Dagens Bild – Skorvarnas Skorv


Epitetet en flytande likkista är det första jag kommer att tänka på när jag ser den Norska Statens bild på detta ryska fiskefartyg.

Nu lär ett par norska fiskeriinspektörer vara ”fångar” på fartyget enligt medierna. Om det är ett resultat av kreativt löpsedelsmakeri eller ej vet jag inte, men att båten inte är fejk kan vi alla se.

Personligen kom jag på mig att fundera på hur man gör vit målarfärg.

Osläckt pulveriserad kalk? Olja? Jag har inte en susning, men uppenbarligen har ryssarna vissa oljeinkomster men någon färg har de inte råd att köpa eller tillverka.

Om detta är ett exempel på rysk Hightech, en flytande fiskerifabrik, så kommer jag att avstå från att sätta tänderna i något från det landet framöver, det är då ett som är säkert..


6 svar till “Dagens Bild – Skorvarnas Skorv”

  1. Detta är ett alldeles utmärkt exempel på rysk privat företagsamhet när den är som bäst och har konkurerat ut svenska fiskare från konsumbutikerna.

  2. Hon kanske är i så dåligt skick att det inte lönar sig?

    Funderade på att hjälpa till i photoshop.. :)

  3. snart behövs inga fiskebåtar då man med s k cultured meat (ytterst via nanoteknik) kan framställa artificiell mat. titandioxid är ju användbart nanomaterial. Kanske ligger hemligheten bakom Rysslands intresse här – de använder sina resurser till bättre saker. Fö har ju ny ubåt sjösatts.

  4. Ungefär så där ser de flesta fiskebåtar ut, från Yokohama till Haparanda. Eller hur man säger.

  5. För övrigt så kan jag rekommendera spänningsromanen ”Polstjärnan” av Martin Cruz Smith. Den utspelar sig delvis på likartade fartyg, om än i Berings hav.