Dagens Bild – Fågelfråga nu igen..


Sista sommarlovsveckan innan fjärde klass startar och farfar och äldsta barnbarnet har varit ute och kollat på en segelbåtstävling i Nynäshamn.

Av någon anledning hamnade även ett par fåglar på kamerans minneskort och nu är jag förstås väldigt nyfiken på vad det handlar om för jåglar…


Vad i hela friden är detta för sorts pippi?


Denna pippi är soldyrkare, men vad är namnet?

Svaren kan dröja eftersom jag tycker att det är kul att fler får försöka sig på att svara. Men som vanligt berättar jag vem som är först..


6 svar till “Dagens Bild – Fågelfråga nu igen..”

  1. Den översta är en gräsand, dock något korsad med någon annan art.

    Den undre är förmodligen en juv toppskarv, dock ganska ljus.

    Har du någon uppfattning om storlek?

  2. Nja såg att det var Nynäshamn bilderna var tagna, ja då är den undre givetvis en Storskarv, men färgteckningen på näbben stämmer inte;)

  3. Anden kan mycket väl vara en hybrid, men i.s.f. med vad? Skarven är väsentligt mindre än en storskarv. Inte ens juv gäller eftersom den bara är max 40 cm från stjärt till näbb.

  4. Gräsanden är en korsnig, med vad vet i fåglarna. Det är näst intill omöjligt att avgöra det. kopparanf(parkfågel) Snatterand mm mm. Det enda som är säkert är att hon inte kan reproducera sig. Annars mycket trevliga bilder. Skarven har jag kopierat och skickat till SOF för mer vetskap.

  5. Ja MIcke! Jag kan fxn inte skilja dem åt. Den är så liten att det inte -kan- vara en storskarv. Den är liten för att vara en toppskarv oxo, men budet blir ändå toppskarv ”juv” för min del. Men ett krux är lokalen. Bilden togs i svandammsparken mitt i Nynäshamn. Och alla som sett skarv i skärgården vet att det är en skygg art. Det betyder att visst KAN det vara en ovanlig variant som tvingats rasta, men troligen är det bara en toppskarv. Min egen uppfattning om storleken är 40-50 cm mellan näbb och stjärt, givetvis finns en felmarginal som är svårbedömd men det är absolut inte en pippi som är närmare metern lång. Bra att du skickat in bilden, berätta vad du får för svar!