Dagens Bild – Skärgården igenVad glor du på gubbe !?

Jag var iväg på en kortare tur ner till Dalarö idag. Hade tänkt mig till ett vilthägn, men såg inga kronhjortar så jag fortsatte ner till samhället i stället.

På bussen satt jag framför ett äldre par boende på Utö. De satt och pratade om den glädje de kände nu när sommargästerna var borta.

Och jag förstår dem. På fjärdarna syntes inte ett segel, och båtarna som var ute tillhörde skärgårdsbor. Med andra ord har det stora lugnet inträtt.. Folk har börjat ta upp båtarna ur sjön, men än så länge ligger de flesta kvar. Om tre-fyra veckor så kommer de också att vara uppe ur vattnet, ungefär samtidigt som nästa säsongs första båtmässa öppnar, Scandinavian Boat Show. Bilder från den kommer längre fram..

Men pippin jag fotograferade verkade sur för att det fanns en fotograferande turist kvar i trakten, fotografen.. Men vad sjutton ÄR det för fågel..?

Kan du dessutom säga ungefär hur gammal den är så vinner du en badboll till nästa års badsäsong.. :)


10 svar till “Dagens Bild – Skärgården igen”

  1. Jag var också nere på Dalarö idag. Men jag såg ingen turist. Stortruten är ca fem månader gammal gissar jag.

  2. Det där med ungar är ju skitsvårt. Och sen är den för grå (istället för beige) för att vara någon av de vanliga.
    Vitvingad trut, ca 4 månader gammal? Liten rar en alltså.

  3. Jag vill förstås oxo att det ska vara en vitvingad trut. Tyvärr raderade jag 20 andra bilder på pippin igår av misstag. Men förhoppningsvis är den stationär nere vid Dalarö hamn så att fler får syn på den och får pilla in ett sällsynt kryss i sina listor..

  4. Gått igenom de flesta av mina böcker och bilder på Trutar! Får ingen klarhet i det. Men det är som sagt alltid svårt när det bara är en bild;)

  5. Har hittat en bild till och det är en Havstrut. En 5-6 månader gammal. Vitvingad var ju kul, och den har lämplig svärta i näbben oxo, ska kanske visa en annan bild som jag inte lyckades fördärva: Kolla den så ser ni..

  6. Inte en susning. Den som är närmast sitter i den led som går in till Dalarö norrifrån. Man ska inte ha den om babord.. :-)
    Bilden är tagen från ”gästbryggan” till vänster om hotellbryggan. Gamla farleden mot Stockholm går där, mellan dessa fyrar.