Dagens bild, en gammal olycka


Vissa bilder minns man mer än andra. Det här är en av dem. Killen på räcket är både chockad och ledsen. Hans flickvän ligger nämligen död på asfalten på andra sidan bilen.

Hon hade inte använt säkerhetsbälte.


5 svar till “Dagens bild, en gammal olycka”

  1. 1974 har jag för mig. Korsningen mellan Huddingevägen och viadukten med vägen som går mellan Älvsjö och Farsta. Magelungsvägen? Den främre bilen hade kommit från Huddingevägen och svängt upp och, enligt vad polisen sa, kört mot rött.

  2. Jag kan se värdet i att påminna om hur viktigt det är att ha säkerheten i första rummet när man åker bil (min korta karriär inom räddningstjänsten har tyvärr övertygat mig om det allt för väl). Men en massa information om plats och tid för olyckan tycker jag du kan strunta i att presentera för oss och Micke W´s intresse för sånt är ganska osmakligt måste jag säga!

  3. Jag är ju en av de som sett räddningstjänsten i aktion ett antal gånger så jag kan verkligen intyga att de behövs och är mycket duktiga. Och att säkerhetbältet är extremt viktigt är sant. Jag slår mig gärna för bröstet för jag använde bältet långt innan lagen.

    När det gäller frågan om datum och plats är den dock underordnad. Den bilden har varit på förstasidan i både DN och Aftonbladet och även på Aftonbladets löpsedel så det är nog någon miljon som sett den redan dagen efter olyckan. En del av mina bilder som hamnar i bloggen har varit publicerade i media så det finns ingen anledning att mörka med var de är tagna eller när. Bara jag lär mig min nya scanner så kommer det oxo att bli fler.

    Knappast så många fler olycksbilder dock.

  4. Min man har jobbat som bilbärgare i ett antal år i sin ungdom och sett det mesta. Förr var det inte så vanligt att folk använda sina bilbäten och det kunde ses på olycksplatsen. Inga fler detaljer från min sida, men bilden du publicerade var tragisk men utan att vara hyenalik. Den manar till eftertanke. Bilbältenn räddar liv. Än mer i dag då hastigheterna bara har ökat och ökat.

    Annica