Global Intifada eller organiserad brottslighet?


Som många redan noterat så har tre brandattentat drabbat livsmedelsbutiker i Södertälje. Fram tills nu så har uppgifterna om misstänkta varit obefintliga, men Aftonbladet uppger nu att en grupp som kallar sig Global Intifada är misstänkt.

AB: ”Två större butiksbränder härjade i natt i Södertälje. Enligt uppgift startades de genom tidsinställda brandbomber bland chipsen. Säpo är inkopplat för att utreda mordbränderna – och misstänker ett vänsterextremistiskt nätverk… …Det vänsterextrema nätverket Global Intifada kopplas till bränderna. De har skickat ut hotfulla brev där de uppviglar till brandattentat mot butiker som säljer varor från USA. De har i veckan satt upp affischer med samma budskap, enligt Benny Larsson, kommissarie vid säkerhetspolisen, som är inkopplade i ärendet.”

Enligt morgonekot så rör det sig totalt om tre bränder, en av dessa startades nu på morgonen och var vid Ekots första sändning idag inte under kontroll. Den grupp som är misstänkt för dessa dåd har tidigare gett sig på ambassadbilar i Stockholm, något som väckt en berättigad ilska. I media omnämns de som ”vänster”, en beteckning som jag tror är falsk. Det är snarare överklassungar från Östermalm som har tråkigt, och förr eller senare så får vi facit.

Nu talar man om tidsinställda brandbomber bland chipsen i dessa butiker, är det en korrekt rapport-
ering så visar den på ett övertygande sätt på sårbarheten i samhället. Den stämmer dessutom illa med min bild av pyromaner, en grupp människor med mer eller mindre grava psykiska problem smyger runt på nätterna med en flaska fotogen och en BIC-
tändare.

Min första tanke när jag hörde nyheterna var annars parallellerna med tidigare händelser i Södertälje, något som till viss del påminner om

sådant som hänt i Malmö. Att det också inträffat liknande saker i övriga Europa gjorde att jag tanke-
mässigt kopplade samman det med dessa bränder. Det var lyckligtvis fel, och under förutsättning att medierapporteringen är korrekt så pekar det på att – Säkerhetspolisen inte har speciellt bra koll.

Dessutom är brotten inte de vanliga, mordbrand och allmänfarlig ödeläggelse, det handlar istället om terrorism. Det bör i sin tur leda till att polismyndig-
heten satsar så mycket den kan i resursväg för att dessa brott ska klaras upp.

Andra om: , , , , , , , , it AB DN SvD

[tags]Global intifada, Terrorism, Pyroman, Säpo, Mordbrand, Kriminalitet, Östrermalm, Södertälje, Politik[/tags]


15 svar till “Global Intifada eller organiserad brottslighet?”

 1. Det är sverigedemokrater som tänt dessa brasor för att skylla på AFA och liknande grupper tror jag, möjligen folkpartister.

 2. Nej, jag tror Jinge är inne på rätt spår – men ungdommarna är inte från Östermalm utan från midsommarkransen/telefonplan. Det är helt enkelt ett examensarbete från konstfack :-)

 3. Det hela stinker.

  är säker på att det är små ligiste som håller på, och är säker på att det inte är nån organiserat politiskgrupp som håller på. Men det passar DN.se att nämna att det har med intifada att göra(nån vänster intifada grupp tydligen)! Lever upp till sitt rykte att kicka på palestinierna och araberna så fort de bara kan.
  Är det några som ligger bakom det här så är sannolikheten stora att de tillhör den sirianska gruppen. Det har tidigare förkommit trakasserier i området som var riktad mot både poliser och de få muslimska familjer som bor där.

 4. Historisk tillbakablick till tsartidens Petersburg: Den store terroristen Aseff visade sig vara anställd av hemliga polisen Ochranan.

  På 60talet hade vi provokatören Gunnar Ekberg som försökte infiltrera i vänsterrörelser med bombhot och inbrott.
  Man kan ofta spåra de verkliga terroristerna genom att undersöka vilka som tjänat mest på handlingen.

 5. Det du säger är väldigt intressant stigman.
  Jag Hävdar ofta samma sak. Vill man se bortom rökridåerna så måste man kolla på resultatet och vem som mest tjänar på det.

  jag minns att Mosad ägnade sig åt att bränna brittiska och franska anläggningar på 70talet i Egypten, för att på så vis tvinga fram ett krig. minns inte exakt när det var, men det hela uppdagades när man fick tag på en israelisk agent i färd med sitt uppdrag. Det hela var en stor skandal. Folk har lätt att glömma.

  Samma sak gäller de åtal som väcks i sverige då och då mot terrorister!
  Det blir ett himla liv i pressen. Men när dessa så kallade terrorister frikännas så är det inte lika intressant. Dvs skadan har redan skett. det folk kommer ihåg att det är terrorister/ Araber, resten är irrelevant.

 6. Kan bara ansluta till kommentarerna ovan. Vilka tjänar på detta? Övervakningsivrare och Israelkramare.

 7. Jag tror inte heller att det är något ”vänsterfolk” bakom detta. Det är högerkrafterna som tjänar på det hela, det är säkert orsaken till att man valt ett namn som ”global intifada”.

 8. Inte skulle det förvåna mig om det är högerextremister eller sionister som ligger bakom detta.
  Allt gör man för att skylla på antingen vänstern, muslimer, invandrare….ja..

  Men hur många gånger har det inte skett attacker och attentat i ex. Irak och andra länder där amerikanarna ligger bakom, eller varför inte i Palestina där i själva verket det är israelerna som har smidit planer för att sedan skylla på palestinierna.

  Dessa människor gör vad som helst för att man ska ”dölja” sina egna smutsiga handlingar.

 9. Om det är en grupp som kallar sig ”Global Intifada” som ligger bakom låter det mer som någonting icensatt av sionistpöbeln ”Shlomo & Shlomo” för att underblåsa spridningen av arabhat.

 10. Mästerligt att få in både vänstern och muslimer i samma hotbild. Man kan undra vilka ”reklambyrå” som har hittat på något så fiffigt?

 11. Bara det faktum att man valt namnet ’Global Intifada’ visar att det absolut inte rör sig om ”vänsterfolk”. Valet av namn pekar istället mot våldsamma Islamofober och dessa återfinns som bekant längst ut till höger inom grupper som NSF eller ND.

  Namnvalet ska självklart syfta till att svartmåla Islam och muslimer i Sverige och i dagar som dessa när (Fp) och (M) håller på att föra in rasismen i politikens finrum så är det väl inte så märkligt.

 12. Jag tror det är Leijonborg som är undersysselsatt och frilansar åt ifpi.

  Skämt åsido, Stigman i #5 ligger mest rätt med tanke på samhällsutvecklingen i stort. Vad ska vi med smarriga övervakningsverktyg till om dom inte får användas, och hur skapar man budgetanslag ?

 13. Detta kallas för falskflaggterrorism och bygger på den militära iden om att mer eller mindre attackera sig själv för att vinna politiska och militära mål, som flera nämner, vilka tjänar på detta? Denna militära taktik användes flitigt under 80-talet i södra Europa närmare bestämt i Italien och Spanien, gör lite efterforskningar om Operation Gladio och ni kommer att se att spåren leder tillbaka till NATO, NATO hade egna hemliga militära trupper som utförde bombattentat mot civilbefolkningen för att sedan skylla dessa på politiska motståndare.. Klassiskt! Hitler gjorde likadant när Riksdagshuset brann upp..

  Dessutom så tror jag faktisk inte att normalt folk skulle placera bomber i matvaruaffärer, inte ens kriminella gäng samt att det numera har dött mer än 1 miljon civila i Irak så siffran som nämns på deras affischer är väldigt gammal, är detta en gammal ide som återanvänts..

  Det är ju bara att titta på rubriken till en av nyhetsartikelarna:

  ”Mordbränderna hotar tryggheten”

  Vem kommer att utöka säkerheten för befolkningen? Hur kommer denna att utökas? Detta är inte nåt mer än första stapplande stegen mot ett uppbyggande av en polisstat, all övervakning/avlyssning är ju genomförd och lagstadgad, nu behövs det bara lite mer säkerhet för folket..

  Detta har redan hänt i USA och ungefär på samma sätt med snarlika retorik..

  Problem-Reaktion-Lösning