Dagens Bild – Utskärgård natthamn


Huvudskär i den södra utskärgården är ett populärt ställe att tillbringa natten vid om det inte blåser kuling eller mer.

Hur kul det är att ligga uppankrad under ett åskväder med en gigantisk åskledare mitt i båten vet de flesta seglare. Åskledare för segelbåtar brukar inte vara speciellt tillförlitliga. Ska man vara på sjön vid åskväder så är det roligare i en stålbåt..


3 svar till “Dagens Bild – Utskärgård natthamn”

  1. Fin bild, dramatisk himmel. Kul blandning du har; Irak, fågelskjuka, kattgull, Reinfeldtbashing, skärgårdsporr. Jodå, visst finns det platser på Huvudskär som är skyddade även vid hårt väder. Vid Lökskär t ex ligger man utmärkt vid nordlig kuling, för att inte tala om Bastugluggen mellan Saltkobben och Andra skäret.
    (Sommarboende på skäret från vilken bilden är tagen):)

  2. :-)

    Jo fast ofta önskar jag mig mindre blandning och mer foto. Ja Huvudskär gillar jag. Brukar alltid vara ute några dagar varje sommar. Om det inte är under över egen köl så blir det utflykt med båten som går dit. Minns inte vad den heter.. Är du sommargäst så har jag en bild på huset du bor i oxo. :) Jag har mycket bilder därifrån.