FRA-lögnerna och risken för svensk terror


Den borgerliga högerregeringen har den senaste tiden presterat en rad lögner i syfte att framställa FRA-lagen som harmlös för den vanliga människan, och nu läcker det mer om ljugandet för varje dag som går.

AB: ”Det handlar om utrikesrelaterade företeelser av mer diffus art och är inte kopplat till individer”. Så beskrev Fredrik Reinfeldt nyligen FRA:s verksamhet. Formuleringen är svår att förstå. Aftonbladets ledarsida har fått ut ett antal handlingar från FRA, som beskriv¬er hur personuppgifter ska hanteras. Dokumenten visar att myndigheten spanar på individer och har rutiner för att byta information om dem med andra länder. Generaldirektören Ingvar Åkesson har också berättat för Rapport att FRA intresserar sig för personer i Sverige, när de har kontakter med organisationer utanför landet som bedöms som hot.”

Analogt med sista meningen i citatet ovan så kan vi utgå ifrån att svenskar som har kontakt med en person, organisation, företag eller en myndighet utanför landets gränser utsätts för kontroll från FRA:s sida. Har den sin verksamhet inom arabvärlden eller Iran, eller något annat land inom USA:s intressesfär, så lämnas information om kontakterna regelmässigt ut till FBI, CIA och NSA. Att det varit så redan långt innan FRA-lagen klubbades igenom i Sveriges Riksdag är dessutom redan bevisat och erkänt av FRA.

Vad det i sin tur innebär för sittande regering är självklart. De ljuger och sprider desinformation för att rädda vad som räddas kan. Men det är också viktigt att klargöra att det också drabbar den förra regeringen. Detta är inte nya lagbrott som tillkommit med instiftandet av lagen, det har pågått under en lång följd av år. Det gör det extra intressant att höra Mona Sahlins tal om att ”riva upp lagen” något som på svenska betyder att ge lagen lite manikyr och pedikyr, så lite att det inte syns men som man ändå kan vifta med framför den dumma fårskock som valt dessa politiker.

Nästa viktiga slutsats vi kan dra är att Mona Sahlin nu har fått med sig även Miljöpartiet i dessa strävanden att dölja sanningen för medborgarna. Man är definitivt inte omedveten om att dessa charader just är – charader, och att man därmed medverkar till att föra väljarna bakom ljuset.

Vi kan således konstatera att de enda partier som står för ett nej till denna spionlag är Vänsterpartiet och Piratpartiet.

FRA, Miljöpartiet

Jag anser att den vetskapen är skrämmande. Svenska politiker är uppenbarligen beredda att sälja ut svenskarnas integritet av skäl som de inte själva känner till. (!) Det har visat sig att inte en enda politiker har känt till exakt vad FRA gör och man behöver inte längre peka ut någon enskild riksdags- eller regeringsledamot.

Grundmotivet för detta har varit att motverka internationell terrorism men resultatet är att risken ökar för en nationell inhemsk terrorism istället. När sanningen går upp för många inser de att det faktiskt inte hjälper med val till Sveriges Riksdag. De som väljs spelar under täcket med främmande makt och säljer ut sina egna medborgare.

Det missnöje som växer av en sådan orsak kan leda långt längre än till ett ökat politikerförakt.

AB1 DN12345 SvD123 i t

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Högeralliansen, Högerregeringen, Val 2010, Terrorism, Politikerförakt, Lögner, Manipulation, Desinformation, Politik[/tags]


6 svar till “FRA-lögnerna och risken för svensk terror”

 1. Vad pratar du om?

  Miljöpartiet har nu fixat så att det inte kommer bli någon uppgörelse mellan sossarna och borgarna och du kritiserar dom?

  Sen är fortfarande Miljöpartiet starkt emot denna lagen, och de kommer inte att acceptera någon FRA-light.

  ” Vi kommer ALDRIG att acceptera någon lag, som är överhuvudtaget lik den som finns idag” — Maria Wetterstrand till TV4 nyhetsmorgon igår 10/7

 2. Hahaha… :-)

  Är du inte läskunnig? Minns mina ord!

  ”Vi kommer ALDRIG att acceptera någon lag, som är överhuvudtaget lik den som finns idag” — Maria Wetterstrand till TV4 nyhetsmorgon igår 10/7 = Bullshit!

 3. Vilken jävla soppa! Ser nu i ryska media att de börjar bli förbannade -och undra på det?

  Det här blir ju spiken i kistan för alla inblandade politiker som tydligen har en klar strävan att reta upp och hetsa mot såväl svenska som utländska fredssträvanden med sin dumhet och enfald.

  Förbjud dessa korkskallar att stifta lagar i minst 5 år och de kan då få tid för eftertanke och lagstifta om vad det verkligen behövs.

 4. Miljöpartister liksom alla våra folkvalda broilers tycker mycket om att sitta vid köttgrytorna, således kommer man att göra precis vad som helst som krävs för att hålla sig kvar, vare sig det nu handlar om EU-engagemang eller FRA-lag.

 5. Intressant att debatter verkar fortfarande pågå i ämnet kring orsaker och politiken.
  Tror inte det spelar någon roll det som omnämns då den typen av politisk kohandel pågår överallt sedan förmodligen sekel tillbaka.
  Vad som får mig att lyfta på ögonbryn är snarare att all denna övervakning är meningslös.
  Jag förmodar att, då man talar om terrorister, eller vad man nu vill kalla dessa människor man ämnar att fånga upp ur kommunikations djungeln, man lär inte se att de i klartext via telefon, mail eller andra medel kommer uttrycka vad de ämnar göra.
  Av det lilla jag läst om i böcker och artiklar i ämnet, specifikt applicerat till organiserade grupper, är att de är ofta ganska väl tränade i gerilla krigföring, informationshantering och desinformation.
  De har säkert överenskomna fraser och ord och ser till att tala mellan fyra ögon, där ingen elektronisk utrustning kan lokalisera de eller fånga upp vad som sägs…
  Med tanke på detta, vem är det man avlyssnar då och i vilket syfte?
  Kan någon svara på det?
  /Adam