Dagens Bild – En Quiz


Se på bilden här till höger. Den tog jag för några dagar sedan på en gammal uttorkad telefon- eller elstolpe.

Men ser ni vad som sitter inkilat i springorna? Kottar! Och frågan vi alla ställer oss nu är givetvis:

– Hur i hela friden har kottarna kommit dit..?

Har du ngn idé om den saken?

Svara med en kommentar men tänk på att kommentarerna inte kommer att visas förrän i morgon bitti så fler har möjlighet att svara..


10 svar till “Dagens Bild – En Quiz”

  1. Detta är hackspettens smedja. Han/Hon kilar fast kottarna och sedan vrider dom efter hand till dess att dom är tomma på frön. Tittar man under stolpen så ser man en hel hög med kottar.

  2. Oh, yes! Tänk att utifrån en alldeles egen färsk upplevelse kunna ge ett bidrag till en naturbild! Grannarna var inne och hälsade på på tomten häromdagen och när de skulle gå hem så ropade mannen i familjen: kom och titta här! Där var då en driva med kottar på marken invid en trädstam. Nu råkade detta vara ett träd som saknar både barr och kottar. Nästan nere vid roten fanns en spricka och där satt en ensam kotte fastkilad precis som på bilden här. F.d. fågelfreak som jag var i tonåren och med stort intresse fortfarande så förstod jag sambandet: pippi.

    Eftersom vi har mycket hackspettar på tomten så måste det ju vara herr eller fru Spetta som varit framme, även om jag aldrig sett någon hackare in action med en kotte på det här viset. Däremot har det varit en tät trafik i tallen precis utanför köksfönstret under vintern så indicierna hopar sig. Detta var dock premiär för min del när det gäller detta smarta sätt att kila kotte. Kul.

  3. Skulle tro en hackspett. De gillar att kila in kottar i springor så där.

  4. Antagligen är det en ekorre eller fågel som proppat in kottarna i lämpliga springor för att spara eller hålla fast dem medan de tar ut fröna. Om det inte är nära marken och någon unge gjort det förstås.
    Något djur är min gissning i alla fall.

  5. Först var förstås Micke. Thomas fråsade honom i nacken med bara 2 minuters marginal. Givetvis är det Hacke Hackspett. Dessutom Stor Hackspett, den vanligaste.

  6. En lustig detalj: hackspetten gillar att återanvända samma spricka för många kottar, men som synes här så är den inte smart nog att peta ut kotten efter att den rensats. Istället kommer den flygande med en ny och får då försöka peta ut den gamla medan den håller fast den nya med magen.