Fem procents ledning för de rödgröna

Idag känns det lite bättre. Oppositionen leder i opinionsundersökningens som presenteras idag med närmare fem procent. Sedan får Sverigedemokraterna bara 3,2 vilket känns betydligt bättre än 4,3 som de fick för några dagar sedan.


SvD:
”Oppositionens ledning över regeringsalliansen växer i Synovates senaste opinionsmätning som publiceras i Dagens Nyheter. S,V och MP får 49,7 procent mot 45 för regeringspartierna. I förra mätningen var ställningen 47,3-45,3… …Uppstickaren Piratpartiet, som fick över sju procent i EU-valet, deklarerade nyligen att det ställer upp i nästa års riksdags- och kommunalval. Men det verkar inte har givit partiet skjuts framåt i inrikespolitiken. I Synovates junimätning fick partiet 2-3 procents stöd, men skulle bara få 1-1,5 procent om det vore riksdagsval i dag.”

Osvuret är givetvis bäst, men förhoppningen min är att (M) ska tappa ytterligare nu när Reinfeldt går ut med sina storvulna planer på att bli landsfader. Rimligen så borde många skrämmas rejält av den sortens ambitioner.

sverigedemokraterna
i Andra om: , , , , , , svd dn gp ab t

[tags]Synovate, Sverigedemokraterna, Landsfader, Reinfeldt, Högerpartiet, Oppositionen, Politik[/tags]

  6 comments for “Fem procents ledning för de rödgröna

 1. 28 augusti, 2009 at 13:55

  Det känns lite otrevligt att de rödgröna ökar när Mona Sahlin är tyst? Jag undrar om den strategin fungerar i långa loppet?

  • 28 augusti, 2009 at 14:29

   (S) har kanske kommit underfund med att det är säkrast så?

 2. Martin Forsman
  28 augusti, 2009 at 14:39

  Bättre att låta Ohly och Wetterstrand sköta snacket, de två mest kompetenta och pålästa politikerna i Sverige.

 3. Johan L
  28 augusti, 2009 at 16:01

  Jag tror SD tappat en hel del på israelaffären de senaste veckorna. Måste kännas rätt skumt för en hel del patrioter att SD i vå?t och torrt tar ett annat lands parti före Sverige.

 4. Martin Forsman
  28 augusti, 2009 at 22:46

  Man kan ju alltid hoppas så, Johan L. Tyvärr så hyllas Israel nu av Sd:s väljare eftersom de utgör frontlinjen i kampen mot den gemensamma fienden, d v s Islam. Sd har rättat sig efter den urgamla ’sanningen’: Min fiendes fiende är min vän.

  Tror faktiskt Sd inte är så beroende av Nazistiska väljare längre, de flesta nazisterna gick nog till Nd (nivarande folkfronten) när det bildades. Tyvärr är Islamofobin, delvis uppbackad av ’liberala’ skribenter, så utbredd att Sd inte behöver vara nazister längre. I vart fall inte i det offentliga rummer.

 5. Mameluken
  29 augusti, 2009 at 01:25

  Handlar det inte om fem (5) procentENHETER ledning?

Comments are closed.