Dagens bild på en – knasboll?


En knasboll i nedförsbacke. Hur/om han kom upp igen vet jag inte. Jag hajjar inte vad det är för fel på cyklar med pedaler på vanliga stället. Jo, kanske, man blir ju inte plåtad så ofta då..


7 svar till “Dagens bild på en – knasboll?”

  1. Det är väl lite väl elakt att kalla någon för ”knasboll” bara för att det är någonting man inte sett innan? Liggcyklar är ganska populära för de som pga diverse handikapp inte kan använda en vanlig cykel. Dessutom är det en långt mer effektiv konstruktion än en ”vanlig” cykel.

  2. Jag har en kusin som enligt ryktet har en sån cykel. Han brukar åka på cykelsemester och fick problem med ryggen med en vanlig hoj.
    Min far och farbror fick se vidundret i somras på semestern och var mäkta imponerade. Den liknade ingenting de sett förut.

  3. ”Jag hajjar inte…” Mycket vanlig kommentar bland folk som inte vet ett dugg om liggcyklar. De vanligaste fördomarna framgår också av ovanstående text: Liggcyklar användes av knasbollar och handikappade ! Liggcyklar användes företrädesvis av tävlingsintresserade ej handikappade. Den har även nått fram till teknologer läkare och andra högutbildade personer som förstår sig på liggcykelns många fördelar. Bland dem som använder liggcykel i Sverige känner jag inte till en enda person, som åberopar handikapp som skäl till liggcykelinnehav. Fördelarna med liggcykel i förhållande till konventionell cykel är följande:Bättre sikt, Större säkerhet, Snabbare och otroligt mycket bekvämare.