Dagens Bild – Mera Skansen + Lodjur


Igår var jag ju på Skansen som jag avslöjat i en tidigare bloggning. En av de saker jag funderade på efteråt var de magnifika lodjuren.

Hanen på bilden här är väsentligt större än honorna. Tyvärr så är fotograferings-vinkeln i lohägnet alltför brant. Visserligen underlättar det med ett kraftigt teleobjektiv, men likafullt skulle jag vilja komma ner i samma plan som dessa kissekatter.

Annica Tiger (på tal om kattdjur alltså..) visade i höstas bilder från Kolmården där hon träffat en grupp vargar som hon fått klappa och plåta. Himla avis blir jag. Så nu funderar jag på hur jag ska lägga upp en förfrågan till Skansen.. :-)

Jag VILL träffa dessa kissar ”in person” och ta porträttbilder på dem. Att ställa upp som volontär ”kattmat” är nog ingen bra idé. Men jag är tillräckligt nyfiken för att i alla fall göra ett försök. Jag återkommer och berättar om ett sannolikt misslyckande..

Annicas vargar, klicka på ”Dansar med vargar”!


2 svar till “Dagens Bild – Mera Skansen + Lodjur”

  1. Att träffa vargarna var en upplevelse. Men de är ju vana vid besökare, en vild vargflock hade nog inte accepterat oss så hjärtligt som de gjorde.

    Annica

  2. Jag får se, hoppas att göra samma erfarenhet själv nu i sommar. Men jag grubblar fortfarande på hur jag ska lägga upp snacket med Skansen.. :-) Att hävda att jag vill ta närbilder på missarna gör nog inget större intryck. Klä ut mig till Veterinär kanske? Dr Dolittle typ.. Mja, det duger nog inte heller. Att ta fram mitt utgångna presskort är nog inte heller ngn idé. Då vill de nog gärna se bilder i ngn tidning oxo. Men som sagt, jag är en djä%¤el på att snacka så jag ska nog komma på nåt.. :-)