Ett problem som stavas Silvio Berlusconi


[column width=”49%” padding=”2%”]
Under Sveriges ordförandeskap i EU så borde Fredrik Reinfeldt passa på tillfället att tala högt om ett av Europas värsta problem, ett problem som stavas Silvio Berlusconi.

AB: ”Roberto Saviano, mordhotad maffiaavslöjare, samlar proteströster mot Silvio Berlusconi. Enligt tidningen Republica har hundratusentals undertecknat uppropet som fördömer premiärministerns manipulation av rättsväsendet och attacker mot domstolar. Politikern Berlusconi utnyttjar sin premiärministerpost för att ge amnesti åt multimiljardären Berlusconi. Han vill införa en lag som innebär att brottsutredningar, äldre än sex år, ska avskrivas. Tidsmarginalen är exakt tilltagen så att ett par omfattande korruptions- och svindleriåtal mot Berlusconi kan komma att läggas ner.”

Europeiska Unionen är definitivt ingen garant för mänskliga rättigheter, det är ännu mindre en garant för att lag och ordning ska råda inom unionen. Idag har Silvio Berlusconi makten i Italien, en makt som ibland illustreras med paparazzibilder tagna med teleobjektiv, bilder som visar kända politiker som gud skapat dem, i färd med att inleda något slags sex med betalda småflickor.

Porr och prostitutionsaffärerna har avlöst Berlusconis senaste år som premiärminister i Italien, någon som publikt bara överträffas av den mängd manipulationsförsök som mannen ägnat sig åt när det gäller den italienska rättvisan. Han äger själv en mängd tidningar och TV-bolag och ve den som försöker kritisera honom. Att EU låter detta fortsätta utan att ens protestera är utomordentligt märkligt. Om inte annat så borde Fredrik Reinfeldt ta tillfället i akt, men hans tystnad talar sitt eget språk.
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Maffian
Aftonbladet vågar ta upp problemet som enda tidning

I Italien så får inga röster höjas mot Silvio Berlusconi, något som givetvis hade varit ett nationellt problem för italienarna om det inte vore för det att Italien är EU-medlem. Berlusconi själv uttalar öppet förakt inför domstolsväsendet, och kan i kraft av sin makt ändra lagarna så att de passar honom. Han personifierar därför mina fördomar kring begrepp som Cosa Nostra, den italienska maffian.

Idag har vi en premiärminister som uppenbarligen är rädd för att stöta sig med större länders politiker, något som lägger sig som en våt filt över det svenska ordförandeskapet.

intressant Andra om: , , , , , , , ab1 svd1 dn12 t
[/column]


8 svar till “Ett problem som stavas Silvio Berlusconi”

 1. Med sin tystnad ger Reinfeldt Berlusconi sitt passiva stöd vilket gör honom själv till samma slags skitstövel.
  Men å andra sidan är det kanske bra om folken får upp ögonen på vad det är för uslingar vi har i maktställning och hur de stöttar varann.

  • ? Menar du att jag ska skriva snällt om Berlusconi, och att det då var ok att få ett par kronors inkomst av det?

   Men du kan vara lugn, jag tror inte att någonting får fart på inkomsterna, oavsett om jag är snäll eller elak. Möjligen borde min ärlighet leda till några extra cent i intäkter, men det är inte så det fungerar.

   Hur mycket är du beredd att betala för att jag ska skriva snällt om Berlusconi? :-)

 2. Håller naturligtvis med om din syn på Berlusconi.

  Men, det är ju inte en slump som gör att han sitter där han sitter. Han är ju trots allt folkvald av det italineska folket. Inte bara en gång, då kunde man ju tänka sig att hjälpa till att öppna ögonen på de missledda, utan för tredje gången. Trots sina ständiga krumbukter, skandaler och manipulerande av instutioner och rättsstaten.

  Intressant dilemma. Vad gör vi när folket väljer ’fel’?

 3. De flesta Italienare tycker att Berlusconi är en av de , de beskriver honom så här
  Han älskar sin fotboll , sina vänner och sin mat , Han besöker kyrkan på morgonen och går till familjen på eftermiddag , Han hänger runt med vackra flickor på natten , Han är en verklig bedrift och så är det när man 72 år gammal

  Det finns många Italienare inte bara på vänsterkanten avskyr mannen och inte minst hans ansiktslyftning och transplantation av hår
  Många Italienare är övertygade om att Berlusconi valde politiken inte för att främja affärsintresse utan av patriotism för att rädda Italien från vänster

 4. Italienarna har aldrig hämtat sig från fascismen, utan väljer därför automatisk ledare som har uttalade diktatoriska egenskaper.
  Det skulle nog behövas en sanningskommission även där…