Dolda krafter bakom angreppet mot TPB?


Idag hörde jag på Roger Wallis i radions Studio-1. Han ansåg inte alls att upphovsmännen förlorade pengar i den omfattningen som branschen gör gällande. Det inslaget kan du leta upp på SR.se


När jag surfar till TPB:s hemsida
så möts jag av en ny bild, den här till höger. Jag hoppas att jag inte gör intrång i upphovsrätten, i så fall får jag byta till det sjunkande skeppet. Och något sjunkande skepp ger inte grabbarna bakom TPB intryck av att vara besättning på, snarare tycks det som åklagarsidan borde använda flytvästar, om man ska tala bild-
språk.

En sak som jag funderat på är bakgrunden till åtalet. Jag har själv kontaktats av en person som beskriver sig som något slags hemlig utredare, en man som framställer sin egen roll som central och mycket viktig. Han har dessutom förekommit i media vid ett flertal tillfällen, något som gör att jag ska ägna några timmar åt att samla ihop uppgifter om hans funktion. Jag har även kvar ett flertal mail ifrån vederbörande, sett i ljuset av det som nu händer gör dem extra intressanta.

Jag avstår i nuläget från att skriva ut hans namn, jag känner att jag behöver ha mer på fötterna först. Man kan i alla händelser konstatera att det inte bara handlar om ministerstyre och eftergifter direkt mot USA. Man har engagerat lobbyister i Sverige och ett


antal frilansande undersökare i bästa Ebbe Carlsson-stil. Tingsrätten i Stockholm behöver nog byta till en större lokal tror jag.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , it AB1234 DN123 SvD1234

[tags]Godtfrid Sundholm, Fredrik Neij, Peter Sunde, TPB, Pirate Bay, Fildelning, Musikbranschen, Filmindustrin, Internet, Bredband, Pirater, Fildelare, Politik, Rättegång, Lagen, IPRED-lagen, FRA-lagen[/tags]


8 svar till “Dolda krafter bakom angreppet mot TPB?”

 1. Det finns ju gott om lobbyorganisationer bakom musikbranchen bl a.
  Piratkopiering går inte att stoppa och går man längre tillbaks än kassettband så var det tryckpressen man klagade på.
  Det är ganska naivt av storföretagen att försöka stoppa det ens.

  Dock borde man inte jämföra alla brancher lika; en film kostar så mycket mer att producera än ett musikalbum och datorspel är inte särskilt billiga produktionsmässigt heller – http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2409863.svd t ex.

  Sveriges dyraste filmer genom tiderna är väl Arn-filmerna och de har väl inte gått med vinst direkt, om jag förstått det rätt.

 2. ajajaj, låter väldigt kittlande :-)

  Väntar med spänning. Det förvånar mig inte alls att åtalet kommer på beställning uppifrån.

 3. Tja det är väl ingen hemlighet att Usa har övat påtryckningar på Sverige… Naturligtvis är det i första hand ett beställningsjobb från de stora bolagen och därmed är Usa inblandat på ett eller annat sätt. Men det är klart mycket hysch hysch så den som kan få fram lite riktiga fakta ligger bra till som blogg! :)

 4. Den verklig förloraren i den här rättsprocessen är rättssystemet. Redan när Gio och Bratt åtalades så minskade folks förtroende för rättsystemet. Många av de som var unga då är förmodligen än en gång tvivlande undra än en gång över människor som agerar i det dolda.

 5. Vad vore livet utan orättvisor och fårskallar.
  När ska någon börja ta betalt för luften vi andas?

 6. Haha, har tittat på bilden lite längre och förstod inte en förns nu.. Scientologi.. :)

  Ang. Roger så finns det många artiklar där företeelserna kring upphovsrätten behandlas.

  Ibland med ett visst motståndförstås..

  Ha d bra!