Dagens Bild II – Mer motorhistoria


Ännu mer motorrelaterad historia och en rejäl pyts nostalgi. I alla fall för de som är födda före 70-talet… Tittar man noga ser man att priset var omkring 1.- litern. DET var tider det.. :-)


4 svar till “Dagens Bild II – Mer motorhistoria”

  1. 1969 när jag hade nytaget körkort åkte vi till Danmark och fick stora ögon när Kronräknaren gick fortare än Literräknaren. Förut så fanns en liknande pump precis bakom ”Cowboyen” på E18 innan Bålsta

  2. Tack! :-) Jag är just bliven med skanner så det blir ett himla blädddrande i de gamla negativmapparna.. Skulle jag visa en bild om dagen så skulle det ta ett par år minst..
    :-) Funderar dock på att lägga upp enn par ”teman” där jag har fler bilder i en genre..

  3. Precis som en kommentator ovan har jag minnen från den tid (slutet på 60-talet) då jag åkte med min pappa i hans VW 1200 och tankade bilen. Och mycket riktigt gick literhjulet fortare än kronorhjulet när man tankade.

    En av mina favoritkonspirationsterorier är den att mackarna inte alls övergav dessa analoga räkneverk till förmån för digitala dito av någon sorts moderniseringsaspekt. Det var helt enkelt så att när kronorpriset rakde i höjden blev det omöjligt att få kugghjulsmekanismen att driva kronorhjulet 5-10 ggr snabbare än literhjulet. Man blev därför tvungen att ta fram de fula miniräknarna som sen dess förstört allt vad nostalgi hetat vid de svenska mackarna. Detta var början till förfallet och snart bytes också BP:s gamla fina logga mot Staoils bajskorv och man började snart följaktligen också snurra korv framme i kassan.