Dagens Bild – Trött på civilisationen?


Ibland kan jag känna mig rejält trött på ett alltför civiliserat liv. Jag menar, bo bland andra människor och höra trafiken brusa dygnet runt..

Då, när det suger som mest i eremit-tarmen, så tänker jag mig bort till norra Värmlands skogar. Tänk att bo i närheten av lodjur, varg och björn. Gärna vid någon liten skogssjö så man kan få lyssna till storlommens egen patenterade klagosång. Det bör vara minst ett par kilometer till närmaste granne.

Då skulle jag kunna stå på min farstubro med sopkvasten och sakta sopa ett par tag och säga: – He é gott me kaffe.. (helst med norrländsk accent)

Läsare av denna blogg ställer givetvis direkt en fråga: – Hur skulle det gå med internötberoendet då? Jo tack. Det finns väl satelliter.. :)


6 svar till “Dagens Bild – Trött på civilisationen?”

 1. Men alltså – Varför ”norrländsk accent”? I Värmland!??

  ”He é gott me kaffe” är väl möjligen en Norr- eller Västerbottnisk dito.

  Gör som jag; fly varje veckoslut.
  :-)

 2. Angående internet så har min far en avlägsen bekant vars bror driver ett internetföretag från en liten stuga någonstans ute på den irländska landsbygden, så nog funkar eremitlivet med internetuppkoppling.

  Någon dag ska jag dra mig tillbaks till en liten stuga bland kullarna en bit från Cork (som om jag någonsin skulle få råd med det).

  För mig är snarare det stora problemet med eremittillvaron att jag efter någon månad skulle börja sakna politiskt arbete och livet på barrikaderna.

 3. Men Jinge, hallå? Du kan bo hyggligt avskillt och ändå ha tillgång till bredband. Dessutom behöver du inte åka till Värmland för att få se vilda djur. Däremot underlättar det om du lämnar Stockholm.

  För övrigt har jag funderat över varför det blev så fel. När IT-tekniken kom så skulle man kunna arbeta ”var som helst ifrån”. Men ändå så måste alla IT-företag trängas i centrala Tjockhult.

  Bilden som du visar hittar du nästan överallt här i Småland exempelvis. Det som är exotiskt för er Tjockhultsbor, är vardag för oss.

 4. Småland är mysigt men det finns vare sig varg eller björn där. Nja, det är väl ngn sorts romantisk sida hos mig som gör att jag attraheras av stora tysta skogar..

  Och för 300 TKr får man ett hyfsat torp med sjötomt i Värmland.. :)

 5. IT-tekniken går ut på att tjäna pengar, därför flockas IT-företagen i Tokholm där man har flera snabba alternativ att välja mellan i samma lägenhet.
  Det är när man lever av pension eller något liknande det kan vara bra att flytta ut i skogen och leva livet. Där lever man billigt och skönt, långt ifrån alla stressade galna storstadsbor som tror att ju mer dom flänger runt och stressar, ju ballare är dom (?)