Dagens Bild – En bruten sommar


Jag har tidigare försökt att hävda att hösten nu är här, men jag har mött protester. Varför man protesterar mot något så uppenbart begriper jag inte riktigt.

Möjligen kan det bero på att löven ännu sitter på träden, i alla fall i mina trakter. Men nu är det också på väg att ändras. Igår såg det bitvis ut som om det regnade stora gula löv. Men det är ännu så länge mest björkarna som släpper taget om sina yttersta utskott.

Nu kommer det dock att gå snabbt. Lövträden kommer att vara avklädda inom ett par veckor och sedan börjar vår väntan på snö. Och jag är övertygad om att de första flingorna faller redan under september. Vintern som vi har framför oss kommer kanske att bjuda på ett snötäcke mellan november och slutet av april..


6 svar till “Dagens Bild – En bruten sommar”

 1. Följer utvecklingen med spänning.

  Vet du att Stockholmsområdet fått sin första snö tidigare än Luleå i 8 av senaste 10 åren? !!!

  Vintrarna blir märkligare och märkligare.

 2. Att årstiderna blir märkligare och märkligare beror till stor del på växthuseffekten. Vi kan vara glada att den inte slagit till så enormt än så länge. Att vi har en förändring av klimatet på gång är ett som är säkert. Det behöver dock inte bli så dramatiskt för människor och djur så länge det håller sig inom 2-3 graders skillnad i tempratur. Blir det mer så kan det bli dramatiskt på många sätt, inte bara vädermässigt.

  Tnx Bejcom!

 3. Nu hävdar även jag att hösten är här! Det är just nu endast +10°C utanför fönstret och löven har gulnat lite överallt.

 4. Nu börjar indiansommaren. Det ska visst bli lite varmare nästa vecka igen. Sedan kommer hösten. Fast jag bor förstås lite sydligare än du Jinge, så däruppe i Norrland är det kanske höst sedan flera veckor :-).

 5. Enligt SMHI så varnar de för nattfrost långt ner i Götaland.. Så du kommer nog inte undan.. :)