Den israeliska segern över – förnuftet?


Först dödar Israel ett antal palestinier, så skapas den ilska och vanmakt som leder till att palestinier skjuter raketer över muren, när det sker stänger Israel av bränsleleveranserna. Så fungerar det scenario som i sin förlängning ska starta Intifada III, den kris som gör att Israel kan återockupera Västbanken och Gaza för att slutligen slänga ut palestinierna ur deras land.


DN:
”Den palestinska Gazaremsans enda elkraftverk stängdes av på måndagskvällen, sedan Israel stoppat bränsleleveranserna till det isolerade territoriet… …Israel stoppade bränsleleveranserna till Gaza som straff för att palestinska miliser skjutit raketer mot Israel. Ytterligare två avlossades på måndagen, utan att skada någon. Raketattackerna tog fart i förra veckan sedan sju palestinska milismän dödats av israelisk militär. Våldsupptrappningen hotar den vapenvila som inleddes i somras.”

Det är något alldeles oerhört att världssamfundet och EU, utan att protestera, åser hur Israel gör allt de kan för att försvåra palestiniernas liv. Israel har brutit mot varenda resolution som FN utfärdat mot landet, och det är inte få. EU har stora möjligheter att införa restriktioner mot Israel men gör ingenting. I FN så lägger USA in sitt veto direkt om något land vill ta upp saken i FN:s säkerhetsråd. Barack Obamas utser sin stabschef, Rahm Emanuel, en sionist som deltagit som frivillig i Israels armé så sent som i förra Gulfkriget, och vi världsmedborgare undrar vad som är på väg att hända.

Vad har Israel för särställning bland världens länder? Varför kan Israel fortsätta att urskillningslöst mörda oskyldiga palestinier? Varför finns det inga länder som står upp för palestinierna? Det rika Saudiarabien, vad gör de? Vad gör Jordanien, Syrien, Libanon och Egypten?

Om palestiniernas grannar och bröder inte törs agera utifrån det faktum att de fruktar både Israels regn av klusterbomber och USA:s massiva vedergällning, varför tar inte vår egen utrikes-
minister av sig skon och bankar den i talarstolen? Vilken svensk statsminister ska tala om förtryckets kreatur och vandra bredvid palestiniernas stockholmsrepresentant i ett fackeltåg i vinter?

Här i Sverige talar FRA och Säpo om islamistisk fundamentalism och terrorism, men vad har palestinierna kvar att hoppas på? Det enda är ju en obefintlig gud, att tro på människan och mänskligheten känns givetvis inte aktuellt. Det är andra krafter som styr, krafter som står över FN, EU och den mänskliga solidariteten.

Inte undra på att de som saknar hopp önskar att det funnits en gud som ville återställa rättvisan på jorden. Vem av kvinna född kan kritisera palestinierna den dagen då desperationen rinner över och Intifada III startar?

DN1 Newsd12 AB SvD Dagen1 SDS HD1 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]olmert, livni, haagdomstolen, folkrättsbrott, amnesty, palestina, israel, mellanöstern, gaza, hamas, mänskliga rättigheter, sionism, etnisk rensning, terrorism, apartheidmuren, intifada 3, idf, genevekonventionen, rasism, politik, rahm emanuel, bildt, obama, fn, eu, gud, apartheid[/tags]

[print_link]


9 svar till “Den israeliska segern över – förnuftet?”

 1. Något måste Ehud Barak göra för att känna att han är försvarsminister.

  Kan man inte släppa ner miljoner klusterbomber över grannarna så kan man åtminstone nu sitta och hålla i bränslekranarna för Gaza. Barak stryper bränsletillförseln, Barak släpper in lite bränsle, Barak… Barak…

  Så kan han ju få känna sig lite som lite bättre, finare och mäktigare än 1.5 miljoner palestinier som han och hans folk redan har fördrivit från andra delar av Palestina i olika omgångar.

  Tänk vad viktig han kommer att känna sig när man nu snart börjar visa upp palestinska neonatalavdelningar som inte klarar sina kuvöser utan el som måste ha bränsle som Barak håller i kranen…

 2. Om du väntar dig att sveriges regering ska säga något om hur Isreal agerar så väntar du förgäves. De säger bara sådant som USA säger åt dem att säga.

 3. En ständigt pågående desinformation har vunnit över sanningen. Folk i gemen rycker mest på axlarna och tror att det är palestiniernas fel, eftersom de skickar ”bomber” och hotar den ”lilla demokratiska staten israels existens”.

  Vi har våra största morgontidningar, främst DN som stöder sionisternas oförtrutna ”kamp,” att tacka för den ensidiga informationen vi erhåller om läget i Mellanöstern!

 4. Jag undrar hur många palestinier som de har dödat sedan senaste intifadan? 10 000 stycken?

 5. Igår började Israel riva ner det första huset av 28 som ägs av palestinierna i östra Jerusalem . Ett helt kvarter ska rivas för att ge plats åt en ny bosättning och så småningom kommer Israel att driva bort de närboende palestinier för som det heter säkerheten i så fall min familj kommer att vara bland de , igår såg jag den första familjen som kördes bort av den israeliska polisen , de visste var skulle hon ta vägen , jag får erkänna att mitt hat vet inga gränser när det gäller israel och alla som stöder denna fascistisk stat , Hur kommer jag att reagera om jag ser min familj kastats ut ur sitt hem
  Medan Palestinierna plågas kommer de arabiska ledarna att samlas i New York nästa vecka , de ska träffa Israel president krigsförbrytare Peres och mossad agenten Tzipi Livni för att normalisera förbindelserna med Israel utan att de har löst palestina problemet , alla olje ländernas ledare ska vara med för att bli välsignade av Israel , det är en skam

  Jinge frågar var är Gud , finns det någon gud i så fall han måste vara zionist och rasist

 6. Ah, Barak har redan strypte, släppt och strypt bränsletillförseln igen och det bara idag. Någon måste väl ha tagit hans spade i sandlådan eller något sånt…

 7. Det är tragiskt att Israel utvecklats från att vara ett ställe dit judar kunde flytta från hela världen, till ett ställe där de själva agerar för att utrota palestinier.

 8. Morfar …

  Zionisterna har verkat för att flytta på eller utrota Palestinierna sedan 1800:talet. Redan Mark Twain insåg det absurda i projektet, vilket du märker med all tydlighet i hans svidande satir, här berättat genom Huckleberry Finn i romanen Tom Sawyer Abroad:


  ”What’s a crusade?” I says.

  He looked scornful, the way he’s always done when he was ashamed of a person, and says:

  ”Huck Finn, do you mean to tell me you don’t know what a crusade is?”

  ”No,” says I, ”I don’t. And I don’t care to, nuther. I’ve lived till now and done without it, and had my health, too. But as soon as you tell me, I’ll know, and that’s soon enough. I don’t see any use in finding out things and clogging up my head with them when I mayn’t ever have any occasion to use ’em. There was Lance Williams, he learned how to talk Choctaw here till one come and dug his grave for him. Now, then, what’s a crusade? But I can tell you one thing before you begin; if it’s a patent-right, there’s no money in it. Bill Thompson he –”

  ”Patent-right!” says he. ”I never see such an idiot. Why, a crusade is a kind of war.”

  I thought he must be losing his mind. But no, he was in real earnest, and went right on, perfectly ca’m.

  ”A crusade is a war to recover the Holy Land from the paynim.”

  ”Which Holy Land?”

  ”Why, the Holy Land — there ain’t but one.”

  ”What do we want of it?”

  ”Why, can’t you understand? It’s in the hands of the paynim, and it’s our duty to take it away from them.”

  ”How did we come to let them git hold of it?”

  ”We didn’t come to let them git hold of it. They always had it.”

  ”Why, Tom, then it must belong to them, don’t it?”

  ”Why of course it does. Who said it didn’t?”

  I studied over it, but couldn’t seem to git at the right of it, no way. I says:

  ”It’s too many for me, Tom Sawyer. If I had a farm and it was mine, and another person wanted it, would it be right for him to –”

 9. Till Jinge:
  Bra artikel. Det jag har att kritisera är din ateism och din tro att Allah är okapabel.

  Till Palestinier:
  Frukta Allah och attributera inte Allah ngt ont.
  Allah ville detta och Allah gör det Han Vill. Och det finns en eller flera visdomar. Bara för att du inte kan förstå innebär det inte att du har rätt. Allah är sannerligen mycket barmhärtig mot skapelsen men var är våran tacksamet? Folk dyrkar andra än honom och gör andra grova synder såsom att inte be.