FRA-lagen, en skiljeväg i svensk politik


FRA

Vi har under en lång följd av år drabbats av en allt hårdare elektronisk kontroll, mer kameraövervakning och en allt intensivare samkörning av olika dataregister.

En del av dessa åtgärder har haft godtagbara skäl, andra inte. Jag minns inte exakt när man började tala om det nya begreppet Bodström-
samhället, men det indikerar i alla fall vilket parti det var som hade regeringsmakten. Ordet lyckades snabbt slå ihjäl ”Storebrors-
samhället” som begrepp, och är idag det mest beskrivande när man talar om den mardröm Orwell beskrev.

Lyssnar man på vad politiker säger om framtiden, och vad FRA ska syssla med, så ska de inte spana på svenskars mail. Men eftersom precis allt kommer att passera genom FRA:s filter så är det bara ett handgrepp så får de reda på olika saker direkt, och utan besvär. Vilka det t.ex. är som fildelar…

En sådan sak går snabbt att undersöka, sedan kan myndigheterna vända sig till de internetleverantörer som har flest fildelare och meddela att sådant, det går minsann inte för

sig. Att politikerna idag säger en sak om hur lagen ska användas betyder inte på något sätt att det inte blir en ändamålsglidning så fort lagen börjat tillämpas.

De som tror den nuvarande gruppen politiker om gott, är de säkra på att nästa gäng politiker i Sveriges Riksdag kommer att följa de äldre politikernas löften? I en verksamhet där allmänheten dessutom har noll insyn?

Det finns bara ett enda beslut som politikerna har förtroende från väljarkåren att fatta och det är att följa folkviljan och säga nej till FRA-lagen.

DN SvD123 SDS Motbilder om militärbudgeten it

Andra om: , , , , , , ,

[tags]FRA, FRA-lagen. Storebror, Bodströmsamhället, Spionage, Ändamålsglidning, Fildelning, Internet, Politik[/tags]


5 svar till “FRA-lagen, en skiljeväg i svensk politik”

  1. Internet, med bl.a fildeleningen är sedan boktryckarkonstens tillkomst, och vår talförmåga, det mest effektiva kommunikationsverktyget vi människor någonsin har haft.

    Efresom kunskap är/ger makt, så är det många som är rädda för det. Det är idag mycket svårare att ha monopol på kunskap/information.

    Det är det egentliga skälet till motståndet bland etablissemanget mot fildelningen och anledningen till införandet av FRA-lagarna.

    Gutenberg hade det inte enkelt, men boktryckarkonsten demokratiserade världen, på några hundratals år.

    Internet kommer att göra detsamma, i ännu större grad, fast det kommer förmodligen gå mycket fortare.

  2. Fredrik Reinfeldts storhet ligger inte i att han LYSSNAR på folket, utan på att han AVLYSSNAR dem! En sådan politiker blir inte långvarig!

    Bye Bye Fredrik! Rest in your political peace – you so well disserved!