Dagens Bilder – Miljöstörande buller


Ibland längtar jag efter en stuga ute i skogen där bara vindens brus hörs och någon enstaka uggla. Det gör inget om den ligger bredvid en sjö så jag får höra storlom och dess spöklika läten också..

Men nu är det helt andra läten som låter vid min bostad. Man håller på att bygga nytt för jag ska få flera grannar. Bilden övanför föreställer en ”borrvagn” in action.

Det schaktas och grävs förstås. Mycket av markskiktet ska bort.

Sedan kommer nästa period, sprängandet. Det ska pangas i berget i två omgångar med inledning nästa vecka. I samband med det kommer grävskoporna att gräva bort sprängsten och vi arma krakar som bor här kommer att få lida.


Borrvagnen, jag bor i huset bakom..

Jag diskuterade med grannarna om vi inte skulle placera ut några ”fornfynd” för att sätta tillfälligt stopp för bygget, men det var ingen av oss som hade några i hyllorna.. Dessutom insåg vi, låt vara motvilligt, att vi bara skulle kunna få stopp på bygget i några veckor innan arkeologerna insåg att våra gamla skelett och stenyxor var utplacerade för att jäklas. Och benrangel är dessvärre en bristvara i svenska hem, Nuder kanske har rätt?

Jag funderar s t a r k t på att dra igång min webbkamera. Gubbarna som bygger har dock krävt att jag inte ska tipsa byggbolaget. De kan ju kolla om gubbarna maskar då.. :-)


Rejäla proppar i öronen har han..


T.o.m. när man lastar jord bullrar det.


En bra borrvagn är en tyst borrvagn :-)


7 svar till “Dagens Bilder – Miljöstörande buller”

 1. Superbloggning! Jag gillar stenhårt små bildreportage från olika grejer. Sådant kan vi aldrig få för mycket av…

 2. Det är precis det jag gör om några timmar. Drar ut till havsörnarna, gjusarns och skrakarna. Knappt mobiltäckning och definitivt ingen kontakt med bloggen.
  Avis???

 3. Mja, jag har ju oxo det alternativet eftersom jag bor i Haninge. Havsörn, gjusar och skrakar behöver jag ta bussen en halvtimme för att få se. Jag suktar mer efter stillheten i skogen. Sedan spelar det mindre roll om det är i Värmland eller i trakterna runt Arvidsjaur. Men eftersom jag är uppväxt i innerstan så blir längtan efter tystnaden ibland svår. Särskild nu när det bullrar..

  Troligen beror det på alla somrar jag tillbringat på dessa ställen. När jag åker norröver sjunker blodtrycket och pulsen märkbart redan i höjd med Gävle..

 4. Det e väl bara reaktionärt att gnälla om att det byggs? Vi behöver nya bostäder i sthlm, vi har en enorm bostadsbrist och dessutom relativt hög arbetslöshet bland gubbarna (8% enl. byggnads). Så vad är ditt problem?
  Alternativet är att du får dina grönområden (som sthlm redan är överfullt av) eller att gubbarna får sitta på lådan?

 5. Låter jobbigt. Det lär väl pågå ett bra tag framöver? Köp av öronproppar kanske vore en bra idé eller spring ned och fråga om du kan få en av byggubbarnas bullerskydd :).

  Annica