Dagens Bilder – Djur i kubik..Myrsnäppa

Det har varit dålig aktivitet från min kant några dagar, och det kan nog bli ett par dagar till..

De senaste dagarna har jag varit ute med min tioåriga sondotter My för att kolla på fåglar. Det är sista sommarlovsveckan.. Dessa bilder är från igår..


Ormvråk


Hägern förväxlas sällan med blåmes.. :)


Bivråk

Ska man vara på utflykt med farfar så gäller det att inte vara skrajsen. Dessa kossor besökte vi nere i Sandemars naturreservat (fågelskyddsområde) men, det var inga kossor.. :) 16-17 stycken tjurar. Men inte blev vi tjuriga för det inte..


Storspov

För My blev det många nya kryss i den ännu icke befintliga fågelboken. För undertecknad blev det två. Vi såg också rödbena, grönbena och sammanlagt 15-16 rovfåglar.

Sandemar är ett bra tips för den som vill åka buss till ett fint naturreservat. Det går givetvis att cykla eller åka bil om man hellre känner för det. Ett rikt fågelliv utlovas trots att det redan är höstmånad.


8 svar till “Dagens Bilder – Djur i kubik..”

 1. Hej.
  Trivsamt litet inslag på en dito blogg.
  Måste bara rätta dig lite på en av dina artbestämningar. Det du kallar för enkelbeckasin är en myrsnäppa och som sådan faktiskt ganska ovanlig i stockholmstrakten.
  Angående vråkarna så är den övre en xxxvråk och den nedre en yyyvråk, bägge årsungar.
  BraHasaTuomo

 2. Ändrat till myrsnäppa. Kruxet är att jag inte är ”skådare” så jag missar ofta tyvärr. Ska rapportera myrsnäppan.. :)
  Jo jag vet oxo vad det är för vråkar så jag tog bort ditt rätta svar. Tänkte att fler skulle försöka klura lite på saken..

 3. Jepp. Och den undre är en bivråk. Tuomo svarade det 10 minuter efter att jag publicerade posten.. :) Själv tycker jag att bivråken är knepig, många bilder på dylika föreställer omrvråk och tvärtom..

 4. Bivråken kretsflyger inte lika mycket som Ormvråk! Det är ett bra sätt att se skillnaden.

  Buteo buteo på dig Jinge.

 5. Vad betyder Buteo Buteo ?? Och Tuomo skrev BraHasa före sitt namn.. Har jag hamnat i något konstigt land vars språk jag inte känner?