man konstatera att de judiska extremisterna i Hebron bokstavligt talat göder antisemitismen. Alldeles bortsett från hur israelerna ställer sig till blockaden av Gaza och ockupationen av Västbanken så kommer de aldrig att lyckas fullfölja. Det finns antagligen inga mellanlägen, antingen får man etniskt rensa fullt ut, eller också får man dra tillbaka sina soldater till 1967 års stilleståndslinje.

Bosättarna kan man lämna eftersom palestinierna säkerligen vill ta hand om dessa själva. Är israelerna mindre morbida så får de väl släpa med sig dessa tillbaka hem till Israel. Men jag börjar faktiskt tro att man inte vill ha dem i Israel. Det är olika schatteringar av militanta, mer eller mindre halvkriminella drop-outs från både Israel och den traditionella judendomen. Tar man hem extremisterna så kommer kanske dessa att börjar bygga bosättningar inne i Israel och det vill man givetvis till varje pris undvika.

Jag har skrivit några gånger om israellobbyn, inte i första hand organisationer som AIPAC i USA eller Svensk Israelinformation här i Sverige, utan mer i svepande ordalag utan att peka ut enskilda. Jag har berättat om den ”Israelmegafon” som Israels utrikesdepartement rekommenderar alla Israels försvarare att utnyttja. Det är en internettjänst som gör att dessa omedelbart kan aktiveras om någon tidning skulle skriva ofördelaktigt om landet.


Ett exempel på ett megafonmeddelande

Intresserade kan ladda ner den här (( http://www.giyus.org/ )) . En sak som jag faktiskt rekommenderar, det är utomordentligt intressant att se hur en tidningsartikel kan generera hundratals protester redan inom någon timme, framförallt när man kan sitta on line och se orsaken med sina egna ögon.

Jag har också skrivit om den norska komikern Otto Jespersen, en man som skämtar om judar på ett sätt som knappast skulle passera i Sverige, och igår funderade jag på om det inte finns någon Israelmegafon i Norge. I så fall borde den rimligen ha gått varm. Sedan började jag fundera på hur många folkgrupper som har en egen, av utrikesdepartementet rekommenderad åsiktsmegafon?

Hade våra svenska fascister varit på hugget så hade de givetvis startat ”Sverigemegafonen”. Men det finns inte heller megafoner för andra folkgrupper eller religioner, den enda statligt rekommenderade megafon jag känner till är den som israeliska utrikesdepartementet sanktionerat och delvis bekostat. Jag kan ju tycka att det vore bättre om nationen såg till att sköta sig så att någon megafon inte behövdes. Inte ens USA har en megafon såvitt jag vet.

Nästa tanke blev givetvis att sätta upp en ”Palestinamegafon”. Vi som anser att palestinierna har rätt till sitt land utan att förföljas, bombas och mördas, ett land utan bosättare och främmande soldater, vi borde givetvis starta en sådan tjänst. När israelerna håller sig med dylika internettjänster så bör även palestinierna av jämlikhetsskäl få ha en egen. En sådan borde givetvis heta ”al-Quds-megafonen” eftersom Jerusalem är palestiniernas huvudstad.

Den hjälper inte palestinierna mot de religiösa dårarna i Hebron, men det skulle givetvis vara ett bra verktyg för dem som vill hålla sig informerade om situationen.

SDS Dbl123 DN1 SvD12 VG123 it

Bloggat: Scaber Alliansfritt Anna Hampus Esbati Mediahorisont

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israellobbyn, Israel, Bloggare, Bloggosfären, Antisemitism, Bosättare, Extremister, Hebron, Apartheid, Ockupation, Genevekonventionen, FN, EU, Israel, Palestina, Mellanöstern, Politik, Giyus, Megafon, Internetmegafon, Judisk extremism, IDF, Palestina, Palestinier, Mänskliga rättigheter, Mediekritik, Rättshaverister[/tags]


35 svar till “Hebron, judiska extremister och megafoner”

 1. Fast egentligen räcker det med att göra en vanlig blogg och få folk att abonnera på RSS-flödet från den. Inte vare sig krångligt eller svårt.

 2. Jag är inte förvånad att Israel inte rör på sin lilla fingret när det gäller åtgärder mot aggressiva judiska bosättare.
  Jag är mer förvånad att omvärlden inte stämplar olaga bosättare som en välorganiserad terror-organisation!
  Jag är förvånad, eftersom judiska extrema bosättare uppfyller alla krav för att terrorstämplas! ALLA!
  Jag är förvånad att omvärlden inte reagerar för att hindra Israels STÖD till terrorism och organiserrad kollektiv brottslighet – olaga bosättare!

 3. Rapports 8 sekunders inslag handlade i övrigt om hur myndighetarna slogs med palestinska ungdomar. En lite udda tolkning av dom bilder dom hadde tankat hem från sattelitlänken?

 4. Palestinamegafon – JA! Definitivt!
  Vad väntar vi på..?
  Israelvänner skriker för mycket med sina megafoner, högtalarna och tvingar folk att bära deras hörlurarna på öronen! Man går ut och använder alla möjliga medel för att tystna ned kritiken mot Israel och att försvara värsta, mest ohyggliga brott mot mänskligheten.

  Vi är majoritet och jag tror att journalister i alla möjliga TV-hus och tidningar måste se vårt stöd! När man som jornalist känner bara tryck, press, hot och tjatiga anklagelse från Israelvänner UTAN något stöd från oss, då vågar man inte skriva – självklart!

 5. Inte ett ord har nämnts om israelernas planer på att använda de 11000 palestinska fångarna som mänskliga skölder när man invaderar Gaza! Planer som vissa israeliska ledare kräver, utan att blinka!

 6. Jag vet att det har diskuterats i Israels och att man refererat och diskuterat det både i arabisk press och i arabiska debattprogram.

 7. Vad arabisk press vill att araber ska tro om Israel är väl ungefär lika objektivt och intressant som vad israelisk press vill israeler ska tro om persere och araber? Inte så där särskildt altså …

  Mona, har detta diskuerats i Knesset (och av vem) eller är det ett inlägg från någon anonym bloggare?

 8. Mona:
  Jag vet att det har diskuterats i Israels och att man refererat och diskuterat det både i arabisk press och i arabiska debattprogram.

  Objektiv som alltid.

 9. Bosättare har ökat sina attacker mot de obeväpnade och försvarslösa palestinierna , dessa bosättare som åtnjuter olika former av stöd från den israeliska regeringen
  Bosättarna använder samma metoder som de judiska terrorister använde 1948 och detta sker i samarbete med den israeliska regeringen som är delaktig och ansvarig för dessa barbariska övergrepp mot palestinierna
  Bosättarnas våld blir värre och grövre för varje dag och situationen kommer att explodera så småningom
  Palestinierna behöver internationell skydd för att överleva men FN och den så kallade civiliserade världen är förlamade och vågar inte stötta sig på Israel

 10. Mona: ”Inte ett ord har nämnts om israelernas planer på att använda de 11000 palestinska fångarna som mänskliga sköldar när man invaderar Gaza! Planer som vissa israeliska ledare kräver, utan att blinka!”

  Ptja… Det är under alla omständigheter en skröna, varifrån den än kommer. Israel begår överraskande många brott mot internationella konventioner, mot palestiniernas mänskliga rättigheter etc. Man kan dra en hel del slutsatser om de israeliska politikerna och deras inställning till palestinierna. En hel del slutsatser som inte är helt smickrande, om man uttrycker det lite försiktigt.

  Men skulle Israel använda 11 000 palestinier som mänskliga sköldar så tror jag tom att USA sänder ”The Marines”. EU gör det garanterat.

  M.a.o. så är det en skröna alldeles oavsett varifrån den kommer.

  Jag har hört berättas om olika mer eller mindre vildsinta artiklar som skrivits i israeliska tidningar, och jag förstår att man använder den egna pressen i en psykologik krigföring. Det är otäckt, men det gör alla länder som kan göra det.

  Man kan visserligen förvånas över att Israel på ett så flagrant sätt bryter mot praktiskt taget allt i konventions- och rättighetsväg, man kan dessutom konstatera att de använt palestinska barn och ungdomar som mänskliga sköldar vid ett upprepat antal tillfällen. Sådant som dessutom fastnat på film flera gånger. Men nej, det där är en skröna.

  Ja Palestinier. Vi kan konstatera att 1) Det är vansinnigt med bosättningar 2) En förutsättning för dessa bosättningar är vansinniga bosättare 3) Dessa bosättare saboterar för ”judar” även i diasporan 4) De kommer kanske bli motivet eller målet för Intifada III.

  Den sista punkten skulle nog ha ett hyfsat brett stöd bland folk i allmänhet. Självmordsbombare i israeliska caféer och på bussar får aldrig sådant stöd, men angrepp mot illegala ockupanter är en helt annan sak. Det har dessutom stöd av krigets lagar.

  Ockupationen är Israels värsta fiende.

 11. Ursäkta MX att din relation till apartheidstaten fick sig en törne. De har använt mänskliga sköldar typ tusentals gånger förut. Varför skulle det vara så himla otroligt ut nu? Nätet är fullt med bilder på israeliska soldater som använder palestinska barn som mänskliga sköldar. Det har aldrig sårat din mänsklighet vad jag minns. Hur skulle användningen av vuxna fångar strida mot israelisk tradition tycker du?

  Gilad Arden heter snubben com föreslog användning av palestinska fångar som mänskliga sköldar utmed Gazas gräns, de ska placeras där för att skydda israeler mot palestinsk eld!

  Du kanske tror på nyheterna först när de står i DN? Det är bara det att DN ger fan i att informera dig och andra om det som sker i Palestina!

  Jinge! Har jag någon jävla sin skrivit något på denna blogg som inte stämt?

  ??? ???? ???? ????? “??????????” ???? ?????? ??? ????? ???? ??? ???? ???? ???? ???? ??? “????? ?? ??? “?????” ?????? ???? ????? “????” ??????? ???????? ??? ???? ????? ?????? ?????????? ?? ?????? ????????? ???? ???????? ????? ????? ???? ?? ?????? ?????? ???? ??? ???? ?????? ??? ????? ????? ???????? ??? ?????? ??? ???? ????? ?? ??? ?????? ???? ?????? ??????? ??????? ????? ??????? ???? ????? ?? ????? ??????? ?”??? ????? ??????? ?? ????? ?????????”.

  http://www.alkhaleej.co.ae/portal/8328db6d-fb4f-43b9-839b-cc0c40e3bd95.aspx
  ??? ???? ???? ????? “??????????” ???? ?????? ?????? ????? ???? ??? ???? ???? ???? ???? ??? “????? ?? ??? “?????” ?????? ???? ????? “????” ??????? ???????? ??? ???? ????? ?????? ?????????? ?? ????????.

  ???? ???? ?????? ?????? ???????? ?? ????? ???? ????? ??????? ??? ????? ???????? ?? ???? ???. ??? ??? ???? ???? ????? ????? ????? ?????? ???? ?????? ??? ?? ????? ?????? ??????? ???????? ??????????? ??? ?????? ?? ??? “???????” ?? ??? ????? ??????? ??????? ?????? “??????? ????????

  http://www.alkhaleej.ae/portal/3005ca62-6d75-4870-a047-69e7c36c37d6.aspx

  ??? ???? ???? ????? ???????? ???? ?????? ??? ????? ???? ??? ???? ???? ???? ???? ??? ”????? ?? ??? ”?????” ?????? ???? ????? ”????” ??????? ???????? ??? ???? ????? ?????? ?????????? ?? ?????? ????????? ???? ???????? ????? ????? ???? ?? ?????? ?????? ???? ??? ???? ?????? ??? ????? ????? ???????? ??? ?????? ??? ???? ????? ?? ??? ?????? ???? ?????? ??????? ??????? ????? ??????? ???? ????? ?? ????? ??????? ?”??? ????? ??????? ?? ????? ?????????”.

  http://www.qudsway.com/more.php?type=News&id=168905

  http://www.daralhayat.com/arab_news/levant_news/11-2008/Article-20081129-e972d565-c0a8-10ed-0074-23971122f54e/story.html

  Ahmad al-Tibi, knessetmedlem av palestinsk ursprung sa att förslaget skulle föra Gilad Arden, knessetmedlem från Likud, till den internationella tribunalen i Haag för krigsbrott!!
  ????? ?????? 29 2008 –
  ?? ????- ????? ??? ??????? ?????????? ?? ??? ??????? ????? ????? ??????? ???? ???? ???? ??????? ???????? ????? ????? ?????? ??????? ??????????? ?? ???????? ???????? ?? ???? ???? ???? ???? ??? ????? ?????? ???????? ???? ???? ?????? ???? ?????? ??????.

  ???? ????? ???? ????? ”??????” ??????????? ??? ?????? ????? ?? ????? ??? ???? ???? ???? ?? ???? ???? ?? ???? ?????? ?? ?????? ?? ???????? ????????? ?????? ???? ???? ??????? ????????? ???? ?????? ??????????? ??????.

  ????? ??? ?????? ???? ??? ??? ???????? ????? ???? ???? ???? ??? ???? ???????? ????????? ????? ??? ?????? ??????.

  ???? ??? ??????? ?????? ????? ??????? ?? ???? ??? ??? ???????? ???????: ”?? ????? ????? ??????? ???? ?????? ?????? ???? ??? ?????? ????? ??? ???? ????? ???? ??????? ??????? ?? ?????”.

  http://www.alquds.com/node/119644

  Det som det inte står om i västerländsk media och västerländska språk, finns inte. Men faktum är att det mesta står inte i västerländsk media och i västerländska språk, sanningsägarna med ariskt utseende även på meningsutbyggnaden. Vi blattar håller oss till andra källor, de som finns DÄR, som är våra syskon, mammor, kusiner, etc..

 12. Jävligt höga tankar om USA och deras Marines Jinge.

  De kunde för fan ha skickat dem till Abu Ghuraib istället! De våldtog människor för fan, dödade värnlösa, våldtog småflickor och mördade deras familjer och slapp straff, ändå är USA någon sors moralväktare för dig. HUR FAN kan det vara möjligt?

  De LJÖG om massförstörelsevapen! Bush är ledsen och bad om ursäkt för de 4000 amerikanska soldaternas liv men inte för de 1.2 miljoner irakiska liv som spillts! Hallo!!!

 13. Mona: ”Har jag någon jävla sin skrivit något på denna blogg som inte stämt?”

  Det vet jag inte, jag blir inte klokare nu heller när du citerar arabiska…

  Men jag menar att detta aldrig kommer att ske. OM inte världssamfundet inte reagerar idag så skulle de reagera då.

 14. Symboliskt Jinge, Symboliskt!

  Hundratusentals handeldvapen som de bosniska myndigheterna hade samlats in efter kriget för förstöring, fick inte förstöras därför att amerikanerna tog dem och skeppade över dem till Irak där de delades ut. Hundratusentals!

  Och symboliskt: Man VET att minst 11 små barn har flugits härs och tvärs över världen och försvunnit (sågs sist i fångläger i Etiopien tillsammans med sina mödrar) därför att amerikanerna ville ha tag i deras fäder. (enligt dokumentärer som sändes på SVT!

  Höga tankar du har om amerikanerna. Och det gläder mig. Någon ska väl vara optimist här i världen!

  Jag kan inte hebreiska. Med att saken diskuterats, driftats och skrivits om på arabiska och hebreiska, blir mina marginaler ganska små, om jag säger så! Jag citerar på språk som jag behärskar.

  Al-Khaleej är den största och mest ansedda tidningen i Gulfstaterna! Al-Quds är den största och mest ansedda palestinska tidningen i Palestina och kommer ut i Jerusalem.

  Jag förstår att det inte har lika hög status som hebreiska tidningar i era ögon, men tro mig, de som skriver där är hyggliga människor som inte ägnar sig åt propaganda och lögner!

 15. Jösses vilket humör Mona!

  Det har inte alls med statusen på vare sig arabiska eller israeliska tidningar att göra. Det är bara så enkelt att – om Israel skulle använda 11000 palestinier som mänskliga sköldar i en invasion av Gaza så skulle väldssamfundet få SPADER av ilska.

  Det är så mycket konventionsbrott att vem som helst skulle börja tala om mycket dramatiska militära åtgärder mot Israel.

  Inte bojkott, eller diplomatiska protester.

 16. Jag blir på dåligt humör när jag märker vilka höga tankar ni har om den politik som västvärlden för i mellanöstern!

  Det är redan idag så mycket konventionsbrott! 1.5 miljoner människor lider brist på allt i historiens största koncentrationsläger!!! Vem av er ligger sömnlös för det?

  Jag vet inte ens om jag kan tar er på allvar längre. Ni kliar varandras moraliska ryggar och har svårt att se skogen för alla träd! Nu går jag och ägnar mig åt något annat som inte gör mig på så dåligt humör!

 17. Mona: ”Jag blir på dåligt humör när jag märker vilka höga tankar ni har om den politik som västvärlden för i mellanöstern…

  …Ni kliar varandras moraliska ryggar och har svårt att se skogen för alla träd! Nu går jag och ägnar mig åt något annat som inte gör mig på så dåligt humör!”

  Så nu har jag höga tankar om EU, USA, Sverige, Arabvärlden och alla länder? Ptja, det kanske är en bra idé att du ägnar dig åt något annat en stund. En promenad skulle jag rekommendera. På ett par mil eller så… :-)

 18. Helt kort (men mycket ursinnigt) kan man gott säga att det inte finns en enda ond gärning som israelerna inte skulle kunna göra mot det folk man stängt in bakom murar, palestinierna i Gaza och på Västbanken.
  Nu senast stoppas mat- och medicintransporter till Gazaborna, som nu närapå håller på att duka under.
  Vad gör Röda Korset? Jag tänker på barnen och deras lidande, både fysiskt och psykiskt. Vad kan inte hända med en hel generation som upplevt så mycken destruktion och lidande under sin barndom!

  Nättidningen al Jazeera skriver:

  ”Special security forces have been deployed in and around Jaffa’s streets and port in order to stop a ship carrying medical and food supplies reaching Gaza.

  Elias Karram, Al Jazeera’s correspondent in Jaffa, said on Sunday that the ship had been prevented from docking at the small city port where it was due to pick up supplies before sailing on to the Gaza Strip.

  Maritime police boarded the boat before it could anchor and collect supplies…”

 19. Mona! Dessutom finns det all anledning att förmoda att den typen av skriverier i israeliska tidningar är en medveten desinformation. Det är ett led i en psykologisk krigföring som ska underlätta den israeliska politiken och möjligen skrämma bort palestinier.

  Det är meningen att alla palestinier ska bli förfärade. Dessutom kan du räkna med att ett större antal högerextrema sionister sitter och ler så att käken håller på att gå ur led. Se, där är en till som nappar på kroken, tänker de.

  Jag gör det inte för jag inser var världsopinionen skulle säga. Det hajjar israelerna oxo.

 20. Mona, lugna ner dig. Jag förstår att du är upprörd och arg, men rikta den inte åt fel håll. Jinge är så palestinsk man kan bli. Det enda som saknas är en lite större näsa och lite humus på hans matbord hemma i Haninge.

  För övrigt tror jag faktiskt på dig.

 21. Mona, du måste förstå att det inte funker – vare sig för dig eller mig – att gå i polemik med Israels vänner om man inte är ordentligt påläst. Att referera till ditt \

 22. Mona, du måste förstå att det inte funker – vare sig för dig eller mig – att gå i polemik med Israels vänner om man inte är ordentligt påläst. Att referera till ditt ’nick’ har i den sammanhangen inte ens underhållningsvärde. Men med namnet i hand går det att ta reda på vad som händt, förberade sig och gissa vilka motargument man evt kommer att få höra. Här från http://www.digitaljournal.com/article/262856 :


  Gaza – Ma’an – The use of Hamas and Islamic Jihad prisoners as human shields protecting Israeli targets will precipitate the use of long-range shells reaching deep into Israel, said a statement by the Al-Quds Brigades on Monday.

  The Brigades, the military wing of Islamic Jihad, were responding to a statement made earlier this week by Member of the Knesset (MK) with the center-right Likud party Gilad Arden who was quoted in the Israeli daily paper Maariv calling for the use of Islamic Jihad and Hamas prisoners as human shields to protect Israeli sites from projectile attacks.

  Arden was responding to the reports of eight injured Israeli soldiers on Friday after several projectiles were launched from the Gaza Strip.

  Och som även Jinge mycket riktigt konstaterar: Palestinian MK Ahmad Tibi reacted with shock and outrage at the suggestion, saying it would lay the grounds for new war crimes charges.

 23. Jinge!

  Det är meningen att palestinierna ska bli förfärade? Mer än vi blir varje dag? I 60 år?

  Du kanske inte blir förfärad varje dag, eller förbannad, men det här är vardagsmat för palestinier och araber som tittar på tiotals satellittevekanaler och ser DAGLIGEN brottsoffer för ohyggligheter som du inte nås av. Vad kan israelerna göra som de inte hittills gjort? Fängsla ett helt folk? Det har de redan gjort! Ta över Jerusalem helt och hållet? Det är redan gjort! Massmörda genom utsvältning? Det är redan gjort! Begå massakrer? döda tiotals civila för att komma åt en enda kille? Det är redan gjort! Tortera fångar? Det är redan gjort!

  För ett par veckor sedan berättade en palestinsk medelålders kvinna om hur man försökte tvinga hennes far att ligga med henne i israeliskt fängelse redan på 1970-talet. Hur hon släpades naken och utsattes för sexuell förnedring för att bryta ner palestinska manliga fångars psyken…

  Jag vet fan inte vad du talar om, men det finns iget som inte redan är gjort, till och med massakrer som kostat tusentals människors liv. Inte ens flera miljoner klusterbomber över Libanon har medfört någon som helst uppmärksamhet i omvärlden…

  Sov gott!

 24. En medlem i likud partiet vid namn Vilani föreslog att använda fångar från Hamas och Jihad rörelsen till mänskliga sköldar för att skydda bosättningrna från Hamas raketer
  En medlem till från samma parti vid namn Gilad Erdan föreslog att bygga ett särskilt fängelse för fångarna från Hamas och Jihad som ska placeras mitt emellan Gaza och bosättningarna och på det sättet kommer de att få raketerna över sig och dör

 25. Mona, du får inte missförstå! Här finns vänner…
  Jinges blog är den bästa i Sverige, när det gäller att belysa palestiniernas orimliga situation.
  Vad jag har förstått är det just palestiniernas svåra sak Jinge vill ta upp i dagern och påvisa vad israel kontinuerligt gör mot ett hjälplöst folk. Vars land de mer eller mindre stulit och byggt en rasistisk regim uppå.

  Som jag sagt tidigare, vi vet att det inte finns någon gräns som inte den israeliska låtsasdemokratin kan utföra mot ett nästa totalt hjälplöst folk.
  Det är så ohyggligt att man ibland fullkomligt tappar andan och börjar hyperventilera av avsmak och frustration,

 26. Palestinier, menar du Matan Vilnai från Labor/Avoda?

  Eller vänta ett ögonblick, du skriver medlem och inte MK … Tjah du, då finns det väldigt gott om virrpannor att välja på :-D

 27. ”11000 palestinska fångarna som mänskliga skölder”
  Jag tror att både Mona o Jinge har rätt, skulle inte förvåna mig ifall Israel ta med sig palestinska fångar varje gång de ska in och ”rensa” inne i Gaza, de har ju 11000 att välja på och ”desponera”! Och då skulle varken, Mona, Jinge eller ”the marines”(officiellt) få reda på det!!!
  Det är nog det de syftar på, de skulle nog aldrig ställa alla 11000 på en rad och gå in med de!!

 28. hej ,jag är förrvirad,

  varför är palestinier teroriststämplade och inte judarna, När det är judarna som efter andravärldskriget flydde från sina hemländer i europa för att bilda en en stat som idag heter israel, man glömmer ofta att den mark som de europeiska judarna flydde till(palestina) redan var bebodd, och vem som var först med att andvända sig av trorist aktioner.

  om någon öppnade min dörr utan att knacka och fråga om lov att få komma inn skulle jag bli arg.

  ennu värre skulle de varit om någon öppnade min dörr och drog ut mig från min lägenhet,

  skulle jag då hämnas ??