Fortsatta israeliska förföljelser av palestinier


När judiska extremister förföljer palestinier på västbanken så straffas palestinierna, något som man kan ta som intäkt för att extremisternas agerande sker med den israeliska statens goda minne, och troligen på uppdrag från den.

Aljazeera: “Jewish settlers have been caught on camera punching and kicking two news photographers and a British woman who was helping Palestinians pick olives near a West Bank town. The Israeli police responded to the situation on Saturday by stopping the harvest. The scuffle near the town of Hebron was the latest in a series of incidents blamed on settlers trying to disrupt the annual harvest which provides a livelihood for many Palestinians. The settlers claim the trees are on Israeli land and the harvest is illegal.”

Att judiska extremister ger sig på massmedias representanter är ingen nyhet i sig. Möjligen är det orsaken till att media inte skriver något om det. Men resultatet av denna aggressivitet är det vanliga, Israelisk polis stoppade genast olivskörden på Västbanken vilket antagligen var avsikten från början, något som kan tas som intäkt för att agerandet är sanktionerat av den judiska staten Israel. Den sorts rasism som detta är ett uttryck för är extremt motbjudande, det förvärras givetvis tiofalt av det faktum att bosättarna inte har något på Västbanken att göra.

Det skulle vara intressant att höra Mona Sahlins kommentar till dessa extremisters agerande, men hon säger antagligen ingenting efter att hon varit och firat Israels 60-årsfest.

Inte ens i Israel finns det speciellt mycket stöd för dessa människor. Till och med sionister tar avstånd från dessa extremister, men likafullt kan man konstatera att ingenting görs för att stoppa dem, de har kontinuerligt stöd av israelisk militär och polis. De som kritiserar denna, och andra liknande händelser, får finna sig i att stämplas som antisemiter.

Aljazeera SvD Dagen it

Andra om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Judisk Extremism, Rasism, Förföljelse, Misshandel, Stöld, Israel, Hebron, Bosättare, Mellanöstern, Palestinier, Palestina, Antisemitism, Politik[/tags]


9 svar till “Fortsatta israeliska förföljelser av palestinier”

 1. Jag sång bosättarnas attack på TV. Bosättarna slog ner, höll fast journalisterna och stal deras dyra kameror. Den engelska damen ville väl hjälpa till och försökte ta tillbaka en av kamerorna. Då slog en bosättaren som hade tagit kameran så hårt till tanten, mitt i ansiktet… Det var otroligt att se med vilken brutalitet, snabbhet och självklarhet han slog till en dam som såg ut att vara en bra bit över sjuttio.

  En ska är säker. En palestinsk ung man skulle aldrig göra så. Palestinska killar har åtminstone tillräckligt med hyfs för att inte slå gamla damer.

 2. FN’s resolution 3379 från den 10/11 -75 fastställer att sionism är en form av rasism och rasdiskriminering. Varför gör de då inget ens efter 33 år?

 3. Det är högmodigt, fegt och oförskämt extremism som legaliserades av staten Israel.
  Inte så konstigt att en del sionister/judar skäms för detta. Men en del försöker envist att bortförklara, minimera eller totalt försvara liknande handlingar. Jag spolade bort en del kommentarer där man försökte förklara att bilder på beväpnade olaga bosättare är helt fejkade! Nämligen, man vill gärna gå mot sanningen och till varje pris sätta under matta allt som pågår idag i ockuperat område. Sinnessjukt!
  Sanningen är att människor som talar om den extrema vågen i Israel, (som även Olmert har pekat ut), kallas för antisemiter, lögnare och personer som driver Israel-hatisk propaganda.
  Det talar tydligt om att en del av våra bloggvänner inte har vilja att se något problem i Israel som i det här fallet består av extremism, fanatism, rasism, kriminalitet och brott mot mänskliga rättigheter.

 4. Mr Biz … För att resolution 3379 upphävdes i december -91 kanske?

  Hur som haver, Sverige tillsammans med resten av Västvärlden röstade emot i -75, vilket förklarer varför inget hände dom förste 16 åren heller.

 5. MX:
  Tänka sig. Och detta skrev ju även Jinge om redan 19/7-06.
  Det är den enda resolution som FN har dragit tillbaka. Sionisterna är alltså helt rumsrena och kanske ska betraktas som förebilder i kampen för jämställdhet och demokrati. De är inte ens ett hot mot värdsfreden och säkerheten som man trodde 1975. Allt är tydligen inte som man tror i bland men nu gäller det förståss att anpassa sig igen. Men det tar emot…

 6. om vi ska dra lärdom av historien, och förenkla den en aning, så kan vi med säkerhet säga att allt detta!
  palestinagrupper, bloggar…etc leder inget vart.
  Varför?

  för att vi i vår strävan för rättvisa inte jagar makten.

  tänk om jinge.se var en tidning som når mer parten av svenskarna! vad skulle hända då!

  vill ni se hur makten missbrukas så kan ni gå in på di.se debatt sidorna och se hur de behandlar palestina/islam/invandrar frågor

 7. fofo …

  Om du vill nå en större och kanske lite annorlunda publik än här, då har du ju ett utmärkt tillfälle att skriva på DI.se idag angående ASSA-Abloy. Det finns ett litet gäng hatiska theorister i debatten där som någon borde bemöta lugnt och sakligt.

 8. Ja inte fasen skulle IDF/Polisen förbjuda skörden om inte just det var meningen. Svinaktigt!