GUD ska rädda Volvo


Jag brukar dagligen läsa Pingströrelsens tidning Dagen på nätet. I början reagerade jag ofta för dess okritiska inställning till Israel, men jag tycker att de numera ger sina läsare en mer balanserad rapportering, även om det fortfarande finns en del att önska. Jag har ännu inte sett någon artikel om stödkonserten i Storkyrkan på måndag för de fängslade palestinska barnen, ett tillfälle där bland andra Lennart Koskinen ska tala. Men det kanske kommer en sådan artikel.

Däremot hittade jag en artikel där de ska försöka engagera Gud i arbetet med att rädda Volvo, jag citerar en del av texten nedan.

Dagen: ”I kväll hålls en förbönsgudstjänst i Kyrkhults kyrka i Blekinge för de Volvoanställda som drabbats av varsel. Det handlar främst om Volvo i Olofström, där 460 anställda hittills varslats om uppsägning…

…Pär-Magnus Möller säger att han tror att Gud förmår gripa in i situationen i Olofström. – Men det är inte säkert att han vill. Vi förstår inte alltid Guds vägar, men han svarar alltid på våra böner och gör det som är bäst för oss.”

Personligen så vet jag att Gud inte kommer att hjälpa Volvo. Men det beror inte på ovilja utan snarare det faktum att hon inte finns. Men jag rekommenderar ändå besökarna här att läsa Dagen lite då och då, det är bitvis en mycket intressant tidning faktiskt.

it AB1 DN1 CS HD SDS SvD

Andra om: , , , , , , , , , ,
[tags]Dagen, Volvo, Gud, Marknaden, Finanskrisen, Religion, Pingstkyrkan, Israel, Mellanöstern, Palestina, Politik[/tags]


34 svar till “GUD ska rädda Volvo”

 1. Angående Gud så tycker hon inte heller om att vi mördar hennes skapelser – älgar, igelkottar och daggmaskar – med våra bilar.

  Men om Volvo överväger ett system där massakern av Guds skapelser undviks är hon beredd att ompröva sitt beslut.

  (Uppgiften kommer från en trovärdig källa)

 2. Oavsett om GUD finns eller ej så är det en HAN. En hane alltså! En Fader!

  I övrigt är det ganska fritt fram att häda. På domens dag får vederbörande stå till svars.

  Naturligtvis struntar GUD fullständigt i Volvos eller andra företags fortlevnad…

 3. Du menar att vi ska stå inför gud moder på den yttersta dagen. Det var intressant. Vad har du för källa, har du en url?

  Jag har stor fördragsamhet med religiösa av alla sorter, men ska man påstå saker om ett fiktivt sagoväsen så vill jag gärna veta vilken urkund man utgår ifrån. Bibeln är som bekant en konstruktion som utgår ifrån en massa gamla sagor och sägner, dessutom är dess innehåll minst sagt omtvistat.

  Funnes det NÅGOT bevis på en gudomlig handling, ja då skulle jag möjligen bli mindre kritisk. I nuläget finns bara bevis på att det INTE finns något sagoväsen som styr och ställer. Du läste väl vad pingstpastorn sade till Dagen?

  Det är inte säkert att gud VILL rädda Volvo.

  Det enda jag vet säkert är att gud inte VILL ställa mig till svars på den yttersta dagen. Vaddå, skulle hon skälla på en död gubbe menar du??

 4. Jag tror inte att Gud kommer att rädda Volvo eller något annat företag. Men för de som blir arbetslösa och tror på Gud kan det vara en tröst om de tror att han/hon kommer att hjälpa dem på något sätt. Man skall inte se ned på människor som tror på något högre väsen för även ifall det inte finns något högre väsen så kan bara tron på att det finns försätta berg.

  /Micke W

 5. ”Gud” kan absolut vara en tröst för de religiösa. Jag har alltid varit avundsjuk på troende för detta. Man märker ofta på riktigt fromma hur tillfreds de är med tillvaron för att hon ser dem hela tiden.

  Oavsett religion.

 6. Förstår ni inte?

  Det är Volvo som är Gud!

  Detta är begynnelsen på Yttersta Domen.

  Åtminstone i Göteborg…

 7. Jag tror det var Linda Skugge som hädade första gången genom att påstå att Gud (obs. stor bokstav) var en kvinna.

  För det första så lyssnar jag inte på vad hon tycker eftersom hon är en ointressant person.

  För det andra så är det väl typiskt svenskt och PK-feministiskt att påstå något sådant.

  För det tredje så är bibeln ganska tydlig på den punkten:

  Gud är en fader!

  Med tillägget: Jag tillhör dem som tror att Gud inte ingriper i skapelsen. Tyvärr har jag glömt bort vad den grupperingen kallas…

 8. ”Det enda jag vet säkert är att gud inte VILL ställa mig till svars på den yttersta dagen. Vaddå, skulle hon skälla på en död gubbe menar du??”

  Hur vet du det, pratar du med honom?

  Givetvis finns rättvisa för alla gärningar begågna under en livstid, såväl onda som goda men det är inte den döda och förruttnade materian som får ta lärdom, utan det som upprätthåller den.

  När du går och lägger dig ikväll och somnar tar anden ledigt en stund från denna tyngande börda…

 9. Jag fordrar inte att nagon som inte ar fralst, och inte laser Guds Ord (Bibeln) ska forsta den makt som finns i bon. Svaret kanske inte alltid blir vad vi vantar oss, men Gud VET vad HAN gor. Jag tackar Gud for en prast som vet vad det ar fragan om och inte ar radd for att sta upp for sanningen, det behovs fler av den kalibern. Till honom vill jag saga; ”Ge inte upp, Gud hor din bon, forbliv stark i Herren och i HANS valdiga kraft.”

 10. Ahlgrens bilar är det enda som blir kvar i Sverige.

  Titta bara på hur GM och Ford sjunker på amerikanska börsen. De kommer att tvingas göra sig av med Volvo och Saab…

 11. Gud är en fader …

  Äsch, ni får allt läsa på lite mer. Det är Fadern, Sonen och Den Heliga Anden!

  Ett litet kollektiv altså, där kön är obestämt för åtminstone 33% av populationen.

 12. Gud är väl Marknaden nu för tiden? Så att be till Gud är väl att tillbe marknaden och tvärt om?

 13. Nån som minns Volvo-Renault affären? I media framställdes Sören Gyll som nationens frälsare när han under kuppartade former stoppade fusionen! Därefter styckades koncernen upp (medicin fastigheter m.m.). Alla sk experter ansåg det vara en klok strategi (man skulle satsa på kärnverksamheten…). När Sörens kompisar köpt delarna sålde man resten till Ford! Inga protester?! Tvärtom, med Ford som huvudägare garanterades Volvos framtid som framgångsrik fordonstillverkare….!

  Vet inte om Gud finns. Men om så är fallet, kanske hon anser att bara bränslesnåla och miljövänliga bilar ska finnas!

 14. Att Gud finns behöver ingen tvivla på. Och självklart hör Han även böner för företag i kris, såsom Volvo och Han vill inte att människor skall gå sysslolösa. När han skapade människan i Edens lustgård så gav Gud människan ett arbete. Jag kan inte bevisa detta jag skriver, men jag är personligt övertygad och ingen kan motbevisa det.

 15. Vi behöver inte tvivla på guds existens, skriver Pedro – men vi gör det ändå. I högsta grad!
  Sagor ska placeras bland – sagor.

 16. Fast Sarah.. Så länge det inte skadar någon så kan de ju få hålla fast vid sina stenålderssagor. Det är först då de missbrukar dessa vanföreställningar för att sätta sig på andra som man måste göra något åt saken.

  Mer än halva planeten styrs av liknande idioter, men vi här i Sverige har inte så ont av dem eftersom det bara Pedro och en handfull till som drabbats av dessa vidskepelser.

 17. Fast Jinge, jag tycker om man ser bakåt, att risken för att sagobröderna och systrarna med makt alltid sätter sig på andra är överhängande. Bush och anhanget, den kristna högern i Amerika är det tydligaste exemplet vi har just nu. Man är t.o.m så galen att man mördar som
  försvar för livet hos ofödda…
  Men det är kanske det som behövs för att tro, inkonsekvens?

 18. Jinge – Vilka fördomar! Jag trodde du var ”tolerant”? 2 miljarder kristna kan inte ha fel. Om du ser på en karta över Sverige där företagande/entreprenörskap har starka fästen och sedan jämför detta med en karta över där evangelisk kristendom är eller har varit stark, så kommer du finna att dessa två kartor ofta stämmer överrens. Dessa ”sagor” har i alla fall fört med sig en del positiva saker, eller? Och hur kommer det sig att det är i kristna (eller åtminstone före detta kristna) länder där demokratin har vuxit sig stark? Viken dum idioti, oavsett om den är sann eller ej! Kristna värderingar betonar arbete, eget ansvar, familjesammanhållning, den fria viljan, respekten för individen och kärleken till nästan mm. Skulle inflytandet från dessa ”sagor” vara negativ?

 19. @ Pedro

  … häxbränning, korståg, kolonialism, Georg Bush & Palin, förbud mot preventiv medel (ökad spridning av Hiv)…..

  OBS: Jag respekterar kristna, muslimer etc. och är själv inte ateist, men när du talar om tolerans och kristna värderingar har du uppenbarligen inte varit uppmärksam på historielektionerna. Kanske är du ironisk? Det är inte jag!

 20. Arebir – Häxbränning har inte det minsta med Jesu budskap att göra. Vad sa Jesus till äktenskapsbryterskan som skulle stenas av de religiösa? ”Inte heller jag dömer dig, gå och synda inte mer”.
  De finns ingen uppmaning från Jesus att starta några korståg, däremot dog Han på korset för alla människor. Kan det vara så att människor utnyttjat det kristna budskapet och bibeln för att uppnå sina egna syften?

 21. Arebir,varför ska man respektera kristna? De förtjänar väl inte mer respekt än någon annan.

 22. @ Christer W

  ”….varför ska man respektera kristna? De förtjänar väl inte mer respekt än någon annan.”

  Grundtanken bör väl vara att alla (oavsett om de är religiösa eller inte) förtjänar respekt – så länge de inte skadar någon annan.
  Låter som en klyscha men det är ändå en bra princip att utgå ifrån.

 23. Arebir, problemet med en del av dem är att de kräver att de ska respekteras för att de är kristna (eller någon annan religion), inte för hur de är som människa.

 24. Jag har då inte lust att respektera ett bigott beteende och dubbelmoral – eller tron på uråldriga patriarkala sagor med ”budskap.”. Säkert finns en och annan moraliskt oantastlig människa bland de religiösa – men jag är övertygad om att etik finns i samma grad hos ateister och icketroende. Det är inte ”finare” och mera moraliskt att ha en gudstro än att inte ha någon!

 25. @ Christer W

  Problem uppstår då religiösa börjar tala om för andra hur de ska leva! Därför är det också viktigt att att religion och politik hålls separerade!

  Så länge religiösa inte besvärar mig så ser jag ingen anledning att inte visa samma respekt mot dom som mot andra! Tolerans handlar också om att respektera individer oavsett vilken tro de har.

 26. Arebir, vad säger du då om KD? Du skriver ju att det är viktigt att politik och religion hålls åtskilda.

 27. ”Problem uppstår då religiösa börjar tala om för andra hur de ska leva! Därför är det också viktigt att att religion och politik hålls separerade!” -Arebir

  Kan bli precis lika mycket problem när vem som helst skall tala om för andra hur dom skall leva.. Bara för att någon råkar vara ateist och ha värderingar och åsikter som inte inkluderar en Gudstro ger det ju han inte större rätt att ptåvinga andra dessa..

  Men grejen är att nästan ALLA med en ideologi som dom tror på försöker ”påtvinga” den dvs få andra att tycka likadant eller åtminstone leva efter deras teser.. Och personligen skulle jag snarare bli förbannad om Moderaterna eller SD dök upp vid min dörr och försökte konvertera mig, men inte om det var tex Jehovas vittnen.

  Men I en demokrati får alla komma till tals, och om man inte gillar deras åsikter, ideologi, tro whatever – rösta inte på dom och/eller motarbeta dom politiskt. Bara att gilla läget eller flytta till Kina. :P

 28. @ Christer W

  Demokrati är inget perfekt system! Men vi får ”gilla läget” som G-Town skriver. För övrigt hoppas jag att de åker ur riksdagen.

  Betydligt allvarligare är det med Påvens inflytande som är exempel på ett odemokratiskt perverst yttrande av religiös makt. Andra olyckliga exempel är Bush och Palins sammanblandning av religion och politik.

 29. Arebir, när du skrev att politik och religion bör hållas åtskilda ställde jag mig frågan, är kristendomen en politisk rörelse.
  Nästa fråga blev är religioner politiska rörelser.
  Och visst är dom det, politiska rörelser, och de har en dagordning som avser att förändra samhället.
  Men det är kanske dags att vi vågar se dem som de verkligen är.