Dagens Bild II – Tomtar och Troll II


Idag var jag tillbaka nere i Årsta Havsbad för att söka upp husägaren från min promenad i onsdags.


Grindstolpsprydnad..

Jag hade tur och de var på plats. Bilden överst är från ett annat härbre som står på deras tomt nere vid vattnet i Hårsfjärden.

Hårsfjärden som annars blivit riksbekant på grund av ryska ubåtar, eller om det var minkar, eller det senaste ”fisande sillar” enligt media.. :-)

Husen är gamla så det räcker och blir över, men tyvärr så har de inte sitt ursprung i Haninge kommun. Det är två härbren som togs hit på 20-talet från Hälsingland och monterades på plats.

Man kan se på krukan på grindstolpen att ägaren på den tiden hade ett visst intresse av gamla ting.

Dessa härbren är ett resultat av det intresset.

Det ena, det jag visar i länken överst, är i tämligen dåligt skick och kommer knappast att stå i så många år till. Det jag visar på bilden här är i mycket bra skick och kommer att bli kvar.


2 svar till “Dagens Bild II – Tomtar och Troll II”

  1. Heh, angående minkar så fällde en svensk officer en gång följande uttalande: ”Den svenska minkstammen är unik i det hänseendet att vissa av dess individer kan äta uppemot 40 ton stål varje år, dessutom är det fel på alla våra magnetremsor…”

  2. Hmmm… Vi har en sommarstuga ute på Årsta havsbad och är där hela sommrarna och ändå hittar du fotoobjekt som jag inte känner igen…