Gunnar Hökmark skräpar ner


[column width=”49%” padding=”2%”]
Häromdagen när jag tog en promenad här i Haninge så hittade jag affischen här i centrum, Gunnar Hökmarks valaffisch inför EU-valet, nu nedsmutsad omgiven av fimpar. Han skräpar ner här i kommunen likväl som han gör i den svenska politiken samt i EU. Han gör det eftersom han aktivt torpederar och krypskjuter mot den svenska yttrande- och tryckfriheten, något som också journalistförbundets ordförande skrev i SvD för ett tag sedan.

Jag tror att jag tidigare har tipsat om Dror Feilers artikel i Aftonbladet, en artikel som publicerats i tidningens kulturdel, den del som Hökmark så starkt fördömt. Jag citerar Dror istället för att skriva något om städning och renhållning i den borgerligt styrda kommun jag själv bor i, bilden talar för sig själv.

Dror Feiler i AB: ”Nu när röster i Israel höjs för att inskränka yttrandefriheten för alla som anses ”smutskasta” Israel som till exempel den israeliske akademikern Dr Neve Gordon som i L A Times (20 augusti) skriver att Israel uppfyller alla kriterier för en apartheidstat eftersom vissa lagar ger judar fördelar och diskriminerar palestinier. Sverige bör värna yttrandefriheten och inte anamma den israeliska regeringens godtyckliga synsätt på pressfrihet och demokrati.

Men det betydligt hårdare israeliska debattklimatet har sipprat in i vårt land bland opinionsbildare som Gunnar Hökmark, som gärna hjälper Israel att utan inblandning fortsätta med sina folkrättsbrott. Därför kommer varje försök som skakar om Israels självbild att bli måltavla för oseriösa påhopp och ogrundade anklagelser om antisemitism.”

Att Israel inte tillämpar samma rättigheter och skyldig-
heter för landets palestinier som för den judiska befolkningen är välkänt. Själv fick jag en riktig aha-upplevelse när jag läste Susan Nathans bok om Israel, något som sedan upprepas varje gång jag läser en bok om landet. Igår berättade STV i en nyhetssändning om bosättningarna som fortfarande byggs ut, senaste löftet om motsatsen var väl i Annapolisöverens-
kommelsen.

Idag tjänar dessa fortsatta utbyggnader två syften. Det första är att bevisa för omvärlden att Israel verkligen är en ockupationsmakt som bedriver etnisk rensning på riktigt. Det

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Gunnar Hökmark

andra är förstås att det nu framstår som helt klart att den amerikanska presidenten Barack Obama har just de egen-
skaper som börjar gå upp för alltfler både i USA och i resten av världen. Det är mycket snack men ingen verkstad. Det borde rimligen innebära att folk runt planeten samlade ihop sig för att protestera mot landet, men det är tveksamt om något i den vägen sker.

Jag tycker att det verkar som om världsopinionen helt har gett upp inför Israels ständiga brott mot Genèvekonventionen, FN:s alla resolutioner, ständiga krigsförbrytelser och riktade mord mot civila kvinnor, barn och män i Palestina. Vi har fått lära oss att man kan använda Förintelsen som vapen mot dem som kritiserar landets folk och regering, nu finns krafter som verkar för att palestinska barn ska lära sig om förintelsen i skolan så att de förstår varför Israel skjuter prick på dem med fosforgranater. Och varför världen ger Israel denna rätt.

dror feiler
[/column]
intressant Andra om: , , , , , , , , , , , ab12 dn1 gp svd1 hd t


8 svar till “Gunnar Hökmark skräpar ner”

 1. Snyggt att i en bisats ge de borgerliga i Haninge en känga också. Du kunde bara inte låta bli väl? :-)

 2. Man kan säga att bosättarpolitiken på Västbanken har gått in i en ny fas. Igår dömde en israelisk domstol till bosättarnas fördel i en bisarr sak. De, alltså bosättarna, hade krävt rivningen av 50 hus i två palestinska byar. Och de får nu alltså som de vill. Israeliska domstolar dömer om rivningen av palestinska hus som bosättarna retar sig på. När man samtidigt läser att andra bosättarhorder tände eld på en annan bys åkrar, att militären fångade in ett tiotal palestinier, och att en ny tunnel upptäcktes igår mellan Silwan och al-Aqsamoskén, är apartheidfasen redan är över för Israels del. Det som israelerna gör med palestinierna idag är inte apartheid utan något betydligt värre.

  • Det som israelerna gör med palestinierna idag är inte apartheid utan något betydligt värre.

   Ja, och världen tiger.

 3. Jag kan inte se det som något annat än en i stort sett långsam förintelse av ett folk. Hur många palestinier som kommer att avlida av svält, köld och törst under vintern vågar jag inte tänka på. Nästan ingenting har byggts upp efter det senaste israeliska kriget, då man mördade mer än 400 barn. Många med hjälp av vit fosfor.
  Skolorna och andra byggnader har inga fönster och dörrar – och man har inga böcker, inga pennor til undervisningen. Det är brist på praktiskt taget allt. Från levbart liv till mat och rent vatten.
  Att inte Hökmark reagerar på rätt sätt, tyder bara på brister i personligheten. Känslokyla.

 4. Här skriver man om två av husen men enligt massmedia igår är det fråga om mellan femtio och sextio hus så nya ”domar” av så kallade israeliska domstolar är att vänta.

  http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=105796&sectionid=351020202

  In Wednesday’s decision, the High Court quoted statistics presented by the state
  according to which the civil administration has issued 50 demolition orders
  against illegal construction in Sauya since 1996, but has only executed three of
  them. In Yatma, the civil administration has demolished 10 illegal houses since
  1986 and has issued demolition orders against 30 others.
  http://groups.yahoo.com/group/TheTruthAboutIsrael/message/28753

 5. Det enda som förmodligen kommer att hända är att det ges ut ännu ett par böcker och filmer som ingående skildrar judarnas lidande under förintelsen, det brukar vara ganska bra tajming på den utgivningen. Börjar det hetta till för mycket så kommer ny böcker och filmer i ämnet som brev på posten.