Djurpratare ett geschäft i kubik!


För ett par år sedan upp-täckte jag en lapp på en ladugård nere i Tyresta By. En Djurpratare erbjöd folk sina tjänster. Jag blev fundersam och googlade på ordet när jag kom hem.

Det blev tämligen många träffar och jag valde ut en på måfå och mailade och frågade om hon, för det är nästan bara kvinnor, kunde kontakta min döda katt och fråga hur han mådde.

Min katt var i högsta grad vid liv, men det hade ju varit kontra-produktivt att säga det..

Jag fick ett svar via mail efter tre dagar. Jodå, det går alldeles utmärkt skrev damen till mig. Jag skulle bara sätta in 500.- på hennes postgiro och sedan maila henne och berätta kön, ålder och vad missen dog av. Men jag skulle vänta några dagar så att hon kunde kontrollera att pengarna kom fram..

Att katten sedan länge var död spelade naturligtvis ingen roll..

Idag på morgonen Googlade jag igen på samma ämne. Jodå, djurpratarna tyck breda ut sig över landet. Normaltaxan är tydligen fortfarande 500.- och de flesta behöver inte träffa djuret för att kommunicera med det.

Man jobbar stenhårt på att verka seriösa och givetvis så måste det finnas ett antal människor som är så klent rustade intellektuellt att de betalar 500.- för att någon tele-patiskt ska sätta sig i förbindelse med deras lilla vovve eller kisse och fråga var den har ont, eller vad det är matte vill veta…

För att serva alla läsare på min blogg som har husdjur så bifogar jag några länkar till verksamheten.. :-)

Djurpratare 1
Djurpratare 2
Djurpratare 3
Djurpratare 4
Djurpratare 5
Djurpratare 6
Djurpratare 7

Om det är kriminal- eller psykvård dessa behöver undandrar sig min bedömning..


7 svar till “Djurpratare ett geschäft i kubik!”

 1. Det skrämmande är att nummer två på listan tycks ha en egen kennel. SKK borde ha en hel del att säga om att en av deras kennlar sysslar med ”djurprat” som inkomstkälla.

 2. Ja på ett sätt så. Men blir man verkligen sämre kattuppfödare för att man tror att jorden är platt? Jag är inte helt säker på det. Oavsett vilket djur man än sysslar med så är det tämligen harmlöst att tro att man kan prata med det.

  Först när man tjänar pengar på folks dumhet så blir det en form av bedrägligt beteende. Kan man leda i bevis att man faktiskt tror på det själv så är det väl inte heller något brott i det avseendet. :-)

  Och än så länge så är dumhet inte olagligt.

  Men visst är det beklämmande att folk går på sådana tokerier.. :-)

 3. Jag tycker det vore beklämmande om en organisation som Svenska Kennelklubben eller motsvarande för katter accepterar att deras medlemsföreningar ägnar sig åt kvacksalveri.

 4. Jodå Mathias. Men så länge djuren inte kommer till skada så..

  Jag har sett värre grejer ska du veta. En uppfödare av Norsk Skogkatt har i flera sammanhang hävdat att katten är ett utpräglat socialt djur. Samt att numer all jaktinstinkt är bortavlad.

  Sådant tycker jag är mer läskigt eftersom det visar på en elementär oförmåga att förstå djurets natur. Vilket oxo leder till en massa felaktiga råd till deras kunder.

  Att folk tror på tomtar och troll tillhör ju vår egen arts historia. Och så länge man inte försöker bota ett sjukt djur med handpåläggning så gör det ju inget..

  Bortsett från att bondfångeri är olagligt om det sker för att lura av folk pengar. Och det ligger väl i farans riktning att någon av dessa tanter förr eller senare dras inför tinget för bedrägeri..

 5. Mathias visste väl inte det. Det kanske inte framgår så tydligt? Du kanske är djurpratare själv och känner för att lägga mer tillrätta? Då är du välkommen..

  Personligen undrar jag på vilken frekvens katter sänder.. :-)

 6. Bonfångeri och lurendrejeri. Lite likt dessa småannonser på baksidan av kvällstidningarna, telefonnummer till Tarotkortläsning och spådamer á la 20 spänn i minuten.

  Annica