Globaliseringen orsak till svinpandemin


Allt fler känner idag obehag inför den pandemi som nu är på väg att bryta ut i en fart som närmast beskrivs som explosionsartad. Fast visst, det finns folk som hävdar att de inte ska vaccinera sig, andra i sin tur som säger att den är lika lindrig som en vanlig influensa. Men de sistnämnda har ingen vettig förklaring till varför den fått etiketten pandemi, något som inte har skett under de senaste fyrtio åren.


Vi har alla hört talas om Digerdöden
, Pesten och Spanska sjukan. Att det var pandemier är det ingen som tvivlar på, men dagens situation är på ett sätt farligare. Farligheten är dess snabba spridning. Den kan medföra att sjukvårdsresurserna slås ut helt, i Sverige kan det bli så att endast någon procent kan få hjälp med respirator om det behövs. Det blir helt enkelt en omöjlighet om en halv miljon eller fler människor insjuknar samtidigt. Dessutom ska man vara klar över att influensan även drabbar sjukvårdspersonal vilket får konsekvenser för samtliga som kan behöva vård.

Läser man bloggar så får man ett intryck av att det som i första hand avhandlas är huruvida denna pandemi är farlig eller inte. Ämne nummer två är vad det egentligen är för virus och hur det kommit ut eller skapats. Somliga hävdar föga överraskande att det är ett virus som är på rymmen från ett laboratorium, andra hävdar att det har fått hjälp att rymma av en penningsugen läkemedelsindustri. Själv vet jag inte alls, men det är skojigt att läsa diverse konspirationsteorier, något som även tidningarna tycks ha upptäckt.

Digerdöden, Pesten och Spanska sjukan hade det gemensamt att de spreds när de allmänna kommunikationerna var väsentligt sämre än idag. Att byta kontinent tog minst 4-5 veckor. Dessutom var det vi kallar sjukvård en mer eller mindre obefintlig företeelse, i alla fall före Spanska sjukan. Idag åker vi kors och tvärs över planeten i en hisnande fart och i en ständigt ökande omfattning. Hur många amerikaner som befinner sig i Sverige idag vet jag inte, men de är säkert tusentals som är här som turister eller i affärer. Samma sak är det med kineser, brasilianare, afrikaner, indonesier och alla andra nationaliteter. Samtidigt är tiotusentals svenskar i deras och andras länder.

Det betyder givetvis att luftburna virus kan sprida sig enormt snabbt över planeten, och vi har alla läst i tidningarna hur en passagerare på ett flygplan smittat andra ombord på planet. Nu har vissa flygbolag börjat kräva läkarintyg från passagerare som vill flyga med dem, intyg på att de inte har svininfluensa.

h1n1
Ett glatt litet H1N1-virus som får hjälp att spridas…

Nu kommer världen drabbas hårt av en global pandemi, hur hårt är det ingen som vet i skrivande stund. Det enda vi kan vara säkra på är att det kommer fler pandemier i framtiden. Vi kommer inte att sluta resa, och resorna kommer inte att gå långsammare. Därför är det viktigt för vår nationella säkerhet att vi har en lika omfattande som kvalificerad virologisk forskning och att vi har resurser att själva tillverka det vaccin som vi kan behöva. Om vi slår oss ihop med grannländerna så kan vi få bägge dessa saker till rena rabattpriset. I vart fall om folk är kloka nog att byta ut regering i nästa val till Riksdagen.

Under Strecket:
————————–
De borgerliga partierna kom före valet överens med (S), (V) och (MP) om att bygga en vaccinfabrik som budgeterades till en miljard. Men så vann de valet och valde då istället att satsa pengarna på att ta bort bl.a. fastighetsskatt och förmögenhetsskatt. Att satsa pengar på något som kommer hela befolkningen till del kändes uppenbarligen inte aktuellt då längre…

reklam

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , svd12345 ab1234 dn123456 ex12 dbl12 Svensson Alliansfritt Dagens konflikt Jonas Luklofling Vänstervrid Annarkia Alltiallon KAS t

[tags]Svininfluensan, H1N1, Pandemi, Globaliseringen, Högerregeringen, Reinfeldt, Val 2010, WHO, Vaccinfabrik, Virus, Spanska sjukan, Digerdöden, Pesten, Politik[/tags]


19 svar till “Globaliseringen orsak till svinpandemin”

 1. Det är sant att globaliseringen är en utomordentligt försvårande omständighet. Men eftersom det inte är troligt att vi kommer att företa kontinentala resor med segelfartyg så måste nog praktiskt taget varje land bygga upp sin egen forskning och produktionskapacitet. Att borgarna valde att hoppa av överenskommelsen med sossarna berodde på att de hellre ger pengarna till de rika. Det syns nu också när folk ska få betala vaccinet ur egen plånbok. Det blir de med pengar som har råd, en familj på fem personer kommer att tvingas avstå ifall inte någon i familjen är höginkomsttagare.

  Typisk högerpolitik alltså.

 2. Kan man tro på att läkemedelsindustrin skulle tillåta konkurrens från en statlig vaccinfabrik? Knappast.
  De har ju lobbat in konkurrensregler i EU som troligen gör projektet omöjligt. Även om det gick att starta en egen vaccinfabrik så blir den inte oberoenda av forskarna som om de är statligt anställda forskare får köpas över, inklusive deras forskningsresultat vilka är undantagna i patenträtten och tillhör inte arbetsgivaren så som i privata företag.

  Hur ska vi kunna lita på en läkemedelsindusri vars enda skyldighet är att skapa vinster till sina aktieägare?
  Vad blir deras utdelning om människor är friska?

  I Polen åtalas nu ansvariga för att ha testat vaccin på hemlösa vilket avslöjades när man undrade varför nästan tre gånger så många hemlösa dog än vad som är normalt. ( http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14411 )

  Det är något mycket sjukt med läkemedelsbranschen.

 3. Konspirationsteorier har funnits så länge det funnits konspirationer, ingen rök utan eld.

  Att många inte tror att detta dykt upp från ingenstans har kanske att göra med att de inte litar på sina regimers blåögda oskyldighet. €U kan t.ex inte beskyllas för att alltid agera utifrån medborgarnas bästa, snarare tvärtom och snarare till storpotätens fördel. Detsamma gäller i ännu högre grad USA vars politik i praktiken alltid drabbar €U varför misstänksamhet och avvaktande kan vara en sund inställning.

 4. Den bästa texten jag hittat hittills om den aktuella situationen kring svininfluensan och det kommande vaccinet är denna:

  FLU IS NOT THE BIGGEST DANGER …… IT’S THE VACCINE:

  http://xxxxx

 5. ”Nu har vissa flygbolag börjat kräva läkarintyg från passagerare som vill flyga med dem, intyg på att de inte har svininfluensa.”

  Jassåå??

  Sanningen är att inga… utan vissa bolag har börjat skanna folk så att de som uppvisar högre kroppstemperatur (=> sannolikt smittade med svininfluensan) ska kunna selekteras ut och förbjudas gå ombord. Men det kallas inte för ’läkarintyg’ eller hur?

  • Victor: vissa bolag har börjat skanna folk så att de som uppvisar högre kroppstemperatur (=> sannolikt smittade med svininfluensan) ska kunna selekteras ut och förbjudas gå ombord. Men det kallas inte för ‘läkarintyg’ eller hur?

   Har de högre temp så måste de skaffa läkarintyg innan de kliver på.

 6. Ja byt regering ! Så slipper vi bildade människor med eftergymnasial utbildning usch! Tacka vet jag sossarna vars finansminister har IG i matte och 90% av övriga ministrar saknar all form av eftergymnasial utbildning.

  De har vett nog att återinföra statligt monopol på järnvägar, televerk å post så slipper vi all form av otäck konkurrens som leder till utveckling och framsteg. Sen förstatligar vi resten av Sverige så att folket slipper ta ställning till saker o ting. Annektera alla gårdar över en hektar och gör det till betesmark.

  Bröd och vin åt folket ! Fritt vaccin! Hurra !

  Enligt SCB tjänar en grovarbetare i Sverige i snitt 21.800 kr. Om man läser till civilingenjor i teknisk fysik (ca 250 timmars pluggjobb per månad i fem år) och sedan lyckas bli doktorand i säg elementarpartikelfysik så jobbar du i fyra år med din forskning plus avhandling och får 9000 i månaden för detta. Där min vän har du den enda verkliga löneojämställdhetsklyfteorättvisa som finns.

  Länge leve utbildning och hederlighet!

 7. Ett mojligt medel mot svininflu…kan vara: Hydrogen Peroxide 3% koncentration.

  Anvand en tom nassprayflaska, fyll den med 3%-ig hydrogen peroxide. Spraya misten in i munnen, andas in djupt sa misten gar ner i lungorna, pumpa en eller tva ggr.

  Hydrogen peroxide har visat sig att doda viruses, och det ar nagot pharmaseuticals aldrig vill ni ska veta. Hydrogen peroxide finns latt tillganglig i alla drugstores for ett mycket billigt pris.

  Varning: Drick det aldrig! Det ar inte bra for er…

  OBS: Finns viruset redan i blodet sa fungerar det inte.

  Det finns ocksa 35%-g Food Grade Hydrogen Peroxide som maste bli blandad med vatten ner till 3% innan det inandas..

  Jag ar Diabetic sa jag kommer att vaccinera mig och ha en flaska hydrogen peroxide tillganglig…

  Vill ni ha kalla – googla pa Earth Clinic…

 8. Sveire #10,

  Ditt inlägg visar än en gång vikten av att skilja på bildning och utbildning.

  ————

  sandbuzz #13, rekommenderar inhalation av Cyklon B!!!
  Det är ju beprövat och effektivt men lär ha svåra biverkningar ;-)

 9. om du inte vill att jag länkar kan jag klistra in en del från mitt inlägg istället… Så får folk göra sin egen research…

  Innehåll svininfluensa-vaccin:

  Skvalen (10,6 mg)
  DL alfa tokoferol (11,86 mg)
  Polysorbat80 (4,85 mg)
  Stammar odlade i ägg

  Hjälpämnen:
  Polysorbat 80
  Octoxynol-10
  Tiomersal
  Natriumklorid
  Dinatriumvätefosfat
  Kaliumvätefosfat
  Kaliumklorid
  Emulsion:
  Natriumklorid
  Dinatriumvätefosfat
  Kaliumdivätefosfat
  Kaliumklorid

  MVH
  ”konspirationer och sanningar”

 10. En artikel från VG i Norge berättar att vaccinet innehåller tiomersal, med andra ord kvicksilver, detta ger bland annat utvecklingsskador hos barn. Kvicksilver är inte bra för den känsliga hjärnan ens på vuxna, man kan få alla möjliga neurologiska skador av denna tungmetall..

  Influensavaksinen inneholder kvikksølv
  http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=564429

  Men vad vet jag, jag tror ju inte att Oswald sköt JFK, men det tror ju inte heller Oliver Stone så…